Er zijn onwijs veel pretparken in Duitsland die een bezoekje waard zijn. Het aanbod, zowel als de variatie is groot. Van snelle achtbanen tot pittoreske huisjes die een prachtig decor vormen en van heerlijk eten tot het ontmoeten van de leukste figuren. Kijk je mee?

De 7 leukste pretparken in Duitsland

1 Europa-Park

Europa-park, het grootste attractiepark van Duitsland waarin je in een dag een trip kan maken door heel Europa. Ik ben dol op dit park en het staat met een reden bovenaan mijn lijstje. Ze hebben een groot aanbod aan attracties, zowel voor kinderen als voor durfals (wat ik niet ben want ik zat de laatste keer met tranen in mijn ogen in de Silverstar, mijn favorieten zijn Arthur en Piraten in Batavia). Bovendien is het eten fantastisch en kun je je er meerdere dagen vermaken.

Europa-park ligt in Rust, ongeveer 5,5 uur rijden van Eindhoven dus het is aan te raden het te combineren met het bezoek aan een andere plek. Gelukkig is er genoeg te doen in de omgeving. Zo ligt Straatsburg dichtbij wat leuk is om te combineren met een bezoek aan de Elzas of een bezoek aan het Zwarte Woud is ook aan te raden. Bekijk hier goedkope tickets voor Europa-Park.

2 Phantasialand

Jaarlijks bezoeken wij met de hele opleiding Phantasialand tijdens het Wintertraum evenement. Wat begon met een groep van tientallen, werd al snel een groep van honderd enthousiaste studenten en alumni gillend in de achtbaan.

Phantasialand ligt in Brühl, vanaf Eindhoven duurt de autorit ongeveer 1 uur en 45 minuten. Het park heeft een aantal geweldige attracties (Chiapas en Taron zijn mijn favoriet) en ze zijn de laatste tijd veel uit aan het breiden. Zo is het nieuwe Rookburgh met de Flying Launch Coaster F.L.Y. Haal hier je Tickets voor Phantasialand!

3 Tripsdrill

Weggeblazen was ik toen ik Tripsdrill bezocht tijdens onze studytrip naar Duitsland. Wat een onwijs mooi aangelegd en sfeervol park. Typische duitse huisjes, onverwachts snelle achtbanen en de grappigste verhalen, ofwel sagen. Naast het attractiepark ligt ook een wildpark waar je verschillende dieren kunt bekijken (en sommige zelfs knuffelen).

Het park ligt in Cleebronn in de deelstaat Baden-Württemberg. Vanaf Eindhoven rijd je er ongeveer 5 uur op, daarom is het aan te raden om ook te overnachten in een van de prachtige boomhutten op het wildpark. Ik raad iedereen aan om dit park te bezoeken, groot en klein, jong en oud. Lees meer over Tripsdrill in het artikel wat ik er aan weidde!

4 Moviepark Germany

Vroeger kon ik uren op de tv kijken naar Nickelodeon, hoe onwijs leuk is het dan om je kinderhelden tot leven te zien komen in een pretpark. Niet alleen de kinderprogramma’s worden vertegenwoordigd in het park, je hebt er ook een Star Trek achtbaan en je kunt zo maar Marilyn Monroe tegen het lijf lopen.

Moviepark Germany ligt in Bottrop en is ongeveer twee uur verwijderd van Eindhoven. Alles in het park draait om films en je zult er verschillende Nickelodeon helden tegenkomen als Spongebob en Dora. Het park is vooral gericht op jongere kinderen maar er zijn ook verschillende spannende attracties (mijn favorieten zijn Excalibur en van Helsing’s Factory). Bekijk hier tickets voor Moviepark Germany!

5 Heide-Park

Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik Heide-Park en nummer 6 op mijn lijstje, Holidaypark nog niet bezocht heb. Wel staan ze op mijn bucketlist en hoop ik ze in de toekomst wel te kunnen bezoeken!

Heide-Park, gelegen in Soltau, is qua oppervlakte het tweede grootste park van Duitsland. Het is ongeveer 4 uur en 45 minuten gelegen vanaf Eindhoven. Het park heeft verschillende snelle achtbanen maar ook leuke familieattracties. Leuk om te combineren met een citytrip naar Hamburg. Vind tickets op de website van Heide-Park.

6 Holiday Park

Ook Holiday Park, gelegen in Haßloch 4 uur en 15 minuten rijden vanaf Eindhoven, heb ik helaas nog niet kunnen bezoeken. Holiday Park is een onderdeel van de Plopsa-groep, wat betekent dat je er bekende figuren tegen kunt komen als Wickie de Viking en Heidi. Bekijk de goedkoopste tickets voor Holiday Park.

7 Steinwasenpark

Tijdens onze studietrip naar het Zwarte Woud zijn we ook langs Steinwasenpark gekomen. Het was helaas erg mistig, wat anderzijds ook weer iets mysterieus had. Het park ligt hoog in de bergen en heeft verschillende attracties zoals onder andere een leuke rodelbaan en daarnaast kun je de leukste dieren bewonderen. Kortom, zeker een bezoekje waard wanneer je in het Zwarte Woud bent!

Dit was mijn lijstje alweer! Ik ben zelf, zoals je waarschijnlijk wel door hebt gehad, dol op het bezoeken van attractieparken en naar mijn mening heeft Duitsland heel veel pareltjes!

Wat zijn jouw favoriete pretparken in Duitsland?

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *