Een bezoek brengen aan Slot Neuschwanstein, het kasteel waarop het Disney kasteel gebaseerd is stond al een tijdje op mijn bucketlist. Deze Disney prinses zoekt namelijk nog een optrekje om in te wonen. Gelukkig zijn we deze vakantie op audiëntie geweest op deze prachtige plek, al ging dat helaas minder soepel dan we voor ogen hadden.

Zo’n 500 andere toeristen hadden namelijk precies hetzelfde idee. Om even de situatie te schetsen: wanneer je bovenop de berg was, als je er al gekomen was, stond er een enorme rij voor het fragiele bruggetje waar honderden mensen tegelijk foto’s maakten, zelfs op het moment dat de regen met bakken uit de hemel kwam vallen. Dit bruggetje geeft je het mooiste uitzicht wat je van dichtbij kunt krijgen.

Het bezoek was frustrerend, druk en nat. Heel erg nat. Dus als je van plan bent om het kasteel te bezoeken, is het onwijs belangrijk dat je je voorbereidt. Vandaar deel ik met jullie deze tips die ons ontzettend veel moeite bespaard zou hebben.

1. Ga vroeg

Als je wilt voorkomen dat je in de bus zit met 100 andere toeristen waar je nota bene een half uur op hebt gewacht om vervolgens bovenaan de berg bij het kasteel 1 minuut de tijd te krijgen om het kasteel te bewonderen, raad ik je aan om op tijd te gaan. Vooral voor de influencers onder ons, de mooiste plaatjes krijg je in de ochtend. Dan staan er ook nog geen tientallen andere toeristen op jouw foto.

2. Binnen Slot Neuschwanstein? Reserveer op tijd!

Wij zijn fanatieke kasteelbezoekers en hebben dan ook veel kasteelmuren van de binnenkant mogen bewonderen. Dat was een van de redenen dat we er voor hebben gekozen om dit keer niet kaartjes te halen om het kasteel binnen te gaan. De tweede reden was dat we daarmee sowieso al te laat waren. Wanneer je het kasteel van binnen wil bekijken, moet je zorgen dat je op tijd reserveert. Lees: weken van te voren. In het hoogseizoen zelfs maanden. Je kunt namelijk alleen naar binnen met guided tours, dus het is noodzakelijk om te reserveren.

3. Ontdek de omgeving

Mijn vader had het geweldige idee om een stukje verder van het kasteel een wagonnetje in te stappen en zelf te wandelen naar het kasteel, al had hij ons niet voorbereid op een wandeling van 2/3 uur in de kou en regen. We zijn dus de berg op gegaan, genoten van het verbazingwekkende uitzicht, wat apfelstrudel naar binnen gewerkt en teleurgesteld met de wagon naar beneden gegaan.

Ondanks de negativiteit, is dit zeker een aanrader, als je immers goed gekleed bent en stevige bergschoenen aantrekt. Het uitzicht is prachtig, je krijgt een uniek uitzicht over het kasteel en je vermijdt de meeste toeristen. Je moet dus wel bereid zijn om een grote wandeling te maken om überhaupt het kasteel op een afstandje te kunnen aanschouwen.

IMG_7081

4. Neem een paraplu mee

Wanneer je Slot Neuschwanstein intypt, maakt niet uit op welke media, vind je werkelijk alleen maar prachtige foto’s van het kasteel in alle jaargetijden. Helaas heeft niemand ons verteld dat het daarboven nogal eens hard kan gaan regenen. Zo stonden we tussen 50 andere toeristen kletsnat wachtend voor het bruggetje. Ondanks dat veel andere toeristen wel een paraplu bijhadden waar we gedeeltelijk onder konden schuilen, was het toch slim geweest om er zelf een mee te sjouwen.

e4e49070-ac3e-4612-b641-1260f68219a2

Hieronder sta ik dan ook kletsnat met de druppels nog rollend over mijn gezicht voor het kasteel. 

5. Maak foto’s in de omgeving van Slot Neuschwanstein

Ik kan je verzekeren, de foto van jezelf die je op het bruggetje gaat maken valt vies tegen (as seen above). Om een Instagramwaardige foto te maken is het noodzakelijk dat je enerzijds gaat wandelen in de bergen, óf je moet een foto vanaf de grond maken. Voor dat laatste hebben wij gekozen omdat we al veel moeite hadden om het kasteel überhaupt te bereiken.

ae5d1667-b333-4cca-baee-0e39dfa029db-1

6. Kleed je niet te optimistisch

Zoals elke dag op vakantie hadden we iets korts aan. En als je niet zo’n koukleum bent dan zul je dat zeker overleven. Desondanks is het altijd handig om wat meer kleding mee te brengen voor als het toevallig, de dag dat je gaat wat kouder is. Bovenaan de berg kan het behoorlijk afkoelen, maar ook rondom het kasteel was het geen tropisch klimaatje. Trek dus goede schoenen aan en bereid je voor dat het wat kouder en natter zou kunnen worden dan dat je zou verwachten.

4f747788-1657-489e-acbc-cbf548b97ac7

7. Ga van te voren naar het toilet

Het kasteel is nog wel even een eindje reizen. Je kunt er lopend in 40 minuten zijn, maar er rijden ook koetsen met paarden voor een klein bedrag en ten slotte een shuttlebus voor een paar euros. Surprise, bovenaan is geen toilet te vinden, evenals geen horeca. Zorg dus dat al je behoeften tot het groene balkje komen, sims zouden het namelijk niet overleven.

IMG_7101

De berg op ging ik vol goede moed en veel voorbereiding voor het perfecte Instagram kiekje, terug kwam ik als een verlepte trol. Gelukkig hoef jij dit nu niet meer te doorstaan na het lezen van deze tips. Thank me later. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This sight was unbelievable ✨ #fairytale #castle

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel & Leisure (@fabtastictravels) op

Lees hier ook over Tripsdrill, een onwijs leuk attractie en wildlife park in Duitsland!

Ondanks veel negativiteit in dit artikel is alle moeite die je erin steekt het meer dan waard. Het kasteel ziet er nog magischer uit dan op de foto (als je de winter en herfst foto’s niet telt natuurlijk). Hopelijk heb ik nog ooit de mogelijkheid om het prachtige kasteel te bezoeken in deze tijden van het jaar.

Ben jij dol op sprookjeskastelen?

Bekijk ook:

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *