Met ons drukke leven wat heel wat wendingen kan nemen, komt structuur af en toe nog wel eens van pas. Ben jij nog op zoek naar iets voor op je verlanglijstje? Of heb je nog een nieuwe agenda nodig voor 2019? Dan raad ik oprecht deze planner aan!

Discipline is af en toe ver te zoeken bij mij, vandaar sprong ik een gat in de lucht toen ik deze Purpuz Planner in handen kreeg. Wellicht denken jullie, hoe kun je nu zo blij zijn met een agenda, verdien jij er geld mee of zo? Ik zal toegeven dat ik deze planner inderdaad opgestuurd heb gekregen, maar dat dit artikel alleen maar mijn oprechte mening bevat.

About

De creatie van de Purpuz Planner is begonnen vanuit een probleem, een van de beste manieren om een nieuw product te lanceren. Clen, de oprichter van Purpuz, heeft nadat hij in een burn-out is beland een manier gezocht om een balans te vinden tussen doelen en een gezond en gelukkig leven. Vanuit daar is de gedetailleerde planner boordevol creatieve opdrachten, duidelijke planningen en motiverende quotes ontstaan.

De planner zelf komt in twee verschillende kleurtjes, een roze en een grijze. Er zijn een aantal pagina’s gewijd aan de uitleg van de methode en met een aantal opdrachten die je helpen om je doelen op papier te zetten. Daarnaast bestaat de agenda uit een maandelijkse planning, een wekelijkse planning en is er de mogelijkheid om een maandelijkse reflectie in te vullen.

De onderstaande afbeeldingen komen van de Purpuz site zelf.

Purpuz-Planner-Agenda-Planning-maand

De maandelijkse planning geeft je de mogelijkheid om de belangrijkste dingen die maand op te schrijven zoals je maanddoelen, met wie je wil afspreken en waar je mee wil gaan experimenteren deze maand. Erg handig om alvast een vooruitblik te krijgen.

week-links

De wekelijkse planning geeft je genoeg ruimte om al je afspraken, deadlines en activiteiten op te schrijven. Daarnaast vind je wekelijkse to-do’s, motiverende quotes en iedere week een leuke opdracht om je discipline te boosten.

Reflectie-rechter-pagina-purpuz-planner-2017

Tot slot heb je de reflectie die je na afloop van iedere maand kan invullen. Dit helpt je om te reflecteren op hoe je gegroeid bent, wat er goed is gegaan en wat tegen is gevallen. Iets waar je normaal niet zo snel over nadenkt. Deze feedback voor jezelf kan je gebruiken om de volgende tijd te groeien.

Voordelen

Ook al start de agenda pas 17 januari, ik weet al precies wat ik die week ga doen. Ik ben gelijk de planner uit gaan testen omdat het zo onwijs toegankelijk en vermakelijk is. Er zit een duidelijke uitleg bij, er zijn leuke inspirerende opdrachten en het biedt je de mogelijkheid om goed na te denken over hoe je daadwerkelijk je tijd besteedt.

Of ik daadwerkelijk meer gedisciplineerd ben kan ik nog niet vertellen, wel weet ik dat ik er nu een stuk meer zin in heb om te beginnen met plannen en niet kan wachten tot ik fulltime met de planner kan gaan werken.

Nadeel

Als ik kritisch kijk is er een klein nadeel aan de planner, hij is namelijk redelijk groot en zwaar dus je neemt het niet zomaar overal mee naar toe. Hierdoor zou het kunnen dat je hem niet optimaal kunt gebruiken, of dat je ernaast een compactere agenda bij moet gaan houden. Desondanks kun je het plannen makkelijk en in een korte tijd doen wanneer je thuis komt dus dat hoeft geen groot probleem te zijn.

Koop de Purpuz planner hier!

Maak je dromen waar

Ik ben op dit moment op weg om mijn dromen waar te maken. Mijn eigen online platformen wil ik wat serieuzer gaan nemen en daarvoor is het nodig dat ik wat meer discipline krijg. Op dit moment volg ik een entrepreneur track die Breda University aanbiedt naast mijn gewone Leisure Management opleiding. Hier krijg ik begeleiding om mijn hobby naar een bedrijf om te zetten, best spannend dus. Ik hoop dat deze planner mij kan helpen om deze droom werkelijk te maken.

Heb jij dromen die je werkelijk wil maken?

Liefs,

Fabiën.

 

Bekijk ook:

3 Reacties

  1. Klinkt fijn maar ik houd het op mijn bullet journal. Daar heb ik net iets meer ‘vrijheid’ wat plannen betreft. Maar wel een goede agenda om te onthouden mocht ik geen zin meer hebben in mn bullet journal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *