Kopenhagen: 8 leukste bezienswaardigheden

Kopenhagen stond al een tijdje op mijn bucketlist. Toen ik de interrail ticket won, leek het me dus ook leuk om naar het noorden van Europa te trekken en onder andere Kopenhagen te ontdekken. De leukste dingen die ik daar bezocht, verdiende een plekje in dit artikel.

Naast deze bezienswaardigheden, is het ook ontzettend leuk om door de stad te lopen en alle gekleurde huisjes te zien. Let wel op, Denemarken is vrij duur. Dat merkte ik al toen ik Legoland Billund bezocht. Het wordt dus zeker geen budget trip, maar vrijwel alle must-do’s zijn gratis. Als je niet overpriced wil eten en drinken, zorg dan dat je heel de dag je flesje water bijvult en houdbaar eten uit Nederland meeneemt 😉

Wil je weten hoe ik mijn reizen plan? Bekijk dan dit artikel!

Botanic GardensBotanic Gardens Kopenhagen

Deze kas is ontzettend fotogeniek, samen met het hele park wat er omheen ligt. Het park ligt niet ver van de stad, wat het heel makkelijk maakt om er even langs te lopen. We zijn verder niet naar binnen geweest aangezien je daarvoor moest betalen, wij hadden immers nog genoeg andere dingen op de planning staan.

NyhavenNyhaven Kopenhagen

De Nyhaven is natuurlijk het meest herkenbare visitekaartje van Denemarken naast de Kleine Zeemeermin, maar het is zeker ook leuk om er s’avonds een overpriced drankje te doen. In de avond is het een stuk rustiger en zie je alle leuke lichtjes van de haven. Maar natuurlijk moet je ook overdag even langs.

Vrijstad, ChristianiaIMG_0108

Een van de meest bijzondere plekken die ik ooit zag. Hier in de vrijstad Christiania, mag je namelijk alles doen wat je maar wil. Het was hier dan ook verboden om foto’s te maken. Het hele gebied bestaat uit bij elkaar geraapte huisjes met heel veel zooi eromheen. Het centrum van de stad is ook direct het hoogtepunt, hier staan tientallen inwoners achter elkaar wiet te verkopen op straat. Zeker een bijzondere ervaring die ik niet snel ga vergeten.

KastelletIMG_0049

Het Kastellet ziet er op Google maps nogal bijzonder uit, het is namelijk in de vorm van een ster. Dat was dan ook de reden dat we wilden kijken of het ook daadwerkelijk iets was. Gelukkig was het erg leuk om erdoorheen te wandelen.

In de buurt van het Kastellet vind je de Kleine Zeemeermin. Als je in de buurt bent is het leuk om er langs te lopen en de grote massa toeristen te zien, als je dat niet bent mis je ook niets. Ik als groot sprookjesfan wilde natuurlijk wel een bezoekje brengen. Zeker ook omdat we een aantal dagen later het Hans Christian Andersen festival bezochten in Odense.

Rundetaarn

IMG_9437

De ronde toren staat midden in de stad, voor een paar euro kun je de hele klim naar boven maken om vervolgens een panorama van de hele stad te zien. Dit is erg leuk om als afsluiter te doen, aangezien je alle gebouwen kunt herkennen die je bezocht hebt. Houd er wel rekening mee dat het een behoorlijke klim is.

Rosenborg slot

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Castles are like my thing ⚡️ #DiscoverEU

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel & Leisure (@fabtastictravels) op


Het voordeel van Kopenhagen is dat de meeste bezienswaardigheden erg dicht bij elkaar liggen. Dit mooie kasteel lag ook erg dicht bij de stad. Het is mogelijk om het kasteel binnen te gaan, maar daarvoor moet je van te voren kaartjes geregeld hebben.

Palads, Cinema


Een doodnormale bioscoop, maar een oh zo leuke Instagram Wall. Hij staat vrijwel midden in de stad, dus het is zeker de wandeling waard. We zijn verder niet binnen geweest maar we hebben er wel behoorlijk lang staan shooten.

TivoliIMG_0028

Een van de, naar mijn mening, meest fantastische plekken in Kopenhagen is Tivoli. Dit pretpark vierde de dag dat wij er waren haar 175e verjaardag waardoor we een grote vuurwerkshow meemaakten. Lees hier meer over het evenement!

Ben jij al ooit in Kopenhagen geweest?

9 thoughts on “Kopenhagen: 8 leukste bezienswaardigheden

 1. Denemarken is best mooi….in Kopenhagen ben ik nog nooit geweest…..in het eiland Funen ligt mijn hart.
  en duur….tja…het valt wel mee…ligt er aan wat je koopt….je hebt er ook grote supermarkten….. Groetjes Leo ?

  1. Bedankt voor je reactie! Voor een aantal arme studentjes is het een redelijk duur land 😉 maar er zijn inderdaad manieren om het dure eten te omzeilen. Funen ken ik niet, maar het is dus wel een aanrader?

 2. Aaaaah, ik wil zo graag naar Kopenhagen!!!! Gewoon al om Nyhavn en het beeld van De Kleine Zeemeermin. Voorlopig staat het nog niet op de planning, maar wel hoog op mijn lijstje met bestemmingen waar ik graag naartoe wil 😉 (over ongeveer een maand eerst een week naar Berlijn als studiereis (wilde ik ook al heel graag heen)).

  Liefs,
  Marloes

  1. Bedankt voor je reactie! Ja je moet zeker een keer gaan! Verwacht dus niet te veel van de Kleine Zeemeermin 😉 Berlijn is ook gaaf! Ben er wel eens geweest alleen nooit de volledige stad gezien helaas. Maar heel veel plezier daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *