In de zomer van 2017 hebben we twee dagen gespendeerd in het zonnige Barcelona. De stad, gedecoreerd met de meest prachtige architectuur van kunstenaar Gaudí heeft onwijs veel charme en heeft de mooiste plekjes. Ik zette de leukste zeven gratis plekken op een rij!

Barcelona Voordeelkaart

Voordat ik verder ga met de leukste plekken die we bezochten in Barcelona wil ik even snel een tip geven voor als je van plan bent het openbaar vervoer te gebruiken. Wijzelf sliepen in een Airbnb buiten de stad maar hadden de auto mee. Wanneer je niet met de auto bent en buiten het centrum verblijft, raad ik je aan de Barcelona express card voor €20 aan te schaffen.

Naast dat je hiermee twee dagen lang gratis gebruik kan maken van het openbaar vervoer, heb je ook verschillende kortingen op bezienswaardigheden, musea, restaurants en vrijetijdsactiviteiten.

1 Park Güell

In dit kleurrijke park, ontworpen door Antonio Gaudi, staan prachtige stenen constructies, een grote collectie van verschillende flora en fauna en wonderlijke gebouwen. Het is een hele klim om er te geraken, maar het uitzicht over de stad is het helemaal waard! (No worries, er rijdt ook een bus).

Park Guell - Barcelona: 7 gratis dingen die je niet mag missen

Het park van circa 15 hectare is gratis te bezoeken en er is genoeg te zien om je een hele tijd te vermaken. Let wel op, niet alles is gratis te bezoeken. Wil je toegang tot de monumentale zone van het park en de Casa del Guarda? Dan is een toegangsticket hiervoor slechts €13 per persoon.

Hou er verder ook rekening mee dat het park erg populair is en druk bezocht. Probeer je bezoek dus goed te plannen. En als je van plan bent de betaalde gebieden te bezoeken, koop dan zeker een ticket van te voren online om lange wachtrijen te voorkomen.

2 Tibidabo Barcelona

Barcelona heeft twee grote heuvels waartussen de stad zich bevindt. Tibidabo is er daar een van. Op deze heuvel van 512 meter hoog staat het gelijknamige attractiepark en kerk Iglesia del Sagrat Cor. Met een wagonnetje zijn we de heuvel op gegaan.

Tibidabo - Barcelona: 7 gratis dingen die je niet mag missen

Eenmaal bovenop de berg bevind je je middenin het attractiepark Tibidabo en staat er een prachtig uitzicht over Barcelona op je te wachten. Je leest het goed; je hoeft geen entree te betalen om toegang te krijgen tot het attractiepark, maar je moet tickets kopen als je in de attracties wil.

Wij zijn door het attractiepark gelopen, hebben een bezoek gebracht aan de kerk en zijn vervolgens de heuvel afgegaan. Ik had het uitzicht ook graag in het donker gezien waardoor je alle lichtjes in de stad ziet.

3 Sagrada Familia

Waarschijnlijk het bekendste kunstwerk van Gaudi wat toeristen het eerst zullen noemen in Barcelona is de Sagrada Familia. Aan deze basiliek wordt nu al sinds 1882 gebouwd en de officiële opleveringsdatum is 2026.

Om de basiliek van binnen te bezoeken heb je toegangstickets nodig. Hier kun je de dag zelf voor in een lange wachtrij gaan staan, of je kunt ze van te voren online kopen. (Op het moment dat ik dit schrijf zijn er geen tickets beschikbaar omdat de Sagrada Familia gesloten is vanwege Covid).

brown painted infrastructure beside trees
Photo by Enrico Perini on Pexels.com

4 Gothic Quarter

Deze wijk, met smalle gotische straatjes en leuke restaurantjes is het helemaal waard om ontdekt te worden. De Gothic Quarter is het historische centrum van Barcelona en je vindt de Kathedraal van Barcelona in het midden. Het is een groot doolhof waar je om iedere hoek een ander pittoreske pleintje vindt.

Wil je zeker zijn dat je niets mist? Dan is de Gothic Walking tour, voor €18 per persoon, een tip!

5 Las Ramblas

Waarschijnlijk de meest toeristische locatie die je zult vinden in Barcelona is Las Ramblas. Deze populaire straat start in het centrum van de stad en loopt tot de zee. Je vindt hier veel leuke kraampjes, straatartiesten en zakkenrollers. Je leest het goed, let op je zakken.

Persoonlijk vond ik Las Ramblas erg tegenvallen, zeker vanwege de drukte is het niet snel iets waar ik terug zou keren. Maar als je voor het eerst in Barcelona bent is het wel een van de best bezochte plekken.

Wanneer je besluit een bezoek te brengen aan las Ramblas, vergeet dan zeker niet even af te slaan bij La Boqueria Market.

people on market
Photo by Chait Goli on Pexels.com

Lees hier ook mijn tips voor het bezoeken van Vaticaanstad!

6 Montjuïc Barcelona

De Montjuïc is de heuvel aan de andere kant van de stad. Wij zijn destijds met een wagon naar boven gegaan en vervolgens de heuvel afgestruind langs verschillende bezienswaardigheden.

cars on road near brown concrete building
Photo by Yelena Odintsova on Pexels.com

Helemaal bovenop de berg ligt het kasteel Montjuïc. Wanneer je naar beneden loopt kom je onder andere langs het kunstmuseum, het Spaanse dorp Poble Espanyol (toegang zonder wachtrij ticket voor maar €6). En het Olympisch stadion met museum.

Bekijk ook 5 sprookjesachtige stadjes in de Elzas

7 Casa Milà en Casa Batlló

Tot slot deze twee sprookjesachtige kunstwerken van Gaudi die je kunt vinden wanneer je door de stad loopt. Het is ook mogelijk om de huizen van binnen te bekijken. Een voorrangsticket inclusief audiogids voor Casa Milà is bijvoorbeeld slechts €12.

Casa Milà en Casa Batlló - Barcelona: 7 gratis dingen die je niet mag missen

Ben jij ooit in Barcelona geweest? Wat vond jij van de stad? Laat het weten in de reacties!

Bekijk ook:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *