Als je mij kent weet je dat ik dol ben op sprookjes, mijn hart ging dan ook sneller kloppen toen we een aantal leuke dorpjes en stadjes bezochten in de Elzas. De kleurrijke, kleine huisjes komen recht uit een sprookje. In dit artikel deel ik de vijf leukste dorpjes die wij bezochten in de Elzas, het wijngebied aan de Duitse grens.

Straatsburg

Bovenaan mijn lijstje staat Straatsburg (ook wel Strasbourg). Dit is ook meteen de grootste stad in dit lijstje. We bezochten Straatsburg in de hittegolf midden in de zomer van 2019. Aan Straatsburg heb ik een volledig artikel gewijd met 7 tips voor je bezoek in de zomer! Wist je trouwens dat Straatsburg heel dicht bij Europa-Park ligt?

Colmar

Colmar zou je kunnen herkennen van Instagram. Alle influencers maken hier namelijk de mooiste foto’s, met name tijdens de feestdagen. Ik heb tot de dag van vandaag spijt dat ik deze dag geen mooie Instagram foto gemaakt heb. Let wel op, het is hier gevuld met toeristen.

Filmtip: Studio Ghibli (de makers van oa Spirited Away) inspireerde in hun film genaamd Howl’s Moving Castle (aanrader!) de huizen op Colmar. Dat is niet voor niets want het is er prachtig. Het onderstaande huis speelt met name een grote rol in de film..

Riquewihr

Een kleiner, maar zeker niet minder mooi dorp is Riquewihr. Toen ik hier liep had ik het gevoel alsof ik me midden in een sprookje waande. De kleurrijke huisjes, schattige boetiekjes en kleine restaurantjes zijn zeker een bezoekje waard.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wijntjes drinken in de Elzas ✔️🥂⭐️

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel&Leisure (@fabtastictravels) op

Metz

In Metz zijn we op de heenweg een aantal nachten verbleven in een Airbnb. Ondanks dat Metz heel anders is dan de andere vier genoemde steden en dorpen, is hier ook genoeg te beleven. Lees het hele artikel dat ik wijdde aan Metz hier.

Hunawihr

Tot slot, een klein en absoluut niet toeristisch dorpje wat nog steeds een bezoek waard is. Het ligt in een prachtige omgeving en is alles behalve druk. Hier vind je geen restaurantjes of toeristen, alleen Duitsers met prachtige huizen en een kerkje.

Tip: De Elzas staat natuurlijk bekend om haar wijnen, er zijn verschillende tours die ook een wijnproeverij aanbieden. Aanrader voor wijnliefhebbers!

Ik vond het heerlijk om deze steden en dorpjes te bezoeken en zou er heel graag nog ooit terugkeren. Het liefst in een grote prinsessenjurk tijdens kerstmis.

Ben jij ook zo dol op deze kleurrijke stadjes?

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *