Aangezien ik sinds september een abonnement heb op de Efteling, probeer ik er zo veel mogelijk uit te halen. Daarbij hoort natuurlijk het ontdekken van alle leuke restaurants van de Efteling. Dit keer zijn we naar Bosrijk gewandeld om daar het restaurant te testen.

Op een afstandje lopen van het attractiepark ligt Bosrijk, een van de twee vakantieparken van de Efteling. Voorheen ben ik nog nooit op het terrein geweest, maar aangezien een aantal vrienden 40% personeelskorting krijgen op het eten was het zeker geen slecht idee om een keertje langs te gaan.

Bosrijk restaurant Het Eethuys

Naast alle restaurants in het park, biedt de Efteling ook twee restaurants aan bij de vakantieparken. Deze zijn natuurlijk bedoeld voor de gasten van het vakantieresort, maar als je er op tijd bij bent of een plekje reserveert, is het ook mogelijk om hier te lunchen of te dineren. 

Locatie

Wanneer je de poorten van de Efteling achter je laat en met je neus richting de ingang kijkt, kun je links langs het attractiepark het pad volgen richting vakantiepark Bosrijk. Eenmaal aangekomen bij het vakantiepark, vind je het restaurant naast de receptie aan je rechterkant. 

Reserveren

Het restaurant is vooral bedoeld voor de vakantiepark gasten, maar als je geluk hebt (of reserveert) hebben ze een plekje voor je over. Zorg dus dat je voor de zekerheid even belt van te voren om te reserveren. 

Aangezien er iets fout was gegaan met onze reservering, moesten we eventjes geduld hebben. Gelukkig liep Klaas Vaak rond om even gedag te zeggen.

Menu

Het menu was redelijk uitgebreid met verschillende gerechten. Daarnaast is er voor kinderen ook genoeg keuze. De Bosrijk ‘specials’ zijn pannetjes gevuld met vlees, vis of groenten. Hierbij krijg je verschillende stukken vlees in een grote pan, samen met friet en salade. Ik moet dat zelf niet hebben, maar mijn vrienden maakte je er wel blij mee. 

Gezelligheid

Het restaurant heeft een leuke sfeer, is niet te groot en heeft een mooi en uniek interieur. Het heeft nog steeds dezelfde Efteling feeling die je in het park ook zou hebben. 

Mijn avondeten, hoe kan het ook anders, was carpaccio ‘zonder groenten met extra brood’ zoals ik het graag heb. 

Prijs/kwaliteit

De prijs is net wat aan de duurdere kant, al zijn het normale Efteling prijzen. Wel vind ik de kwaliteit van het eten beter dan in het attractiepark zelf. Dus het is het zeker waard om een blokje om te lopen om bij het Eethuys te dineren. Al helemaal als je vrienden hebt die bij de Efteling werken. 

Lees hier ook: de mooiste winterse plaatjes uit de Efteling en 7 redenen om in de herfst naar de Efteling te gaan

Ben jij al ooit bij Bosrijk geweest?

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *