Een tijdje terug was ik een dagje in Hamburg. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar ben toch stiekem wel een beetje verliefd geworden op deze industriële havenstad. We hebben in slechts één dag alles bezocht wat we wilden bezoeken. Hieruit selecteerde ik de 7 leukste dingen. Kijk je mee?

Wil je nu weten hoe ik me voorbereid op een dag naar een onbekende stad? Lees dan dit artikel!

Vanuit Venlo werd ik opgehaald om naar Hamburg te vertrekken. Vanuit Venlo is het 4 uur met de auto. Hamburg is in principe perfect in een dagje te doen, toch raad ik je aan om er een nachtje aan te plakken als je het wat rustiger aan wil doen. Wij reden na Hamburg een stukje verder door naar Billund, Denemarken.

Hamburger Rathaus

Het eerste wat je ziet zodra je de drukke binnenstad binnenkomt is dit prachtige gebouw. Deze hebben jullie waarschijnlijk vaak voorbij zien komen op mijn Instagram hihi. We zijn er ook binnen geweest, zodra je een voet stapt in het raadhuis lijkt het alsof de drukke binnenstad ineens verdwenen is. Zeker een aanrader om eventjes binnen te gluren en mooie fotootjes te maken!

IMG_1275

Nikolaiturm

Dit monument had ik van te voren opgeslagen bij Maps, maar was geen must. Het is erg mooi om even langs te lopen en een kijkje te nemen. Je kunt de toren ook in met een lift maar dat hebben we niet gedaan vanwege de kosten. Als je van cultuur houdt en de route volgt die ik voorstel, dan is het zeker leuk om er even langs te gaan.

IMG_1400

Speicherstrasse

Deze straatjes zijn echt een must-do wanneer je Hamburg bezoekt. Deze industriële gebouwen hebben een mysterieuze sfeer, dat zou kunnen liggen aan de Hamburger Dungeon die in een van de gebouwen zit. Verder is het heel erg indrukwekkend, zitten er een paar (nadruk op paar) winkeltjes en zit het erg dicht bij de haven.

IMG_1421

Haven

Tussen de Speicherstrasse en de Hohe Brücke vind je deze brug. Er stond letterlijk op ‘betreden op eigen risico’, het was namelijk nogal een wankele brug. Er hingen wat slotjes aan en aan de andere kant heb je een mooi uitzicht op een haven van Hamburg. We zijn niet meer echt naar de haven gegaan aangezien we later richting een andere kant van de haven gelopen zijn.

IMG_1468

Hohe Brücke

Ik wist niet precies hoe ik deze moest verwoorden, ik ben dus voor de straatnaam gegaan. Dicht bij de Speicherstrasse ligt deze leuke straat met uitzicht op prachtige huisjes. Ik vind het iets weghebben van de Vliegende Hollander uit de Efteling. Helaas stond het water nu laag, anders was het nog mooier geweest natuurlijk.

IMG_1471

Hamburger Dom

Zoals de meeste mensen weten ben ik dol op pretparken en alles wat daar op lijkt. Zo vind ik het ook fantastisch om over kermissen te lopen. We hadden geluk dat we deze kermis tegen het lijf liepen. De kermis vindt drie keer per jaar, vier weken lang plaats. Een in de zomer, een in de winter en een in het voorjaar (toen waren wij er). Zeker een aanrader als je in de buurt bent!

IMG_1577

Hard Rock Café

Ik moet toegeven dat mijn voeten de wandeling er naar toe bijna niet hebben overleefd en dat de taxi op de terugweg ook zeker noodzakelijk was, het ligt namelijk helemaal aan de andere kant van Hamburg. Desondanks is de afstand het waard, je hebt een prachtig uitzicht op de haven en het eten, moet ik dat nog uitleggen? Ben je nu nog nooit bij het Hard Rock Café geweest? Ten eerste, heel snel gaan! Ten tweede, bestel de knoflook frietjes!

IMG_1651

Kortom, ben jij van plan om Hamburg in een dag te bezoeken? Dan raad ik je aan om te starten bij het station en dan richting de Haven te lopen. Het is een hele afstand, maar uiteindelijk heb je vrijwel heel Hamburg in een dag gezien. Taxi terug naar het station is 12/16€.

Ben jij ooit in Hamburg geweest? Of zou je er graag naar toe gaan? 

Bekijk ook:

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *