Do daar start en stop je mee.. huppelend liep ik door Salzburg alsof ik zelf een van de Von Trapp kinderen was. Al zo lang als ik me kan herinneren kijken we ieder jaar met kerst the Sound of Music dus het was een droom om alle filmlocaties van dichtbij te zien. In deze blog deel ik 7 filmlocaties van de Sound of Music die je niet mag missen in Salzburg.

Wij zijn zelf met een toeristische bustour langs een aantal locaties gereden, hier vertel ik meer over later in het artikel.

1 Mirabellgarten

Deze tuin, gelegen bij het Schloss Mirabel, is terug te zien in de scene waar Maria en de kinderen Do-Re-Mi zingen. Een paar iconische plekken die je in het park terugvindt zijn onder andere de fontein waar ze overheen lopen, de tuinen waar ze doorheen rennen en de trap waarop ze het lied eindigen. Vooral deze trap is erg populair onder toeristen.

Mirabellgarten - 7 Sound of Music filmlocaties in Salzburg, Oostenrijk

2 Schloss Leopoldskron

Voor het huis van von Trapp zijn twee verschillende locaties gebruikt. Schloss Leopoldskron, ook wel de achterkant van het huis van Kapitein von Trapp is een aantal keer terug te zien in de film. Een voorbeeld is wanneer de kinderen na een boottochtje in het water vallen en kletsnat thuis arriveren.

3 Het Klooster Nonnenberg

In dit oudste vrouwenklooster ter wereld zien we Maria voor een korte tijd als non voordat ze aan de slag gaat als gouvernante. Hier zingen de nonnen het lied “How do you solve a problem like Maria?” Je kunt niet het volledige klooster bezoeken maar de kerk is wel voor bezoekers geopend. Helaas stonden wij voor een gesloten poort toen wij er waren.

Lees ook 5x Salzburg ontdekken in een dag

4 Felsenreitschule

Dit is het theater waar de von Trapp familie voor het laatst optreden voordat ze op de vlucht slaan. Helaas is het theater niet zomaar toegankelijk en kun je alleen binnen door een rondleiding te boeken of door een uitvoering te aanschouwen.

5 Schloss Frohnburg

Schloss Frohnburg is in de film te zien als de voorkant van het huis van Kapitein von Trapp. Het pad dat je volgt naar deze locatie is waar Maria het lied “I have confidence” zingt dus het is zeker aan te raden om dit stuk te voet te doen.

6 Liesl’s paviljoen

Dolgelukkig maakte ik een sprongetje in de lucht toen ik het paviljoen zag. Ik ben dol op het lied “Sixteen going on seventeen” wat Liesl hier samen zingt met Rolf. Helaas geen vriend om het na te spelen, wel een zus die me voor gek verklaart. Je vindt het paviljoen in de kasteeltuinen van Schloss Hellbrunn.

Sound of Music Tour

De meeste van deze plekken hebben wij bezocht doormiddel van bustocht die je langs verschillende plekken bracht. Je hebt iedere keer de mogelijkheid om uit te stappen bij een van de locaties en de locatie te ontdekken om vervolgens weer met de bus verder te gaan. Onderweg kun je luidkeels meezingen met de leukste liedjes. Lees hier meer over de Sound of Music Tour.

7 Sound of Music filmlocaties in Salzburg, Oostenrijk

Ben jij ook zo dol op de Sound of Music?

Bekijk ook:

2 Reacties

    1. Wat leuk! Ik ben zelf een grote Sound of Music fan dus ik kon er niet omheen, maar ook zonder de filmlocaties te bezoeken is er nog genoeg te doen in Salzburg! ☺️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *