Aangenaam verrast waren we toen we Pinchos in Berlijn binnenstapten. We hadden niet de beste paar dagen Berlijn gehad vanwege de situatie rondom het virus, maar dit restaurant was het toppunt van de dag en hier hebben we onze reis gelukkig toch nog goed af kunnen sluiten. Het concept is fantastisch, de thematisering is geweldig en het eten en drinken heerlijk. Dit is een must wanneer je in Berlijn bent!

Voor zo ver ik weet is Pinchos in Berlijn helaas niet meer open gegaan na de pandemie. Wel bijzonder dat wij een van de laatste dagen mee hebben mogen maken

Het is een groot circus bij restaurant Pinchos. Het concept komt uit Scandinavië en heeft daar ook meerdere vestigingen, dit is de eerste en enige in Duitsland. Hopelijk komt hetzelfde concept op een dag ook naar Nederland.

Pinchos: dineren in een circus restaurant in Berlijn

Vanwege het dreigende virus was het restaurant vrijwel leeg.

Concept

Het concept is werkelijk fantastisch en zou op veel meer plekken ingevoerd moeten worden; alles gaat namelijk via een app.

Toen we binnenkwamen stond er een klein bakje popcorn op tafel, die binnen no-time op was.

App

Wanneer je de app van Pinchos downloadt, wat ik al een aantal dagen van tevoren gedaan had zodat ik het menu kon bekijken, heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je een tafel reserveren, de menu- en drankkaart uitgebreid bekijken, online bestellen en zelfs betalen (als je immers een creditcard hebt). Je vult je tafelnummer in, zet de gerechten en drankjes die je wilt bestellen bij order en je krijgt een melding wanneer ze klaar zijn om op te halen.

Geen bediening

Er is namelijk helemaal geen bediening in dit restaurant. Je bestelt online via de app, krijgt een melding wanneer het klaar is en gaat vervolgens zelf bij de keuken of bij de bar je eten en drinken halen. Precies zoals het in 1920 bij echte circussen ook ging althans zonder de digitale elementen. Nu worden gelukkig de tafels wel afgeruimd en wordt het concept natuurlijk wel uitgebreid uitgelegd. Als iets niet duidelijk is, loopt er altijd personeel rond. Je herkent ze aan het circuspakje wat ze aan hebben.

Eten

De menukaart bestaat uit verschillende kleine gerechtjes van rond de 3 tot 5 euro. Het is de bedoeling dat je, net als bij tapas, elke keer een gerechtje per keer bestelt. Nu is dit natuurlijk geen must, er waren verschillende andere gasten die in een keer tientallen gerechtjes bestelden. Wij wilden wel graag gerechtje voor gerechtje proberen. Je krijgt de bestelde gerechten elke keer op een plank die je tussen de schotten op je tafel kunt plaatsen.

De gerechtjes vind je allemaal in de app, samen met de prijs van het gerechtje en een duidelijke foto van wat je op je bord krijgt. Iets wat voor mij echt een voordeel is aangezien ik zo precies weet wat ik wel en niet lust. De gerechtjes zijn heel verschillend, van quesadillas tot dumplings en van loempia’s tot zoete aardappelfrietjes. Er waren ook een aantal lekkere toetjes.

Drinken

Het drinken kun je ook via de app bestellen. Ze hebben veel verschillende drankjes maar het unieke aan het concept zijn de vele verschillende (goedkope) cocktails. Er staan wederom foto’s bij dus je weet precies wat je kunt verwachten. Wij vonden ze erg lekker!

Lees hier andere reviews van het restaurant!

Thema Pinchos

Waarom ik helemaal lyrisch ben over dit restaurant is vanwege de aandacht die geschonken is aan de details. Het thema van Pinchos wordt doorgevoerd in elk element wat je ziet. Van de personeelskleding tot het bakje popcorn wat je krijgt wanneer je binnenkomt. Hieronder even een snelle beschrijving van het interieur.

Circustent

Midden in het restaurant staat de grote circustent. Ik voelde me toch wel een beetje speciaal toen we hier in het midden plaats mochten nemen.

Pinchos: dineren in een circus restaurant in Berlijn

Goochelaar

Aan de ene kant van het restaurant vind je het deel van de goochelaar, althans dat maakten wij eruit op. Er vlogen namelijk duiven rond, de lampen waren in de vorm van de welbekende hoeden en er stonden allerlei eigenaardige voorwerpen die je alleen in een circus terug kan vinden.

Waarzegster

Aan de andere kant van het restaurant vond je de waarzegster. Hier hingen grote tarot kaarten aan de muur en was het wat donkerder.

Dieren

Wanneer je binnenkomt vind je aan je linkerkant een heuse dierentuin. Dit deel staat namelijk voor alle dieren uit het circus. Er hangen allerlei aapjes, vogels en zelfs een olifant. Ik moet er helaas wel bij vermelden dat het geen echte dieren zijn.

Pinchos: dineren in een circus restaurant in Berlijn

Foodtrucks

De keuken en de bar waar je het eten en drinken kon halen zagen eruit als foodtrucks zoals je ze bij het echte circus uit 1920 ook zou vinden.

Toiletten

Zelfs de WC’s zijn niet buiten beschouwing gelaten. Hier kom je namelijk in de ruimte waar artiesten zich voorbereiden. Blijkbaar kun je af en toe op het toilet ook een korte show horen als ik Vicky moet geloven, maar deze deed het helaas niet toen ik naar het toilet ging.

Algemene informatie

Locatie Pinchos berlijn

Pinchos vind je in de Meinekestraße 22 in Berlin-Charlottenburg, een zijstraatje vlakbij het Hard Rock Café. Het dichtstbijzijnde metrostation is Kurfürstendamm.

Prijs

Wat me nog het meest verbaasde van allemaal was dat het uiteindelijke bedrag wat we moesten betalen helemaal niet duur was. Voor twee personen hebben we €45 betaald voor zo’n 10 gerechten en een cocktail. Dat is erg goedkoop voor tapas begrippen. Vooral ook leuk dat de cocktails betaalbaar waren, het viel ons op dat hierdoor gasten sneller aan de cocktails gingen.

Andere vestigingen

Pinchos heeft naast de vestiging in Berlijn veel verschillende vestigingen, allemaal gelegen in Scandinavië. Zo zijn er een aantal in Kopenhagen, Stockholm, Malmö en Oslo. Elke Pinchos heeft hetzelfde thema en hetzelfde concept, maar de gerechten en drankjes kunnen per vestiging verschillen.

Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad en ik raad het iedereen dan ook zeker aan om deze hotspot te bezoeken tijdens een citytrip Berlijn. Ik hoop dat meer restaurants dit soort concepten gaan implementeren.

Pin dit artikel voor later!

Pinchos: dineren in een circus restaurant in Berlijn

Zie jij jezelf al eten in dit circus?

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *