Tivoli vierde haar 175e verjaardag, en ik was erbij

De eerste keer in Tivoli zijn en meteen de 175e verjaardag meepikken. A dream come true? Voor mij wel in ieder geval. Tivoli is een prachtig aangelegen pretpark midden in Kopenhagen en het heeft mijn hart gestolen. Kijk je mee met de mooiste plaatjes van dit prachtige pretpark?

IMG_9874

Bij binnenkomst was ik meteen al aan het huppelen, dansen en zingen. Mijn reisgenoten wisten dan ook niet wat ze meemaakten.

We zijn na het avondeten door de poorten gegaan, omdat we wisten dat er allerlei activiteiten tot laat in de avond waren. Wat we echter niet wisten is dat het die dag daadwerkelijk de 175e verjaardag van het park was, en dat de avond zou eindigen met vuurwerk.

Een toegangsticket voor Tivoli is rond de €15-. Hierbij krijg je toegang tot het park, maar geen toegang tot alle attracties. Als je toegang tot alle attracties wilt, moet je rond de€50-  betalen. Dat vonden wij nogal veel voor een avondje, we zijn dus voor enkel de entree gegaan.

IMG_9772

En daar hebben we geen spijt van gehad, de attracties zijn namelijk vooral flatrides die je ook in andere attractieparken vindt. Daarnaast is het park an sich al mooi genoeg.

Ik ben dol op alle kleine verlichte straatjes, de gezellige pleintjes, de mooie gebouwen en alle beplanting in combinatie met de thematisering. Het is een feestje om er rond te lopen.

IMG_9773IMG_9804IMG_9807IMG_9810IMG_9828

Er waren ontzettend veel verschillende food & beverage mogelijkheden. Ze hebben hun best gedaan om elke plek zo bijzonder mogelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld dineren op een schip, of romantisch bij het water. IMG_9881IMG_9886

Toen het donker begon te worden, werd alles alleen maar mooier. Alle lichtjes kwamen tot leven en er waren verschillende optredens door het hele park. IMG_9954IMG_9984IMG_9987IMG_0028

De avond hebben we afgesloten met een prachtig water ballet en daarna nog een fantastische vuurwerkshow. Dit park zal me altijd bijblijven, ik heb het ontzettend genoten van de hele ervaring. IMG_0021

Zie jij jezelf hier al rondlopen?

FAB

0 thoughts on “Tivoli vierde haar 175e verjaardag, en ik was erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *