Aangezien we onze online lessen ook buitenshuis kunnen volgen, besloten we om twee nachtjes te verblijven bij Bunk Utrecht. Dit hotel ligt in het centrum, heeft verschillende kamers, een restaurant en flexwerkplekken, perfect dus!

Werken in een hotel? Hoe dan?

Sinds dat alle lessen in de pandemie online plaatsvonden en we maximaal één keer in de week naar de campus mochten, volgde ik mijn lessen aardig vaak vanaf de bank. Het allerliefst in pyjama, want voor wie moest je nog kleren aantrekken?

Dagenlang zo levenloos op de bank liggen was niet bepaald goed voor.. nou niets eigenlijk. Ik werd ontzettend moe, at óf heel de kast leeg óf helemaal niets op een dag en kwam zelfs niet buiten. Dit kon zo niet.

Aangezien we online lessen hebben, betekende het dat we deze lessen van overal konden bijwonen. Dus waarom niet vanaf een hotel in Utrecht? Zo kon ik schoolwerk combineren met leuke dingen doen. Perfect toch?

Zo gezegd, zo gedaan. We hadden via Airbnb een tof hotel geboekt in Utrecht voor maar €50 per persoon voor twee nachten. Aangezien de kamer nog maar net op Airbnb stond kregen we korting. 7 oktober zouden we met de trein naar Utrecht reizen en twee nachtjes verblijven in het Bunk Hotel.

Bunk Utrecht

Nadat we in de ochtend nog een online presentatie gegeven hadden op de campus in Breda, zijn we vertrokken richting Utrecht. Eenmaal aangekomen op het station verbaasde het ons dat het hotel maar vijf minuutjes lopen was. Perfecte locatie dus!

Bunk Utrecht: verblijven in een oude kerk.

Wanneer je door de altijd-geopende deuren van deze oude kerk stapt, sta je in de oude kerkzaal, nu omgetoverd tot hotel, restaurant en een plek voor flexwerkers. Het hotel is erg gericht op reizigers, digital nomads of internationale studenten dus schrik niet als je regelmatig in het Engels aangesproken wordt.

Even een kleine note: dit is geen samenwerking, ik vind het simpelweg leuk om mijn ervaring te delen en jullie te behoeden voor fouten die ik zelf maakte. Enjoy!

Bunk Utrecht: verblijven in een oude kerk

Het personeel was erg vriendelijk en het inchecken was erg makkelijk. Binnen no-time stonden we een uur vroeger dan we eigenlijk verwacht werden ingecheckt in onze kamer.

Onze kamer

Het hotel heeft ‘pods’ en verschillende grootte ‘rooms’. Ondanks dat wij op Airbnb een ruimere kamer geboekt hadden sliepen we in de kleinste variant. Dan vraag je je af, waarom heb je hier niets van gezegd? We kwamen hier pas achter na afloop van ons verblijf. Oeps.

Het inchecken gaat heel makkelijk met deze kaart, dus geen sleutels om kwijt te raken gelukkig.

Bunk Utrecht: verblijven in een oude kerk

De kamer was nog kleiner dan mijn studentenkamer in Breda, maar voor ons was dat geen punt. We waren immers toch vrijwel de hele dag aan de slag met online lessen of door Utrecht aan het sjouwen.

Aangezien ik vijf minuten na het arriveren in het hotel een online les had, heb ik niet de kans gehad om on-ingeburgerde (is dit een woord) foto’s te maken van onze mini-kamer. Maar goed, jullie doen het er maar mee. Zie je trouwens die tv? Daarop kun je streamen!

De badkamer was ook prima, handdoeken en shampoo waren aanwezig.

De kamer had erg weinig opbergruimte dus alles lag op dat al-veel-te-kleine stukje vloer waarop je beweegruimte had. Wel kun je je koffer voor een deel onder het bed schuiven en kun je waardevolle spullen opbergen in de kluis.

Als je dan even onder het bed piept om te kijken hoe veel ruimte er onder het bed is, vind je deze leuke tekst voor Lord of the Rings kenners. #vindikleuk.

Hetgeen waar wij niet enthousiast over waren, was dat er geen raam met frisse (buiten)lucht in de kamer zat. Enkel een raam waardoor je de binnenzaal kunt zien. Hierdoor was het in de nacht erg warm.

Restaurant en Flexwerken

Wij hebben zelf enkel op de eerste ochtend ontbeten in het restaurant van het hotel aangezien dit niet het goedkoopst was. Wel lekker.

Nadat we ontbeten hadden wilden we gaan flexwerken op het oh zo mooie balkon, wat we al op Instagram gezien hadden. De eerste dag hebben we dat ook nog in de avond gedaan tot ongeveer 21:00. Heerlijk rustig! In de ochtend? Niet zo rustig.

Dit bericht bekijken op Instagram

Our mini school-work-leisure trip has come to an end ☹️ We had a great stay at @bunkhotels 🌟 Check the highlight of Utrecht for more photos of this old church! Starting a premaster in a time we’re only able to follow online lessons was harder than I thought. Let me just say that it’s A LOT. Might have underestimated it a bit 🙈 However, I really like all the content and the projects so I’m willing to work a little harder than I was used to during my HBO 😅 The only problem for me is that it gets a bit lonely and boring to follow lectures from your home👩🏼‍💻So we decided to try and combine our busy schedule with some fun and stay in Utrecht for 2 nights while combining our online lectures and schoolwork with shopping and a lot of eating🥰😋 How do you cope with all the online stuff? Do you also feel a bit lost sometimes? 🤷🏼‍♀️

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems | 𝑻𝒓𝒂𝒗𝒆𝒍&𝑳𝒆𝒊𝒔𝒖𝒓𝒆 (@fabtastictravels) op

Het was er DRUK. Het is natuurlijk logisch nu dat iedereen thuis moet werken vanwege de nieuwe restricties dat het hele hotel volzit?

We hadden dus blijkbaar moeten reserveren, dus in de middag rond 12:00 werden we weggebonjourd. Nu snap ik dat veel meer mensen moeten flexwerken in deze tijd, maar als je een hotel boekt vind ik dit toch wel een rare situatie.

Dus tip van mij: kom je hier om te flexwerken? Vergeet dan niet te reserveren!

De flexwerkplekken zijn wel heerlijk en lekker rustig ondanks de drukte. Daarbij kun je via een QR-code een drankje bestellen wat ze vervolgens komen leveren aan je tafel. Fantastisch!

Bunk Utrecht: verblijven in een oude kerk

Ik ben zelf sowieso dol op remote werken, lees hier 5 voordelen van plaatsonafhankelijk werken!

Raad ik het hotel nu wel of niet aan zou je je kunnen afvragen? Mijn antwoord: Ja, maar zorg dat je goed voorbereid bent, de juiste kamer hebt geboekt en zo niet even aan de bel trekt.

Wil jij nu ook verblijven bij Bunk Utrecht? Dit kan via deze link of bekijk de kamer hieronder op Airbnb. Als je nog geen account hebt op Airbnb kan ik je via deze link tot €50 aan korting bieden.

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *