Toen wij in 2019 Straatsburg bezochten, zaten we midden in de extreme hitte van de zomer. Hierdoor hebben wij vooral aan een meer gelegen in de buurt van de stad. Gelukkig hebben we nog wel het een en ander van de stad kunnen zien. In dit artikel deel ik 7 leuke activiteiten die je kunt ondernemen in deze sprookjesachtige stad.

7x doen in Straatsburg, Frankrijk

Ben je van plan om meer plekken in de Elzas te bezoeken? Lees dan mijn blog over 5 sprookjesachtige stadjes.

1 Stadsrondleiding

Wanneer ik maar voor een korte periode in een stad ben, kies ik er vaak voor om een rondleiding te doen. Zo zie je binnen een paar uur de mooiste plekjes van de stad en leer je ook meteen wat over de geschiedenis. Je kunt kiezen voor een fietstour door de stad, een route met een segway of gewoon het oude centrum te voet verkennen.

Straatsburg: 7x doen in de zomer in deze Franse stad

2 Kathedraal

De kathedraal, gelegen in het midden van het oude centrum, is een prachtige kerk uit de 15e eeuw. Het is mogelijk om in de toren te klimmen en uit te kijken over de gehele stad. Je kunt €5 per persoon entree betalen of de Strasbourg pass aanschaffen waar dit bij inbegrepen zit.

Kathedraal van Straatsburg: 7x doen in de zomer in deze Franse stad

3 Ontdek het eten

Ga je liever genieten van het Franse eten wat Straatsburg je te bieden heeft? Ga dan voor een foodtour op eigen gelegenheid. Tijdens deze 4-uur-durende tour bezoek je voor maar €12 per persoon 12 verschillende plekken waarbij je 7 gratis proeverijen krijgt.

4 (Instagram) foto’s maken

Tijdens je wandeling door de stad zul je veel verschillende prachtige, kleurrijke gebouwen tegenkomen. De hele stad is ontzettend fotogeniek dus vergeet zeker niet je camera mee te nemen. Helaas heb ik vanwege de hitte de hele dag rondgelopen als tomaat, niet bepaald instawaardig dus.

5 Museums bezoeken

Straatsburg heeft verschillende museums die een bezoekje waard zijn. Met de 3-daagse Strasbourg Pass kun je voor maar €22 toegang krijgen tot de attracties van Strasbourg. Hier zit ook een museumbezoek naar keuze bij en 50% korting op een tweede museumbezoek. Verder kun je met deze pas ook andere attracties gratis of met korting bezoeken zoals een boottocht en een klim op de kathedraal.

Een aantal aanraders voor musea in de stad:

  • Palais de Rohan (de afbeelding hieronder)
  • Musée de l’Œuvre Notre-Dame
  • Musee Alsacien
  • Museum van moderne kunst
  • MM Park France

6 Avond (fiets)tocht

Wanneer de zon ondergaat ziet alles in Straatsburg er nog sprookjesachtiger uit. Perfect om nog een avondwandeling te maken door de binnenstad. Het is ook mogelijk om een begeleide nachtelijke fietstocht te doen door de stad. Kijk hier voor meer informatie over deze fietstocht.

Bekijk ook dit artikel over Metz, een andere leuke stad in de Elzas!

7 Bekijk de lichtshow op de kathedraal

Wij waren er in de zomer en hadden het geluk om de lichtshow op de kathedraal mee te maken. Deze show duurt ongeveer 15 minuten en is gratis te bezoeken. Iedereen verzamelt zich voor op de grond bij de kathedraal. De show is iedere avond in de zomer te zien en de eerste show begint rond 21:30. Als je de mogelijkheid hebt om de show te bekijken, doe dat dan zeker. Het is een heerlijke afsluiter van de dag.

Straatsburg: 7x doen in de zomer in deze Franse stad

Fab’s favorites

Ten slotte nog twee hotspots die ik jullie graag wil aanraden omdat ik er fan van was.

Eten & drinken

Le Petit Tigre is waar wij twee van onze avonden gespendeerd hebben. Enerzijds omdat het eten erg lekker was, anderzijds omdat ze airco hadden. Je kunt hier aan foodsharing doen met als specialiteit flammkuchen. I LOVED IT. Voor de bierliefhebbers, ze maken hun eigen bier.

Overnachten in Straatsburg

Tijdens ons verblijf in Straatsburg verbleven we in een Airbnb. Deze Airbnb was op loopafstand van de stad en was net groot genoeg voor ons viertjes.

Zou jij Straatsburg graag bezoeken?

Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *