In Cleebronn in het Duitse Baden-Württemberg ligt het attractie en wildlife Erlebnispark Tripsdrill. Tijdens onze studytrip bezochten we het attractiepark en verbleven we in een te gekke boomhut in de buurt van het wildlife park. Kijk je mee?

Tripsdrill pretpark Duitsland Cleebronn

Pretpark Tripsdrill

Erlebnispark Tripsdrill werd in 1929 geopend en is daarmee het oudste attractiepark van Duitsland. In totaal zijn er zo’n 100 attracties in het park, daar vallen een aantal grote achtbanen onder, maar ook verschillende kleine kinderattracties.

Het park is gethematiseerd naar ‘Zwaben anno 1880’, verschillende ‘sprookjes’ die het verhaal vertellen van hoe mensen vroeger leefden in de 19e eeuw in Duitsland. Een van die verhalen gaat over de ‘Altweibermühle’: een molen waar oude vrouwen ingestopt werden en er vervolgens weer jong uitkwamen.

Tripsdrill pretpark

Locatie

Het park is gelegen in Cleebronn, in het Duitse Baden-Württemberg. Het park ligt tussen verschillende heuvels waardoor je een hele mooie rustige omgeving krijgt waarin je niet wordt afgeleid van wat er in de echte wereld gebeurt. Leuk om een weekendje te ontsnappen dus.

Beide parken zijn geopend vanaf begin april tot begin november. De parken zijn dagelijks geopend tussen 9:00 en 18:00. In het winterseizoen blijft het wildlife park geopend.

Prijzen

Er zijn verschillende passen die je aan kunt schaffen, zo kun je het combineren met een bezoek aan het wildlife park en kun je ook overnachten in de buurt van het park. Wij zijn zelf verbleven in een boomhut, waar ik later in dit artikel meer over vertel.

Een dagticket voor kinderen van 4 tot 11 jaar is €28,00. Voor volwassenen is dit €33,00. Lees hier meer over de openingstijden en tickets van een dagje Tripsdrill!

Attracties

Tripsdrill heeft een groot aanbod van attracties. Het meeste is gethematiseerd naar huishoudelijke en plattelandse activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een grote koffiemolen en kun je met een badkuip een splash maken.

Daarnaast zijn er een aantal grotere achtbanen in Tripsdrill zoals de ‘Karacho’ met een hele bijzondere wending die ik nog nooit had meegemaakt. Aanschouw mijn gezicht tijdens de rit:

Het attractiepark biedt daarnaast ook veel informatie en dient als een soort openluchtmuseum waar je alles te weten kunt komen van de sagen uit het Duitsland van 1880.

Lees hier ook over de 7 leukste pretparken in Duitsland die je gezien moet hebben!

Wildlife park Tripsdrill

Vijf minuutjes van het attractiepark ligt het wildlifepark. Hier vind je ook alle accomodaties die het park aanbiedt. Het wildlife park is een soort dierentuin op een heuvel met een aardige collectie dieren.

Prijzen

Er is de mogelijkheid om tickets te kopen in combinatie met het attractiepark, maar voor een los ticket naar het wildlife park betaal je €8,00 voor kinderen van 4 tot 11 jaar en €11,00 voor volwassenen.

Shows

Naast de collectie dieren, is er ook een roofvogelshow en heb je de mogelijkheid om te kijken bij de dieren die gevoed worden. De roofvogelshow is volledig in het Duits dus was redelijk moeilijk te verstaan. Daarnaast had ik eventjes doodangsten toen gier Mara besloot om eventjes ons van dichtbij te komen bekijken.

Dieren

De collectie dieren die ze hebben is onwijs leuk. De dieren hebben grote leefomgevingen en zijn goed te zien (en te fotograferen). Naast de dieren die achter slot en grendel staan, zijn er ook een aantal gebieden waar je tussen de dieren kunt lopen en ze zelfs aan mag raken. Say no more.

Wat ik daarnaast erg leuk vond aan het wildlife park was dat er veel interactieve spellen waren in de bossen die je iets meer bij proberen te brengen over de natuur. Zeker leuk voor kinderen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geitjes knuffelen is heel fijn ♥️🐐

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel & Leisure (@fabtastictravels) op

Overnachten in een boomhut

Wauw, ik heb hier geen woorden voor. Dit was fantastisch en ik raad het iedereen aan. We hebben overnacht in een boomhut!

Naast het wildlife park vind je alle accomodaties en zo ook de boomhutten. Ze hebben een grote collectie van boomhutten, en ze zijn allemaal uniek! Van binnen is het natuurlijk niet erg groot, maar precies groot genoeg voor een gezellige avond.

Faciliteiten

Wij verbleven in een boomhut voor 6 personen, daarbij hadden we een tweepersoonsbed en vier losse bedden. De badkamer was klein maar zag er ook erg leuk uit. Daarnaast was er een klein keukentje en een tafeltje om aan te zitten.

Ontbijt

In de ochtend moet je weer door het wildlife park om naar het ontbijt restaurant te gaan, nou wat een straf. Dat betekent nog eventjes knuffelen met de hertjes en geitjes in de ochtend. Het ontbijt was goed, niet bijzonder maar precies genoeg.

Prijzen overnachten in een Tripsdrill boomhut

De prijzen om te overnachten in Tripsdrill verschillen natuurlijk per accommodatie, voor twee personen per nacht betaal je €169,00 in de boomhut. Het ontbijt en toegang tot het wildlife park zitten hierbij inbegrepen.

Daarnaast heb je ook nog Shepherd’s Wagons waar je voor €89,00 per nacht kunt slapen voor twee personen. Lees hier meer over de prijzen van de accommodaties.

Mijn ervaring

Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad in Tripsdrill en zou het zeker aanraden als je op zoek bent naar een weekendje weg of als tussenstop naar je volgende bestemming. Het is een rustige, natuurlijke omgeving met leuke attracties en andere faciliteiten. Zeker het overnachten in een boomhut is een must!

Zou jij graag naar Erlebnispark Tripsdrill gaan? 

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *