In april 2022 hebben wij een hele week in Lissabon, Portugal gespendeerd. Normaal als ik op stedentrip ga, bezoek ik de stad maar drie tot vijf dagen, maar aangezien we de kans hadden en Lissabon een redelijk betaalbare stad is, besloten we het ervan te nemen. Ik schreef verschillende blogs met mijn tips en aanraders over onze trip naar Lissabon, in deze blog beschrijf ik wat wij de hele week lang gedaan hebben!

Aankomstdag

Op 9 april arriveerden we in Lissabon! Direct toen we uit het vliegtuig kwamen zijn we met de metro naar onze Airbnb gegaan om onze spullen af te droppen. De Airbnb was een super nette kamer in een gedeeld appartement, net buiten het centrum van Lissabon. Ondanks dat het redelijk klein was, is het voor de prijs een absolute aanrader!

Nadat we even geacclimatiseerd waren en uitgerust van het bolderen met onze koffers door de pittoreske straatjes, gingen we op onze eerste ontdekkingstocht door de stad, op zoek naar onze eerste Pastel de Nata, langs onze eerste uitkijkpunt ofwel Miradouro, met als eindbestemming: het Hard Rock Café.

Dag 1 Stadscentrum en Alfama

Op onze eerste dag hadden we in de ochtend een Free Walking Tour gepland staan waar we een aantal van de toeristische attracties bezochten en hebben we daarna door de prachtige oude wijk Alfama gedwaald. In de avond dineerden we bij de Time Out Market. Als je wil weten wat we precies beleefd hebben de eerste twee dagen, lees dan deze blog over drie perfecte dagen in Lissabon.

Dag 2 Belém en LX Factory

Op dag twee begonnen we in Belém waar we een drukke planning hadden die niet helemaal volgens plan ging door allerlei festiviteiten in de stad. We bezochten ook het paleis wat nu hoog op mijn favorieten lijstje staat en we zijn onze dag geëindigd bij de creatieve hub LX Factory. Ook over deze dag kun je uitgebreid lezen in mijn tips voor Lissabon blog.

Dag 3 Regen en uit

Op de derde dag zou het vrijwel de hele dag gaan regenen dus besloten we even een rust dagje in te lassen aangezien we er al twee volgeplande dagen op hadden zitten. We aten pizza bij Topo Chiado waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad, kookten thuis in ons Airbnb appartement en gingen die avond uit in de Bairo Alto, een populaire uitgaansplek in Lissabon, waar we nieuwe mensen ontmoet hebben.

Dag 4 Óbidos

Op de vierde dag besloten we om de bus te pakken richting het noorden van Portugal en bij Óbidos uit te stappen. Óbidos is een klein stadje in het midden van Portugal, ongeveer een uur ten noorden van Lissabon. Ondanks de kleine omvang is Óbidos een populaire toeristische bestemming, dankzij de goed bewaarde middeleeuwse architectuur en de prachtige ligging boven op een heuvel. De stad wordt omringd door muren die dateren uit de 12e eeuw, en in de smalle straatjes vind je kleurrijke huizen en charmante winkeltjes. Lees hier meer over onze dag in Óbidos.

Rua direita, Ontdek middeleeuws Óbidos: perfecte dagtrip vanaf Lissabon

Dag 5 Sintra

Sintra is een stad in Portugal die bekend staat om zijn sprookjesachtige sfeer. De stad ligt vlakbij Lissabon, waardoor het een populaire dagtochtbestemming is voor toeristen. Sintra is de thuisbasis van tal van historische bezienswaardigheden en monumenten, waaronder het Pena paleis, het kasteel van de Moren en de Quinta da Regaleira. Wij bezochten het Pena Paleis en Paleis Monserrate tijdens onze dag in Sintra.

Monserrate - Sintra kastelen en paleizen: alles wat je moet weten voor je bezoek

Vegan eten & uitgaan

Nadat we terug waren gekomen van Sintra, zijn we vegan gaan eten bij Vegan Junkies, een klein restaurantje wat verder buiten de stad gelegen. We waren niet super fan van deze plek, maar ik vind het altijd leuk om af en toe vegan plekjes uit te proberen.

In de avond zijn we naar een van mijn nu favoriete hotspots in de stad gegaan, namelijk Casa Independente. Dit is een groot huis omgetoverd tot cocktail bar met drie verdiepingen, unieke toiletten een binnentuin met terras en verschillende huiskamers waar je kunt zitten en een drankje doen. Hier hebben we mensen ontmoet waarmee we uiteindelijk nog naar de pink street zijn gegaan, een andere plek in Lissabon waar veel uitgaansgelegenheden zitten. Hier hebben we vooral onze avond bij Pink Wine Point gespendeerd en een memorabele avond beleefd voor in de boeken.

Dag 6 Caiscais

De zesde, en één na laatste hele dag, zou ook gelijk de warmste dag zijn van onze week in Portugal. Daarom besloten we om een laatste uitstapje te maken met de trein naar het strand van Caiscais. Hier hebben we een aantal uur op het strand gelegen en een klein rondje gelopen.

Dineren bij Ponte final

In de avond zijn we gestrand bij een van de mooiste hotspots van Lissabon, althans het is niet gelegen in Lissabon maar geeft je wel een prachtig uitzicht over Lissabon. Lees meer over onze fantastische ervaring en waarom je dit restaurant absoluut niet mag missen. Let wel op dat je van tevoren reserveert, er staat elke avond een lange rij met mensen zonder reservering.

In de avond waren we nog van plan om weer een avond uit te gaan met de mensen de we de dag ervoor ontmoet hadden, maar aangezien de vermoeidheid van de trip in combinatie met de wijnfles die iets te hard aantikte niet helemaal goed ging, zijn we toch maar naar huis gegaan.

Dag 7 Week in Lissabon ten einde

De laatste dag zijn we nog even door het centrum gestruind, hebben we een ijsje gehaald, wat boetiekjes bekeken en even de plaats delict van de twee avonden ervoor onderzocht. In de avond was het alweer tijd om terug naar het vliegveld te gaan en kwam onze fantastische reis naar Lissabon tot een einde.

Het was heerlijk om een hele week in Lissabon te blijven. Hierdoor heb je de mogelijkheid om veel meer te zien dan alleen de toeristische hotspots. Het is ook leuk om lokale expats die hier wonen te ontmoeten. Zij hebben ons naar hele leuke plekjes gebracht. Als je de tijd en kans hebt om langer dan een paar dagen te blijven, zeker doen!

Ben jij al ooit in Lissabon geweest?

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *