In 2018 was ik een van de 500 gelukkigen uit Nederland die gratis mocht treinreizen met DiscoverEU! Alle informatie over hoe dit in elkaar zit en hoe jij bij de volgende ronde ook kunt winnen vind je in dit artikel.

Wat had ik precies gewonnen?

Waarschijnlijk vraag je je af, wat had je nu precies gewonnen en wat is het verdienmodel erachter? Want de EU die 15.000 tickets weg gaat geven, daar moet toch iets achter zitten? Dat is ook zeker waar, maar zeker niet ten nadele van jou.

Iedere winnaar mag in totaal 1 maand gratis reizen met zijn of haar interrail pas. Binnen deze maand mag je 7 dagen letterlijk in het openbaar vervoer zitten en hoogstens vier landen bezoeken. Dit alleen al zorgde voor veel onduidelijkheid onder alle reizigers. Je hebt dus GEEN kosten om te reizen, maar je moet wel zelf je verblijf regelen. Daarnaast is het noodzakelijk om voor bepaalde directe treinen te reserveren waar een klein bedrag aan hangt.

Er waren twee mogelijkheden, je kon of reizen in gezelschap óf alleen. Ik ben zelf gegaan voor alleen omdat het me een te gekke ervaring leek en ik dacht meer kans te hebben om de tickets te winnen. Verder leek het me ook een goede voorbereiding op een van mijn dromen om digital nomad te worden. Daarnaast had ik al verwacht dat er meerdere mensen waren die alleen zouden reizen waarmee ik zou kunnen afspreken, en dat is gelukt gelukkig.

Ik was 18 en een van de 500 gelukkigen uit Nederland die gratis mocht treinreizen met DiscoverEU! In dit artikel deel ik hoe jij dit ook kunt!

Ben jij 18 en wil je zelf ook gaan interrailen met DiscoverEU? Klik dan hier!

Over DiscoverEU

Om te starten met een klein beetje achtergrond informatie, dit initiatief komt vanuit de EU omdat ze jongeren meer ‘Europees’ willen laten voelen. Daarom hebben ze, als eerste test, in totaal 15.000 interrail tickets weggegeven aan jongeren van 18 jaar die woonachtig zijn in Europa. 500 van deze tickets zijn naar Nederland gegaan.

Om mee te doen was de enige voorwaarde dat je 18 bent en dus in Europa woont. Om aan de wedstrijd deel te nemen moest je een aantal vragen beantwoorden en het getal gokken van het aantal aanmeldingen. De antwoorden op de vragen mocht je gelukkig gewoon opzoeken op internet, want nee ik heb geen idee wat de drie culturele hoofdsteden van Europa op dit moment zijn. Daarnaast heb ik als getal 100.007 gegokt, de 100.000 omdat ik werkelijk waar geen idee had, de 7 voor het geluk.

Uiteindelijk is er een selectie gemaakt gebaseerd op of je alle vragen goed had en ik denk dat het gegokte getal ook meetelde. Het aantal aanmeldingen lag namelijk rond de 100.000. Alle gelukkigen ontvingen toen een email waarbij een hele hoop nog onduidelijk was, dat brengt me op het volgende onderwerp.

Het proces

15.000 mensen ontvingen een mail waarin een groot deel nog niet duidelijk was, gelukkig was er een DiscoverEU Facebook groep gemaakt waar iedereen die had gewonnen hun vragen konden delen, wat vaak voor nog meer onduidelijkheid zorgde. Zeker voor de winnaars die twee weken later al zouden gaan reizen en nog alles moesten regelen. Ik ben blij dat ik pas later ga reizen zodat ik van de fouten kan leren van andere winnaars.

Ik wilde zelf heel graag een keer naar Scandinavië gaan, en aangezien ik geen tijd en geld had om vier weken lang te reizen, leek het me ook een slimme keuze. Mijn zoektocht naar mensen met hetzelfde idee was begonnen. Gelukkig is iedereen heel vriendelijk en open-minded in de Facebookgroep dus ik had al vrij snel verschillende contacten.

Mijn DiscoverEU reis

Vanaf 14 augustus ben ik vertrokken naar Kopenhagen voor 3 dagen, vervolgens naar Stockholm voor 3 dagen en ten slotte naar Odense voor slechts 2 dagen. Lees hier meer over mijn gehele ervaring met Interrail.

Ik reisde samen met drie anderen uit Nederland. We zijn verbleven in drie verschillende Airbnb’s omdat dit de goedkoopste optie was om wel nog een beetje de luxe te hebben van een eigen appartement.

Ik was 18 en een van de 500 gelukkigen uit Nederland die gratis mocht treinreizen met DiscoverEU! In dit artikel deel ik hoe jij dit ook kunt!

Waarom moet je het doen

Als ik nu terugkijk op mijn DiscoverEU reis heb ik ontzettend mooie herinneringen beleefd en heel veel zelfstandigheid geleerd van deze prachtige ervaring. Ondanks dat er ook wat vervelende omstandigheden plaatsvonden, is het fantastisch om nieuwe plekken te ontdekken en mensen te leren kennen. Als je de kans krijgt zou ik zeggen: grijp het met beide handen aan. Deze kans krijg je niet twee keer.

Hoe kan jij een interrail met DiscoverEU winnen?

Dit was de allereerste keer dat dit werd gedaan, dus ik denk dat ze nog even afwachten voordat ze met zekerheid kunnen zeggen dat er een volgende editie komt. Toch staat hier dat je je vanaf de herfst weer kunt inschrijven om kans te maken. Zorg dus dat je de site goed in de gaten houdt!

Zou jij het aandurven om alleen op reis te gaan?

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

0 Reacties

  1. Wow zo gaaf!! Hopelijk heb je het leuk gehad in Kopenhagen en Stockholm. En was je op tijd terug om je verjaardag te vieren? Beetje te laat, maar beter laat dan nooit: nog gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *