Wanneer Romee vroeg of ik mee wilde naar de personeelsopening van het nieuwe gebied van Toverland, deed ik meteen al een vreugde dansje. Ik heb alle updates wekelijks bijgehouden, dus het is fantastisch om het allemaal van zo dichtbij te kunnen zien! Kijk je mee?

IMG_5807

Klik hier voor de goedkoopste tickets voor Toverland!

Om te starten bij het nieuwe entree gebied, dit is gelijk een groot verschil met wat voorheen de entree was. Er is genoeg ruimte om goed te arriveren, alles is groots en handig ingedeeld en wanneer je door de poorten stapt krijg je gelijk het gevoel alsof je in een andere wereld belandt.

IMG_5809

Vooraf was er een toespraak en een klein stukje geschiedenis over de storytelling van deze nieuwe gebieden. Het was erg interessant om te horen wat de gedachtengang was achter de uitbreidingen.

IMG_5877

Wanneer je door de poorten gaat, kom je in een sfeervolle omgeving met veel gekleurde huisjes en bijzondere architectuur. 

IMG_5878

Er was een groot plein in het midden met een volledig strandterras en een leuke speeltuin, daaromheen zijn verschillende food & beverage stands samen met merchandise shops en een interactieve mini-attractie. Deze hebben we helaas nog niet geprobeerd.

IMG_5885

Oh, en toen stond me een grote verassing te wachten: Vicky was terug uit Amerika! Ze heeft een half jaar in Disney World mogen werken maar ik ben heel blij dat ze eindelijk weer terug is!

IMG_5906

Deze leuke papegaai was ook nog wat aan het kwebbelen..

IMG_5916

IMG_5922

En natuurlijk moest er een poging gedaan worden om het zwaard uit de steen te trekken…

Daarna besloten we om Merlin’s Quest uit te testen, een bootrit door de magische wereld van Merlijn de Tovenaar. Er waren een aantal dark ride scenes waar je mij helemaal vrolijk mee maakt!

IMG_5955

Mag ik even stiekem zeggen dat ik toch best trots ben op de onderstaande foto, het gebied is prachtig tijdens zonsondergang! Perfect voor de mooiste plaatjes tijdens het Golden Hour.

IMG_5964

Het donkere gedeelte van de attractie was al fantastisch mooi, ondanks dat er nog aanpassingen gedaan moesten worden. Helaas te donker om foto’s te maken..

IMG_5973

Vanaf het restaurant heb je prachtig uitzicht op enerzijds de attracties en anderzijds de prachtige zonsondergang. De hele aankleding van het restaurant zag er geweldig uit.

IMG_5986

Toen was het eindelijk tijd om de Fenix te testen! De wachtrij alleen al was erg mooi gemaakt. De achtbaan zelf had nog wat kleine probleempjes, maar toen we eenmaal de attractie uitkwamen, waren deze probleempjes al lang vergeven. Ontzettend leuke ride, met een prachtig uitzicht over heel Avalon! 

IMG_5927

Wanneer we op onze terugweg waren, kwamen we weer langs Port Laguna, en ik moet toegeven dat het s’avonds alleen maar mooier is geworden. De lichtjes komen beter tot hun recht en de prachtige lucht zorgt voor een perfect decor van dit nieuwe gebied.

IMG_5995

De avond eindigde met een prachtige zonsondergang en een memorabele afsluiter: iedereen die aanwezig was kreeg een ballon samen met de mogelijkheid om een wens te doen. Een paar seconden later kleurde de lucht goud en klonk er een groot applaus.

IMG_5997

Naar mijn mening is het een prachtige waardevolle toevoeging aan het park, Toverland is op haar weg naar de top. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat deze twee nieuwe gebieden duizenden bezoekers gaan trekken van heinde en verre.

Ben jij er al geweest? 

Bekijk ook:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *