Tijdens onze citytrip verbleven we in de allerleukste Airbnb in Berlijn waar ik ooit geweest ben. De host van het appartement genaamd Avi is een fanatieke antiekverzamelaar dus onze kamer was gevuld met leuke spullen. We hebben het onwijs leuk gehad bij Avi en hond Charlie en ik zou het iedereen aanraden om ook langs te gaan!

Airbnb in Berlijn

Vrijwel altijd als ik reis verblijf ik in een Airbnb. Airbnb’s zijn goedkoop, makkelijk, persoonlijk en uniek. Je krijgt een kijkje in iemands leven en ontdekt zo bijzondere verhalen. Wil je weten wat Airbnb nu precies is? Lees dan eerst dit artikel met meer informatie!

Locatie

Zodra Avi ons het appartement liet zien vertelde hij ook dat we midden in de gay-buurt zaten. Iets wat ook duidelijk te zien was in Avi’s appartement door alle foto’s van naakte mannen en piemelvormige items. Het appartement is gelegen in Berlin-Schöneberg en ligt op vijf minuten afstand van metrostation Wittenbergplatz. Onder aan dit artikel vertel ik meer over de omgeving.

Appartement

Toen ik binnenstapte in het appartement was ik even overdonderd. Een klein appartement met onwijs veel spullen. We wisten dat Avi een eigen antiekwinkel had maar dat het huis zelf ook een grote antiekwinkel was, was een aangename verrassing. Urenlang kon je rondlopen en nieuwe leuke stickers ontdekken, zelfs als ik nu de foto’s terugkijk ontdek ik weer nieuwe dingen.

Het appartement is niet erg groot, maar groot genoeg voor je verblijf. Je krijgt een eigen kamer met tweepersoonsbed en deelt de keuken en badkamer met Avi en hond Charlie, wat nog een leuke en hele lieve verrassing was! Het appartement staat dus vol met spulletjes, maar het wordt wel goed onderhouden. We hebben Avi toch wel zeker elke dag even met de stofzuiger door het appartement zien gaan.

Bekijk hier de advertentie van het appartement!

Host

Ik heb zijn naam al een aantal keer laten vallen maar Avi was onze host. Avi komt uit Tel Aviv en woont nu al een aantal jaar met zijn hond Charlie in Berlijn. Toen wij bij Avi verbleven was hij bezig met het opzetten van een eigen antiekwinkel in Berlijn. Avi is super lief en heeft heel goed voor ons gezorgd. Zo maakte hij elke avond thee voor ons en konden we met vragen altijd bij hem terecht. We hebben regelmatig even met hem gekletst en Charlie heel veel knuffels gegeven.

We hebben ook even een kijkje mogen nemen in Avi’s eigen kamer.

Klik hier om €34,00 korting te krijgen op je eerste overnachting met Airbnb!

Omgeving

Zoals eerder vernoemd zaten we dus in de gay-buurt, wat betekent dat het een relatief veilige buurt is. We zijn er ook, in tegenstelling tot de rest van Berlijn, geen rare mensen tegengekomen.

Metrostation in de buurt

Het metrostation Wittenbergplatz zit op vijf minuten afstand van het appartement, vanaf dit station ben je heel snel in de stad. Maar in de buurt van het appartement zelf is ook genoeg te doen.

Shoppen

Zo is er een onwijs grote winkelstraat in de buurt met de grote winkelketens waar je je een aantal uur kan vermaken, maar ook vind je wat verderop Bikini Berlin. In dit overdekte winkelcentrum vind je allerlei leuke conceptstores, uniekere winkels en leuke eettentjes. Het deed me heel erg denken aan Scandinavië.

Vanaf dit winkelcentrum kun je ook, wanneer je op het dak staat, een kijkje nemen in de dierentuin van Berlijn. Helaas hebben wij geen dieren kunnen spotten. Tevens zit er naast Bikini Berlin de Monkey bar, hier heb je ook uitzicht over de dierentuin en kun je een drankje doen. Helaas was deze niet geopend toen wij er waren.

Eten

Naast winkels zijn er ook genoeg restaurants te vinden in de buurt. Zo bezocht ik ook mijn twaalfde Hard Rock Café hier.

Daarnaast zijn we de laatste avond bij Pinchos geweest, een geweldig restaurant met een circus thema wat ik echt iedereen aanraad! Lees hier mijn hotspot artikel over Pinchos!

Wij hebben een onwijs leuke tijd gehad bij Avi en Charlie en zouden super graag nog een keer terugkeren. Gelukkig volgen we Avi nu op Instagram zodat we zijn laatste creaties kunnen volgen.

Heb jij nog geen account op Airbnb? Wanneer je je aanmeldt bij Airbnb via deze link, krijg je €34 reistegoed bestaande uit €25 korting op je reservering en €9 korting voor een ervaring van €43 of meer. Je helpt mij hier ook mee, ik krijg namelijk ook wat extra reistegoed om vaker te kunnen reizen met Airbnb.

Pin deze blog voor later!

Zou jij graag bij Avi en Charlie op bezoek gaan bij deze Airbnb in Berlijn?

liefs fab

Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *