Do, daar start en stop je mee” is wat je hoorde wanneer je ons in Salzburg tegen zou komen. Salzburg, een van de populairste steden in Oostenrijk met een grote geschiedenis. Namelijk, in deze stad is Mozart geboren en heeft de Von Trapp familie geleefd. Tijdens onze mini roadtrip verlieten we Duitsland even voor een korte tussenstop in Salzburg.

Wij zijn er in totaal twee dagen geweest, maar naar mijn mening is het ook mogelijk om Salzburg in slechts een dag te bezoeken. Lees je mee?

The hills are alive..

In de ochtend stonden we op om de Alpen te gaan beklimmen, fantastisch idee was dat. Na 10 minuten lag ik al hijgend op de grond.

82c662fa-ab8f-40a5-a759-f8d4601ebb4a

Desondanks was het uitzicht adembenemend en de klim dus zeker de moeite waard. Op de bovenstaande actiefoto wilde ik net de berg op rennen om ‘the hills are alive‘ het dal in te schreeuwen.

Ben jij niet vies van een stukje klimmen, dan is het zeker een aanrader. Ben je net zoals ik en ben jij na de kleinste inspanning al uitgeput? Misschien kan je dan beter beneden blijven.

Doe een toeristische tour

Wij zijn allemaal enorm fan van de Sound of Music dus leek het ons leuk om in de geliefde toeristenbus te stappen. Dit was de handigste manier om alles te kunnen zien. Daarnaast kon je genieten van alle vrolijke deuntjes van de musical.

Als je je echt niet toerist genoeg voelt om de bus in te stappen, is het ook mogelijk om een aantal dingen te voet te bezoeken en anders eventueel de auto te nemen. Al is dat niet altijd aan te raden aangezien het verkeer vaak vast staat.

IMG_8210

Hieronder zie je het klooster waar de nonnetjes zingen, dit is in de stad zelf en hiervoor moet je dus enkel even een kleine klim maken. IMG_7696IMG_7697

De eerste stop met de bus was de grote tuin waar een groot deel van ‘Do, Re, Mi’ is opgenomen. Het was hier enorm druk en helaas was er een bruidspaar dat de bekende trap had geclaimd, dus helaas heb ik daar geen foto’s van. IMG_8212

Als je iets verder met de bus gaat kom je bij het Von Trapp huis en wat andere gebouwen die in de film te zien zijn. Om van te voren even een tip te geven: verwacht er niet te veel van..IMG_8229

En natuurlijk moest ik even bij het prieeltje van Liesl een dansje doen. Processed with VSCO with p5 preset

De oude binnenstad

Als je de toeristische route hebt gehad, is er nog genoeg tijd om je te vermaken in de oude binnenstad. Ronddwalen door de oude straatjes, genieten van alle traditioneel geklede Oosterijkers en spontaan het geboortehuis van Mozart tegenkomen.

IMG_8236

IMG_8080

IMG_8082

Vanaf de andere kant van de brug heb je een mooi panorama van de hele stad. Zeker leuk om eventjes langs te lopen.

IMG_8235

Klim naar het kasteel

Bovenop de berg ligt het grote kasteel, wij hebben wederom de hele klim gemaakt maar het is ook mogelijk om met een soort lift naar boven te gaan. Het uitzicht vanaf boven is prachtig en zeker de klim waard.

IMG_7948IMG_7699

Daarnaast is er een restaurant gelegen bij het kasteel, hier kun je genieten van een prachtig uitzicht, zeker met zonsondergang is het prachtig.

Lees hier hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk!

Avondwandeling

Als de zon vervolgens onder is, zorg dan dat je zeker nog een keer door en rondom de stad loopt in het donker. Alle lichtjes branden dan en bij het water is het ontzettend gezellig. Zorg ook zeker dat je niet de slotjesbrug mist! IMG_8280IMG_8085IMG_8084

Wij verbleven in een Airbnb net buiten de stad, het was een kleine twintig minuten lopen naar het centrum. Onze host was een enthousiaste man die ons veel kon vertellen over de stad en die goede tips met ons deelde. Dit is de link van de Airbnb. Dit is verder geen reclame.

Ben jij al ooit in Salzburg geweest? En zing jij graag mee met Sound of Music liedjes? 

Bekijk ook:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *