Afgelopen zomer zijn we terug door de tijd gereisd naar het park Puy du Fou. Tijdens ons verblijf sliepen we in het nieuwste thema-hotel van Puy du Fou; hotel La Citadelle, een middeleeuws kasteel. Dit was een unieke ervaring en absoluut aan te raden. Gaan jullie mee terug naar de middeleeuwen?

Wat is Puy du Fou?

Puy du Fou, gelegen in les Epesses staat volledig in het teken van de Franse geschiedenis. Het unieke aan dit themapark, is dat er geen attracties zijn. Het park is enkel gevuld met verschillende shows, dorpen en walkthroughs. Het is vrijwel onmogelijk om het park in een dag te bezoeken, daarom kiezen veel gasten er voor om te overnachten in het park. Er zijn verschillende leuke gethematiseerde hotels, zo kozen wij voor een middeleeuws kasteel.

Inchecken bij hotel La Citadelle

In de periode dat wij het park bezochten, was het redelijk rustig (27 tot en met 29 augustus). Vandaar verliep het inchecken soepel; bij het hotel ontvingen we onze tickets en onze emotion passes dus we konden meteen het park in. Vanaf 3 (of 4) uur konden we de kamers ook daadwerkelijk betreden.

Hotel Puy du Fou La Citadelle
Hotel Puy du Fou La Citadelle

Kijk even hoe leuk dit binnenplein is, ik moest natuurlijk eerst even een fotoshoot doen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

In love with our medieval hotel ♥️

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Theme Parks🎢💛 (@fabtastictravels) op

Hotelkamer La Citadelle

De hotelkamers zijn mooi gedecoreerd en erg ruim opgezet. In totaal zijn er 74 klassieke kamers met 5 bedden en 23 comfort kamers met 3 bedden. Wij verbleven in een klassieke kamer met een tweepersoonsbed en een stapelbed.

Hotelkamer Puy du Fou La Citadelle

Gelukkig is niet alles precies hetzelfde als in de middeleeuwen, en heb je wel gewoon TV, Wifi en een airco op de kamer.

Afstand van Hotel La Citadelle naar Puy du Fou

De afstand van het hotel naar het park is makkelijk te voet te doen en is ongeveer 10 minuten. Voor de hotelgasten is er een speciale ingang die een stuk rustiger is dan de algemene ingang. Wanneer je vanaf La Citadelle naar het park loopt, wat overigens goed aangegeven staat, zul je langs de andere hotels van Puy du Fou lopen.

Faciliteiten

Het hotel zelf is vrij simpel, ze beschikken niet over een zwembad of dergelijken. Wel is er een restaurant op de binnenplaats waar je terecht kunt voor ontbijt en diner.

Ontbijt

Op de binnenplaats zit het restaurant L’Ecuyer Tranchant, een buffet restaurant voor ontbijt en diner. Bij de receptie moet je een tijd doorgeven hoe laat je zou willen komen, daar krijg je een briefje waarmee je bij het restaurant binnenkomt

Het ontbijt is een redelijk standaard Frans ontbijt met croissantjes, veel vlees en kaas en kleine pannenkoekjes. De eerste show in het park begint rond 10:30, dus ontbijten kan tot redelijk laat.

Parkeren

Naast het hotel zit een gratis parkeerplaats voor hotelgasten van La Citadelle. Deze is makkelijk bereikbaar.

Praktische informatie

Prijzen

Voor gemiddelde hotelprijzen, zijn de hotels in Puy du Fou absoluut niet duur. Op de website staat dat het minimaal €68,00 per persoon is voor toegang tot het park en een overnachting. Daarnaast biedt Puy du Fou veel verschillende voordeelpakketen aan, waar wij ook gebruik van gemaakt hebben.

Voordeelpakketen

In totaal voor drie dagen Puy du Fou, twee overnachtingen, ontbijt, drie keer avondeten en emotion passes voor twee dagen zijn wij per persoon ongeveer €300,00 kwijt geweest. Via de website is het makkelijk om je eigen pakket samen te stellen.

Wil je Puy du Fou een of twee dagen bezoeken zonder voordeelpakket? Klik dan hier voor de goedkoopste tickets!

Conclusie

Bij een bezoek aan Puy du Fou is het een must om te overnachten, een dag is simpelweg niet genoeg om het hele park te ontdekken en alle shows te zien. Hotel La Citadelle is een van de duurdere opties in Puy du Fou, maar nog steeds erg betaalbaar. Daarnaast ben je van alle gemakken voorzien en heb je een unieke ervaring. Zeker een aanrader dus!

Lees hier ook over ons bezoek aan Tripsdrill in Duitsland waar we overnachtten in een boomhut!

Andere accommodaties in Puy du Fou

Naast het middeleeuwse kasteel is er ook de mogelijkheid om te overnachten in Viking hutjes, een tent uit de Renaissance of in deze onderstaande villa uit het Oude Rome. De restaurants en bars van de hotels zijn toegankelijk voor alle gasten, wij hebben bijvoorbeeld gegeten bij Les Deux Couronnes in Le Camp du Drap d’Or. Lees hier meer over de andere hotels!

Zou jij graag een keer overnachten in een kasteel?

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *