Do, daar start en stop je mee” is wat je hoorde wanneer je ons in Salzburg tegen zou komen. Salzburg, een van de populairste steden in Oostenrijk met een grote geschiedenis. Namelijk, in deze stad is Mozart geboren en heeft de Von Trapp familie geleefd. Tijdens onze mini roadtrip verlieten we Duitsland even voor een korte tussenstop in Salzburg.

Wij zijn er in totaal twee dagen geweest, maar naar mijn mening is het ook mogelijk om Salzburg in slechts een dag te bezoeken. Lees je mee?

1 The hills are alive..

In de ochtend stonden we op om de Alpen te gaan beklimmen, fantastisch idee was dat. Na 10 minuten lag ik al hijgend op de grond.

Desondanks was het uitzicht adembenemend en de klim dus zeker de moeite waard. Op de bovenstaande actiefoto wilde ik net de berg op rennen om ‘the hills are alive‘ het dal in te schreeuwen.

Ben jij niet vies van een stukje klimmen, dan is het zeker een aanrader. Ben je net zoals ik en ben jij na de kleinste inspanning al uitgeput? Misschien kan je dan beter beneden blijven.

82c662fa-ab8f-40a5-a759-f8d4601ebb4a

2 Doe een toeristische tour

Wij zijn allemaal enorm fan van de Sound of Music dus leek het ons leuk om in de geliefde toeristenbus te stappen voor een Sound of Music tour. Dit was de handigste manier om langs alle bekende plekken te komen. Daarnaast kon je genieten van alle vrolijke deuntjes van de musical. Verder is het ook mogelijk om Mozart tours te doen!

IMG_8210

3 De oude binnenstad

Als je de toeristische route hebt gehad, is er nog genoeg tijd om je te vermaken in de oude binnenstad. Ronddwalen door de oude straatjes, genieten van alle traditioneel geklede Oosterijkers en spontaan het geboortehuis van Mozart tegenkomen.

IMG_8236
IMG_8080
IMG_8082

Vanaf de andere kant van de brug heb je een mooi panorama van de hele stad. Zeker leuk om eventjes langs te lopen.

IMG_8235

4 Klim naar het kasteel

Bovenop de berg ligt het grote kasteel, wij hebben wederom de hele klim gemaakt maar het is ook mogelijk om met een soort lift naar boven te gaan. Het uitzicht vanaf boven is prachtig en zeker de klim waard.

IMG_7948
IMG_7699

Daarnaast is er een restaurant gelegen bij het kasteel, hier kun je genieten van een prachtig uitzicht, zeker met zonsondergang is het prachtig.

5 Avondwandeling

Als de zon vervolgens onder is, zorg dan dat je zeker nog een keer door en rondom de stad loopt in het donker. Alle lichtjes branden dan en bij het water is het ontzettend gezellig. Zorg ook zeker dat je niet de slotjesbrug mist! 

Verblijven in Salzburg

Wij verbleven in een Airbnb net buiten de stad, het was een kleine twintig minuten lopen naar het centrum. Onze host was een enthousiaste man die ons veel kon vertellen over de stad en die goede tips met ons deelde. Dit is de link van de Airbnb. 

Ben jij al ooit in Salzburg geweest? En zing jij graag mee met Sound of Music liedjes? 

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *