Verstopt tussen hoge moderne gebouwen in Berlijn lag de unieke hotspot House of Small Wonder. We hebben hier geluncht, genoten van de zon en we zijn even ontsnapt uit de drukte van de stad. House of Small Wonder is een must wanneer je in Berlijn bent!

Deze leuke hotspot was ik al een aantal keer voorbij gekomen op Pinterest en had ik opgeslagen in Google Maps, wat ik altijd doe met leuke hotspots die ik tegenkom.

Toen we langs het gebouw liepen waarin het restaurant gevestigd was, wisten we niet helemaal zeker of we wel bij het juiste adres waren. Het zag er namelijk helemaal niet uit als een plek voor een hipster hotspot. Voorzichtig slingerden we langs wegwerkzaamheden en stonden we voor een moderne deur. Gelukkig hing er aan de zijkant een klein bordje waarop met krijt ‘House of Small Wonder’ geschreven stond, gevonden!

Toen we binnen stapten wisten we meteen dat we goed zaten; de fotogenieke trap van alle Instagram en Pinterest foto’s ik tegengekomen was online stond voor onze neus. Juist omdat het zo verborgen lag, was het er absoluut niet druk. Je moet weten dat het er zit, je loopt er zeker niet zomaar langs. Je moet namelijk deze leuke trap op voordat je in het restaurant komt.

Concept House of Small Wonder

‘Because everyday life is not about the big wonders, it’s about the small wonders that make things just a little more pleasant’. Deze quote vind je op de website en wordt doorgevoerd in alles wat je ziet: het interieur bestaat vooral uit veel natuurlijke producten, het eten is veelal organisch en de gerechten zijn allemaal kleine kunstwerkjes. Als je zeker wil zijn dat je een plekje hebt, dan raad ik je aan om van te voren even te reserveren.

Bekijk ook deze leuke circus hotspot in Berlijn!

Eten en drinken

We hadden niet super veel honger maar we wilden zeker wel wat proberen. De organic scrambled eggs zijn in ieder geval goedgekeurd. Ze hebben allerlei gerechten van verschillende ei-gerechten tot sandwiches, allemaal met inspiratie uit de Japanse keuken. Waarvan veel vegan opties. Naast de brunch en dinerkaart hebben ze ook veel leuke homemade taartjes die dagelijks vers gebakken worden. Bekijk hier de brunchkaart!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Who said you have to wait till the weekend for brunch?! #AnyDay #AnyTime 📷: @mynameispietro

Een bericht gedeeld door House of Small Wonder Berlin (@houseofsmallwonderberlin) op

Kookboek

House of Small Wonder heeft ook een eigen kookboek. In dit boek vind je een aantal recepten van de gerechten die op de menukaart staan maar ook leuke verhalen over het ontstaan van House of Small Wonder. Vicky heeft deze gekocht voor €35,00. Je kunt het boek hier online bestellen of in het restaurant zelf.

Algemene informatie House of Small Wonder

Locatie

Ook al zou ik graag zeggen dat je zelf op zoek moet gaan, is dat vrijwel onmogelijk in dit geval, zeker als er wegwerkzaamheden zijn. Je vindt House of Small Wonder in de Johannisstraße 20 in Berlijn. Het is dus een redelijk modern gebouw, aan de zijkant kun je  een deur binnen en dan zie je als het goed is direct de mooie trap, zo niet abort mission, dan zit je in het verkeerde gebouw.

Prijs

De prijzen zijn ietwat duurder dan gemiddeld maar het is absoluut niet onbetaalbaar. En de prijs die je betaalt is het helemaal waard. Zo betaal je voor een salade €8,00 en voor de scrambled eggs €3,50 als je ze los bestelt.

Openingstijden

House of Small Wonder is geopend van 9:00 tot 23:00, je kunt brunchen van 9:00 tot 16:30 en vanaf 17:30 serveren ze diner.

Andere vestigingen

Naast de vestiging in Berlijn, is er ook nog een House of Small Wonder in New York, Brooklyn. Deze vestiging heeft net zo’n leuk interieur en serveert ook een aantal dezelfde gerechten. Lees hier meer over op de website!

Pin deze blog voor later!

Al met al vond ik het een erg leuke hotspot waar we zeker wel een uur doorgebracht hebben. Je ontsnapt even helemaal uit de moderne, drukke stad en bevindt je in een soort indoor tuin. Het eten is lekker, personeel vriendelijk en het interieur mooi. Voeg dit zeker toe aan je lijstje wanneer je in Berlijn bent!

Ben jij dol op geheime hotspots?

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *