Annecy is een sprookjesachtig stadje in Frankrijk, gelegen dicht aan de Zwitserse Grens en is een leuke tussenstop voor je roadtrip door Frankrijk. In dit artikel deel ik 7 redenen waarom je zeker even een tussenstop moet maken in Annecy.

7 redenen om een bezoek te brengen aan Annecy, Frankrijk:

1 Sprookjesachtige steegjes

Wanneer je door Annecy loopt, waan je je in een sprookje. Alle oude gebouwen, mooie kleuren en het water wat door de gehele stad stroomt draagt bij aan de gezellige sfeer. Met het ene straatje nog mooier dan het andere.

2 Veel kunst en artiesten

Annecy is redelijk toeristisch, wat betekent dat er een grotere kans is dat je straatartiesten tegenkomt. Langs het water staan verschillende kraampjes met artiesten en verkopers.

Daarnaast was er afgelopen zomer een festival wat in het teken stond van de eerste landing op de maan, net als in Metz. Vandaar was er in het park wat meer te doen.

3 Heel veel eten

Overal waar je kijkt zie je restaurants; Frans, Spaans, Italiaans, Mexicaans of wat ik graag eet: pannenkoeken. Je vindt er alles. Verhongeren zul je hier niet.

4 Je zit dicht bij Zwitserland

Annecy ligt dicht tegen de Zwitserse grens, de uitgelezen kans om een dag Genève te bezoeken dus. Zeker aangezien Zwitserland verschrikkelijk duur is, is het een goede optie om in Frankrijk te verblijven wanneer je een bezoek brengt aan Zwitserland. In Genève hebben we een rondje gelopen door de stad en vooral geshopt.

5 Lekker liggen aan het meer

Heb je langer de tijd in Annecy? Dan is er veel te doen rondom het meer. Zo kun je er een boottocht maken of zelf een bootje huren, kanoën of gewoon net als wij aan het water liggen. Let wel op dat het overal druk is, dus zorg dat je op tijd bent of een strandje verderop zoekt.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hier hou ik het wel vol…

Een bericht gedeeld door Edwin Vlems (@vlemse) op

6 Magische wandelingen langs het meer

In de avond staat het meer er prachtig bij. Wanneer je even uit de stad loopt, kun je langs het meer aflopen en even genieten van de rust en het mooie uitzicht. Althans, als er geen hordes toeristen zijn die hetzelfde idee hadden.

6,5 Dansende oude mensen kijken

Dit was een van de mooiste dingen die we zagen in Annecy. We hoorden dat er een dansfestival was in het park, dus we wilden een kijkje nemen. Bleek dat de doelgroep ietwat ouder was dan verwacht. We hebben de hele avond op een stoel naast het met licht omringde podium op een ielig stoeltje gekeken naar senioren die de sterren van de hemel dansten op allerlei gouden oude hitjes. Als je de mogelijkheid hebt om dit fenomeen van dichtbij te zien, doen!

7 Goed voor Instagram

Lest best. Annecy is perfect voor je Instagram feed. Immers, als het niet zo heet is dat je de hele dag als een tomaat rondloopt.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Duo Penotti op avontuur in Frankrijk 🏰🧡

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel&Leisure (@fabtastictravels) op

Airbnb

We zijn een aantal dagen in Annecy verbleven en zoals altijd sliepen we in een Airbnb. De Airbnb waarin we verbleven had een mooi uitzicht op de bergen en beschikte over een groot dakterras waar we in de avond spelletjes deden. Het was op loopafstand van het centrum maar wel lekker rustig.

Klik hier en krijg €34 korting voor je eerste reis met Airbnb!

Pin dit voor later!

Zou jij graag Annecy bezoeken?

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *