Onze eerste stop tijdens onze roadtrip door Frankrijk afgelopen zomer was Metz. De oude stad heeft verschillende mooie bezienswaardigheden zoals het Centre Pompidou en de Cathedraal van Metz. De leukste bezienswaardigheden deel ik in deze blog!

Bezienswaardigheden

Place Saint-Louis

Vanaf onze Airbnb, liepen we langs Place Saint-Louis op onze weg naar het centrum. De westkant van dit middeleeuwse plein in het oude centrum is een lang terras met renaissance huizen over een mooie arcade. De bogen doen meer denken aan ergens in Toscane dan aan Oost-Frankrijk, en laten zien hoe goed de stad het deed in de middeleeuwen. In die tijd zouden veel van deze gebouwen bezet zijn geweest door vroege bankiers uit Lombard in Italië, wat het ontwerp verklaart. Terwijl het plein nu is waar in de winter de fantastische kerstmarkt plaatsvindt.

Op nummer vijf kun je de gravure van een hand zien. Blijkbaar was dit het huis van een handschoenmaker die, na het winnen van een juridisch geschil tegen een Duitser, toestemming van de stad kreeg om een ​​sierhand op zijn gebouw te leggen.

Kathedraal Saint-Étienne

De Kathedraal van Metz is een van de hoogste uit Europa, gebouwd tussen 1220 en 1552. De kathedraal is ontstaan in de veertiende eeuw door het samenvoegen van twee oudere kerken. De kathedraal heeft uitzonderlijk veel ramen, waardoor het de bijnaam “La Lanterne du Bon Dieu” gekregen heeft wat “De lantaarn van de goede heer” betekent in het Nederlands. Zeker leuk om binnen te kijken en alle mooie glas in lood ramen te bewonderen.

Marche Couvert Metz

Dankzij de Franse revolutie heeft Metz mogelijk de grootste overdekte markt van Frankrijk. Het gebouw werd gebouwd in de jaren 1760 en was bedoeld als het bisschoppelijk paleis. Na de revolutie kreeg het een nieuwe bestemming toen de markt na plannen om er het gerechtsgebouw van te maken viel.

De markt is open van dinsdag tot zaterdag. Naast kraampjes met een reeks kazen, vleeswaren, gebak, fruit en groenten, zijn er kleine eetgelegenheden voor de lunch, sommige serveren klassieke Moezel-specialiteiten en anderen verkopen internationale gerechten zoals pizza. Helaas was de markt gesloten toen wij er waren.

Le Temple Neuf

Een ander monument dat werd gecreëerd in de decennia van Duitse controle is deze romaanse heroplevingskerk op het riviereiland Petit-Saulcy. ‘S Nachts stralen de arcadeopeningen van de kerk licht uit als grote lantaarns, en het uitzicht op Le Temple Neuf weerspiegeld in het water van Pont Moyen is nu een van de onmiskenbare bezienswaardigheden van Metz.

Metz Binnenstad

De oude binnenstad heeft veel leuke winkels en verschillende restaurantjes. Leuk als je even besluit te shoppen of op zoek bent naar een restaurant.

Gare de Metz

Het treinstation van de stad is bewaard gebleven als een historisch monument en werd gebouwd tijdens het Duitse tijdperk van Metz. Het is een wonderbaarlijk gebouw, maar ook politiek geladen, besteld door Wilhelm II en ontworpen in de Romaanse revivalstijl. Het station is ontworpen om snel een groot aantal troepen te kunnen verplaatsen. De aankomsthal lijkt op een heilig Romeins paleis, wat natuurlijk ook geen toeval was.

Chapelle des Templiers

Op het terrein van het culturele centrum van Arsenal werd de Kapel van de Tempeliers van Metz gebouwd tussen eind 1100 en begin 1200 en is het laatste overblijfsel van de commandant die hier was. Het Arsenaal eromheen dateert uit 1864 en de heerschappij van Napoleon III, de centrale hal werd gerestaureerd en werd in 1989 een auditorium.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

• the [ knights ] templar of metz ~ a catholic military order ~ has one of the most beautiful murals on the interior walls • #metz2019 •

Een bericht gedeeld door andrew • L • (@n.drewlau) op

Église Saint-Pierre-aux-Nonnains

Zomerfestival

Aangezien wij in hartje zomer Metz bezochten, was er op dat moment een zomerfestival gaande wat volledig in het teken stond van de eerste stap van de mens op de maan. Zo waren er verschillende kunstwerken, exhibities, concerten en een heuse vuurwerkshow.

Airbnb

De airbnb waarin we verbleven lag op loopafstand van de binnenstad. Het was een erg ruim zespersoons appartement met drie kamers en een eigen garage. Klik hier om onze Airbnb te bekijken!

Klik hier en krijg €34 korting voor je eerste reis met Airbnb!

Lees ook Puy du Fou: 3 perfecte dagen in historisch thema park | Frankrijk

Metz is een leuke tussenstop op je roadtrip of op je weg door naar het zuiden. Hou zeker het evenementenprogramma in de gaten wanneer je een bezoek brengt!

Zou jij graag naar Metz gaan?

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *