About Moi

Een ondernemende leisure management studente met een passie voor leisure, travel en storytelling met een ambitie om later in de pretpark industrie te werken nadat ze de wereld heeft ontdekt. Haar unieke ervaringen en bijzondere verhalen samen met marketing & storytelling tips deelt ze op haar reisblog en Instagram.

Hoi! Mijn naam is Fabiën Vlems en ik ben een twintigjarige studente die geboren en getogen is in een klein dorpje in het zuiden van Noord-Brabant. Hierboven heb ik geprobeerd om mezelf te omschrijven in slechts een paar zinnen. Dat was een vrijwel onmogelijke klus.

Ik ben namelijk een onwijs bezige 🐝 die het leuk vindt om vanalles te ondernemen en het liefst allemaal tegelijk. Verder heb ik last van FOMO (fear of missing out), kan ik heel slecht nee zeggen en vind ik vrijwel alles leuk.

Daarom besloot ik om gewoon eens alles uitgebreid op te schrijven op mijn about pagina. Om het wat makkelijker te maken om door mijn leven te navigeren heb ik het onderverdeeld in kopjes.

Reis je mee terug in de tijd?

Vroeger

Vroeger heb ik me altijd een beetje een buitenbeentje gevoeld. Het is niet zo dat ik daar een punt van maakte, ik kon met iedereen goed overweg en vond het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar klasgenoten waren vaak met hele andere dingen bezig dan ik. Jarenlang heb ik in het geheim een blog gehad, simpelweg omdat ik bang was dat mensen het zouden afkeuren.

Bewondering voor verhalen

Sprookjes hebben mij altijd onwijs geboeid. Ik hing altijd aan mijn ouders hun lippen wanneer ze voorlazen uit het grote sprookjesboek. Onze favoriete bezigheid toen we nog klein waren was video’s opnemen voor onze ‘Filmpjesclub’. Ik geloof dat we ongeveer 9 of 10 waren. Mijn vriendinnen en zusje waren de sterren, ik deed de gehele productie van het script tot het editen. Zo maakte we ooit de video ‘Kim Holland bezig’ waarbij Kim Holland, ofwel een vriendin met een blonde pruik, kapster ging worden. Hoe zou het toch komen dat die video duizenden keren bekeken is?🤔

Passie voor themaparken

Toen ik mijn communie deed toen ik een jaar of 7 was stond ik naast al mijn klasgenoten voor een -toen nog- volle kerkzaal. De pastoor vroeg iedereen wat hun naam was en wat ze later wilden worden. Er volgde vaak ‘juf, politie of brandweer’. Toen kreeg ik eindelijk de kans om te vertellen wat mijn droom was: ‘ik word directeur van de Efteling’.

Ondanks dat ik geen grote durfal ben, heb ik themaparken altijd fantastisch gevonden. Ik ben opgegroeid met de Efteling en Disney en wauw ik was expert. Ik gaf mijn buurmeisje Disney lessen omdat ik vond dat het basiskennis was dat je alle zeven dwergen wist te noemen.

De sfeer, de vreugde, lachende mensen, bijzondere ervaringen en de mooiste sprookjes komen tot leven in een themapark. Van kleins af aan wist ik dat ik hier later iets mee wilde doen..

Mensen vermaken

Ik vind het namelijk onwijs belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben en de beste ervaring mogelijk hebben. Dit is dan ook een van de belangrijkste doelen van mijn blog. Ik schrijf over de meest bijzondere belevenissen die ik tegenkom, de mooiste verhalen en de beste manier om dit allemaal te ervaren.

Ik vind het fantastisch om met kinderen te werken en op het podium te staan. Jarenlang heb ik verschillende oppasadressen gehad, heb ik voor mijn profielwerkstuk een musical volledig op poten gezet en nu speel ik nog steeds iedere zomer clown voor duizenden gasten. Ik vind het fantastisch dat ik mijn eigen verzonnen verhalen kan vertellen en de reactie die ik daarmee terugkrijg is magisch.

Heden

Gelukkig heb ik nu helemaal mijn plekje gevonden en ben ik niet meer bang om dit online te delen. Ik heb een opleiding gevonden die bij me past, een bijbaan waar ik de liefste (en raarste) collega’s gevonden heb en mijn online platform wordt elke dag ook een stukje gezelliger.

Mijn opleiding

Toen ik in het derde van het middelbaar zat en mijn moeder zei dat er een opleiding was waar je kunt leren hoe je manager kunt worden in themaparken heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben zelfs op geen enkele andere school geweest. Ik begon aan de opleiding Leisure Management bij de Breda University of Applied Sciences, toentertijd NHTV.

In het tweede jaar heb ik kunnen kiezen voor de track ‘Attractions and Theme parks Management’ waarbij we verschillende projecten hebben gedaan voor bedrijven uit de branche zoals de Efteling en Europa-Park. Al snel had ik door dat er twee onderwerpen waren die mijn hart hadden gestolen: Storytelling en Marketing.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vandaag onze minor Storytelling and Consumer Behavior afgesloten met een presentatie in Bosrijk! 🙌🏻☺️ #efteling #storytelling

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems (@fabienvlems) op

Camping de Paal

Vanaf 2020 werk ik voor het vierde jaar op de leukste kindercamping van Europa: Camping de Paal. Dit is het beste, meest dankbare en meest magische werk. Ik heb hier zo veel geleerd, zo veel verhalen tot leven kunnen toveren en vriendschappen voor het leven gesloten. De camping houdt altijd een speciaal plekje in mijn hart.❤️

Prinsessenwerk

Laatst las ik mijn dagboek van jaren geleden terug. Daarin beschreef ik uitgebreid hoe groot mijn droom was om te werken als prinses. Of dit nu in Disney was of voor kinderfeestjes, ik wilde een prinsessenjurk aan. Gelukkig kwam ik een aantal jaar Naomi van Fairytale Favorites tegen die mijn droom waar heeft kunnen maken. Nu nog ga ik af en toe naar kinderfeestjes of evenementen als prinses.👸

Projecten

De afgelopen jaren heb ik aan verschillende mooie projecten mogen werken bij mijn opleiding maar ook buiten mijn opleiding. Zo schrijf ik wel eens voor Marketingfacts, heb ik de minor Storytelling and Consumer Behavior voor de Efteling kunnen doen en heb ik een Entrepreneur track gevolgd op mijn opleiding.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Lees dan mijn dagboek iedere maand!

Toekomst

Nu kan natuurlijk niemand voorspellen wat de toekomst gaat brengen, maar ik weet wel dat ik een hele grote dromer ben en ik geloof erin dat als ik echt iets wil en bereid ben om er heel hard voor te werken ik alles kan bereiken. Het gaat bij mij in muizenstapjes. Elke dag leer ik weer iets nieuws, elke dag doe ik iets wat bijdraagt aan mijn toekomst maar ik weet ook dat alles tijd nodig heeft. “There are no shortcuts to a place worth going“.

Content marketing en storytelling

Onlangs heb ik het boek Storynomics van Mckee uitgelezen over story-driven marketing. De combinatie van marketing en storytelling is naar mijn mening heel sterk. Content wordt zo veel interessanter en leuker door middel van storytelling. Bedrijven zoals de Efteling krijgen het voor elkaar dat mensen vrijwillig hun content bekijken. Hoe mooi zou het zijn als dat overal het geval was?

Mijn missie

“We have to stop interrupting people with what they are interested in, and BE what they are interested in”. Deze quote heb ik van mijn vaders website gestolen. Ondanks dat we beide hele andere dingen doen, zijn we het in ieder geval over een ding eens: saaie advertenties zijn vervelend. Ik luister veel liever naar een goed verhaal en bind me met bedrijven die een purpose hebben. In de toekomst zou ik graag me hier volledig op willen richten. Het liefst werk ik aan verschillende projecten die te maken hebben met deze onderwerpen

Zo dat was even in het kort (HA) mijn levensverhaal. Laat me even via Instagram weten als je tot onderaan bent gekomen want dan verdien je echt een applausje. 

Mijn favorieten

🗽 New York City is mijn favoriete stad en het is mijn droom om er ooit te wonen.

🍁 De herfst is mijn favoriete seizoen, ik ben dol op deze sfeervolle tijd en zit altijd boordevol inspiratie. 

🖥️ Ik ben echt een nerd: ik ben dol op series en films en dan vooral Disney, Harry Potter, Game of Thrones, Marvel, Lord of the Rings en Peaky Blinders.

☎️ Geschiedenis was, naast drama en talen, mijn favoriete vak. Ik hou ervan om helemaal terug de tijd in te duiken en achter de geschiedenis van alles te komen.

🎥 Tangled is by far mijn favoriete film, Rapunzel heeft een speciaal plekje in mijn hart.

🦁 Volgens de sorting hat zit ik in Gryffindor, maar ik voel me af en toe ook een beetje Ravenclaw.

Stiekem ben ik nu ook wel heel erg benieuwd naar jouw verhaal! Ik vind het super leuk om jullie te leren kennen. Je mag me altijd een berichtje sturen op Instagram!

0 thoughts on “About Moi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *