Wanneer ik reis overnacht ik het allerliefst in een Airbnb. Airbnbs zijn goedkoop, makkelijk, persoonlijk en uniek. Zodra je bekend bent met deze bijzondere manier van overnachten wil je niets liever! In dit artikel heb ik 7 sprookjesachtige Airbnbs in Nederland verzameld.

Meld je aan bij Airbnb via deze link en ontvang €34 reistegoed!

Wat is Airbnb

Airbnb is een online marktplaats waar je accommodaties kunt huren en verhuren. De naam komt van Airbed en breakfast, omdat het idee was dat gasten op een luchtbedje konden verblijven. Gelukkig is dat niet meer zo, maar het principe blijft hetzelfde.

Het is mogelijk om enkel een bed, een kamer of een heel privé-appartement te boeken. Naast de appartementen is het ook mogelijk om ervaringen zoals ‘thee met lammetjes’ te boeken en staan er verschillende restaurants op.

Wat Airbnb uniek maakt is dat jij niet alleen de verhuurder van het appartement waar je verblijft moet beoordelen, maar dat jij zelf ook beoordeeld wordt. Hierdoor is het een erg betrouwbaar platform en doen verhuurders hun best om je ervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

In onze Airbnb in Rome sliepen we voor slechts €10 per nacht! 

Waarom verkies ik Airbnb boven hotels?

Er zijn een aantal redenen waarom ik veel liever een Airbnb zou boeken dan naar een hotel zou gaan. Deze redenen leg ik jullie haarfijn uit.

Eigen ruimte

De eerste keer dat ik met mijn ouders in een Airbnb zat, wisten we nog niet precies hoe het allemaal werkte en vonden we het toch wel aardig ongemakkelijk dat we dezelfde badkamer moesten delen als anderen gasten. Bleek er gewoon een optie op de website te zijn waarbij je kunt aangeven dat je een privé-appartement zoekt. Hierna hebben we altijd een ruimte voor onszelf gehad.

Goedkoop

Voor deze eigen ruimte betaal je wel wat meer, maar nooit meer dan de prijs voor een redelijke hotelkamer. Of terwijl: voor het geld wat je betaalt voor een hotelkamertje, krijg je nu een heel appartement tot je beschikking. Het verschilt per Airbnb wat de faciliteiten zijn die je er gratis bij krijgt, onder aan dit artikel leg ik uit waarop je moet letten bij het boeken van een appartement. In Rome hadden we een appartement voor slechts €10 per nacht.

Makkelijk

Het verschilt per Airbnb hoe het contact verloopt en hoe je wordt ontvangen. Er zijn Airbnbs waarbij de eigenaar graag even langskomt om alles toe te lichten en de sleutels zelf over te dragen. Verder zijn er ook verschillende Airbnbs waarvoor je een heuse speurtocht door de tuin moet lopen om de sleutel te vinden. Al met al is het in het algemeen erg makkelijk en zijn alle eigenaren erg flexibel.

Om onze Airbnb in Krakau binnen te treden, moesten we eerst op zoek naar de sleutel in de stad. Er moest een deur geopend worden met een code, daarachter in een kleine oude gang zat een kastje waarin de sleutel verborgen zat. Het had iets weg van een escape room. Dit maakt het stiekem ook wel weer leuk.

Bijzondere verhalen

Toen wij in Salzburg verbleven in een Airbnb, was er een erg enthousiaste host die vertelde dat hij ooit in een hotel had gewerkt waar de acteurs van de Sound of Music ook waren verbleven. Daarnaast heeft hij ons meer verteld over de geschiedenis van de stad. Zoiets krijg je niet in een hotel toch?

Wanneer je je aanmeldt bij Airbnb via deze link, krijg je €34 reistegoed bestaande uit €25 korting op je reservering en €9 korting voor een ervaring van €43 of meer. 

Sprookjesachtige Airbnbs

Hieronder vind je zeven bijzondere, mooie en sprookjesachtige Airbnbs gelegen in Nederland. Leuk voor een weekendje weg en ook zeker betaalbaar.

17e-eeuwse monument op Texel

Dit historische pand met prachtig interieur in het centrum van Texel is perfect om even tot rust te komen.

Kubuswoning in Rotterdam

Deze bekende kubuswoningen zorgen voor een unieke ervaring in het centrum van Rotterdam. Ook erg leuk voor Instagram foto’s.

Watertoren Vlissingen

In deze watertoren blijft het niet slechts bij slapen, deze luxe vakantiewoning heeft namelijk veel meer te ontdekken. Klim de toren en bekijk het watervat. Oh en er is zelfs een sauna!

Circuswagen Arnhem

Een stuk kleiner maar zeker ook een unieke ervaring. Verblijf in deze pipowagen midden in de Veluwe!

Hollands Huisje Amsterdam

Dit romantische plekje in de buurt van Amsterdam is erg leuk als je even de drukte van de stad wil ontsnappen.

Windmolen Amsterdam

Deze windmolen, midden tussen de weilanden heeft een rustig interieur. De eigenaar neemt je graag mee op avontuur in de molen.

Romantisch boshuisje Veluwe

Een ander leuk plekje midden op de Veluwe is dit romantische huisje. Vooral prachtig en heel gezellig in de herfst.

Een kerk in het centrum van Utrecht

Bij Bunk Hotels in Utrecht verbleef ik zelf twee nachtjes. Lees hier mijn blog daarover!

Waar moet je op letten bij het boeken?

Airbnb is erg betrouwbaar aangezien niet alleen de verhuurders recensies ontvangen, maar jij zelf ook. Hierdoor weten verhuurders dat jij te vertrouwen bent en niets zal stelen of kapotmaken. Maar hierdoor weet jij ook dat de verhuurder betrouwbaar is, je kunt namelijk precies alle beoordelingen zien. Bekijk dus voordat je een Airbnb boekt een aantal recensies om een beter beeld te krijgen. Zijn de recensies positief? Dan zal je ervaring waarschijnlijk ook positief zijn.

Word zelf verhuurder

Naast zelf overnachtingen boeken is het ook mogelijk om je eigen appartement te verhuren. Heb jij een kamer over of heb je een appartement waar je niet heel vaak bent? Dan is het een optie om je ruimte te verhuren op Airbnb en zo extra bij te verdienen. Klik hier om erachter te komen hoe veel je zou verdienen als jij je appartement zou verhuren.

Heb jij je nog steeds niet aangemeld? Via deze link krijg je €34 reistegoed! Hiermee help je deze arme student ook, voor elke aanmelding via mijn link krijg ikzelf namelijk ook reistegoed voor Airbnb.

Ben jij ook zo dol op Airbnb? 

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *