Steinwasen Park is een klein park gelegen hoog in het Zwarte Woud van Duitsland. Het park heeft verschillende attracties, een collectie dieren maar vooral een bijzondere omgeving. Lees in dit artikel alles over Steinwasen Park.

Over Steinwasenpark

Locatie

Na een lange slingertocht door het Zwarte Woud kwamen we hoog in de bergen aan bij een mistige Steinwasen Park. Het kleine attractiepark vormt een prachtig decor tussen alle bomen en dit zorgde voor een bijzondere sfeer.

Het park is gelegen in Oberried, Duitsland. Aangezien er in april nog sneeuw lag, kun je in de omgeving ook goed skiën.

Steinwasen park, pretpark in het zwarte woud in Duitsland
Steinwasen park, pretpark in het zwarte woud in Duitsland

Attracties

Het park heeft een klein aanbod aan attracties, deze zijn vooral gericht om de natuur van dichterbij te bekijken. Zo hebben ze een rodelbaan, een stoeltjeslift en een onwijs lange hangbrug boven het park waar je mooie plaatjes voor Instagram kan maken.

Verder zijn er ook een aantal binnenattracties naast de speeltoestellen. Zo is er een achtbaan die ook een VR-experience aanbiedt, een rodelbaan die je zelf kan besturen en is er een XD-bioscoop waar je moet vechten tegen cowboys.

Bekijk hier het aanbod van attracties van Steinwasen Park!

Steinwasen park, pretpark in het zwarte woud in Duitsland

Dieren

Naast verschillende attracties, hebben ze ook een aantal leuke dieren die je van dichtbij kan bekijken. De dieren zijn verspreid over het park, je kunt ook hoger de bergen in gaan om meerdere dieren te bekijken. Zo zijn er bijvoorbeeld wasberen, lynxen en allerlei leuke boerderij dieren zoals deze lieve ezeltjes.

Prijzen en tickets

Het park is geopend van april tot november van 10:00 tot 17:00 of 18:00 afhankelijk van of je in het hoogseizoen of in het laagseizoen een bezoek brengt. Kaartjes in totaal zijn €23,00 per persoon met een kleine korting voor kinderen of senioren.

Er is ook de optie om de Hochschwarzwaldcard aan te schaffen, hiermee kun je verschillende activiteiten doen in het Zwarte Woud en kun je ook gratis binnen bij Steinwasen Park.

Koop hier je tickets voor Steinwasen Park!

Mijn ervaring

Het was een erg mistige en regenachtige dag wat betekent dat niet alle attracties geopend waren helaas. Aan de andere kant geeft dit mistige weer wel hele mooie plaatjes van het park. Ze hebben een aantal erg leuke attracties, maar sommige zijn zeker wel aan vervanging toe. 

Als je in de buurt bent en je zoekt nog naar een middagbesteding dan raad ik een bezoek zeker aan. Het is ook erg leuk om de berg op te klimmen om zo alle dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Daarnaast is er een restaurant waar je lekker binnen kunt zitten als het te koud is. 

Wil jij weten hoe ik mijn citytrips en vakanties plan? Lees dan dit artikel!

Steinwasen park, pretpark in het zwarte woud in Duitsland

Kortom ondanks het slechte weer was het een erg leuk bezoek aan het park, zou jij graag Steinwasen Park bezoeken?

Bekijk ook:

3 Reacties

  1. Toen ik er was, was het nogal mistig. Ik vond het wel wat hebben, maar ik denk dat het in de zomer een stukje vrolijker is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *