De eerste keer in Tivoli Gardens zijn en meteen de 175e verjaardag meepikken. A dream come true? Voor mij wel in ieder geval. Tivoli Gardens is een prachtig aangelegen pretpark midden in Kopenhagen en het heeft mijn hart gestolen. Kijk je mee met de mooiste plaatjes van dit prachtige pretpark?

Tivoli Gardens in Kopenhagen vierde haar 175e verjaardag

Bij binnenkomst was ik meteen al aan het rondhuppelen. Mijn reisgenoten wisten dan ook niet wat ze meemaakten. We hadden allen Interrail tickets gewonnen en elkaar via Facebook gevonden en vervolgens naar Kopenhagen, Stockholm en Odense gereisd. Tivoli Gardens was voor mij wel een hoogtepuntje.

Entree Tivoli gardens

We zijn na het avondeten door de poorten gegaan omdat we wisten dat er allerlei activiteiten tot laat in de avond in het park waren. Wat we echter niet wisten, was dat het die dag de 175e verjaardag van het park was, en dat de avond zou eindigen met vuurwerk.

Tickets Tivoli

Er zijn twee soorten toegangstickets voor Tivoli Gardens. Het eerste ticket geeft je voor €19,15 toegang tot het park, maar geen toegang tot alle attracties. Als je een ticket met toegang tot alle attracties wilt, wordt de toegangsprijs hoger (rond de €32). Dat vonden wij nogal veel voor een avondje, we zijn dus voor enkel de entree gegaan. Daar hebben we geen spijt van gehad, het park an sich is al mooi genoeg.

Lees ook de 8 leukste bezienswaardigheden in Kopenhagen!

Tivoli Gardens in Kopenhagen vierde haar 175e verjaardag
IMG_9804
IMG_9807
IMG_9810

Gezellige sfeer

Ik ben dol op alle kleine verlichte straatjes, de gezellige pleintjes, de mooie gebouwen en alle beplanting in combinatie met de thematisering. Het is een feestje om er rond te lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I loved TIVOLI especially during their 175th birthday! 🎇🌸

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel&Leisure (@fabtastictravels) op

IMG_9828

Eten & drinken Tivoli Gardens

Er waren ontzettend veel verschillende eettentjes met verschillende keukens. Ze hebben hun best gedaan om elke plek zo bijzonder mogelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld dineren op een schip, of romantisch bij het water.

Tivoli Gardens in het donker

Toen het donker begon te worden, werd alles alleen maar mooier. Alle lichtjes kwamen tot leven en er waren verschillende muzikale optredens en shows door het hele park.

Vuurwerk in Tivoli Gardens

De avond hebben we afgesloten met een prachtig water ballet en daarna nog een fantastische vuurwerkshow. Dit park zal me altijd bijblijven, ik heb het ontzettend genoten van de hele ervaring. Ik raad het dan ook iedereen aan om hier naartoe te gaan tijdens een bezoek aan Kopenhagen!

Heb jij Tivoli Gardens al eens bezocht?

Dit artikel bevat affiliate links

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *