Onze allerlaatste avond sloten we af met een prachtig diner bij Ponto Final, een populair restaurant gelegen in Almada, aan de andere kant van de rivier de Taag. Je eet hier typisch Portugees en wordt hartelijk verwelkomd door het personeel wat hun uiterste best doet om je een geweldige avond te bezorgen. Lees je mee?

Hoe kom je bij Ponto Final?

Het restaurant ligt in Almada, te bereiken binnen een kwartier met het pondje vanaf Lissabon Cais do Sodre. Ook na zonsondergang kun je met het pondje terugkeren naar Lissabon. Om met het pondje mee te kunnen betaal je een paar euro, wij gebruikten onze oplaadbare Viva Viagem kaart die je ook voor de metro kunt gebruiken om aan boord te gaan.

Lees hier ook alles wat je moet weten over een dagtrip naar Sintra vanuit Lissabon!

Vergeet niet te reserveren

Vanaf 19:00 opent het restaurant en dat is duidelijk te zien, er ontstaat namelijk twee lange rijen. Een voor mensen met een reservering, een voor mensen zonder reservering. Zorg dat je in de rij met reservering staat. Wij hebben ongeveer een week van te voren gereserveerd, toen was er nog plek. De dag van te voren was er bij ons geen plek meer. Ondanks dat onze reservering niet goed was doorgekomen, kregen we alsnog een fantastisch plekje met uitzicht op de mooie Ponte 24 de Abril brug.

Menu Ponto Final

Het eten is redelijk standaard Portugees, veel vlees en vis. De prijzen vielen reuze mee. Zo’n goedkope wijnfles heb ik in Nederland nog nooit op de kaart zien staan. Jammergenoeg zat ik na ons hoofdgerecht te vol, anders waren we de toetjeskaart zeker ook even afgegaan.

Lees hier ook over de mooiste bezienswaardigheden in Lissabon

Waarom was Ponto Final zo leuk?

De medewerkers maakten er een groot feestje van om ons een memorabele avond te bezorgen. More wine? Sure! Want a picture with the sunset? Sure! Want a blanket? Sure! Je zag aan alles dat de medewerkers, vooral mannen onwijs veel plezier hadden in hun werk en hun best deden om iedereen een leuke avond te bezorgen.

Let wel op, het moment dat de zon onder is wordt het ineens ijskoud. Gelukkig stond het personeel klaar om dekentjes uit te delen maar alsnog hebben we snel de wijn opgedronken en zijn we lichtelijk tipsy en met trillende benen terug naar het pontje gerend. Hier zijn we gelukkig geholpen door een aardige Portugees die ik meteen vertrouwde met mijn pinpas aangezien ik na twee wijn al niet meer capabel ben om mijn metrokaart op te laden.

Sla Ponto Final op voor je volgende bezoek aan Lissabon!

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *