Het is zo’n rare tijd, ik heb simpelweg geen idee hoe ik mijn introductie moet beginnen. Enerzijds bang dat ik iets zeg wat bagatelliserend overkomt en anderzijds wil ik ook niet enkel over de situatie rondom het virus praten. Vandaar deel ik in dit dagboek wat ik in maart gedaan heb, de leuke én minder leuke dingen.

Van te voren wil ik even zeggen dat het verschrikkelijk is wat er nu gebeurt. Het voelt niet helemaal goed om onder andere over leuke dingen te schrijven nu. Ik wens iedereen heel veel sterke in deze moeilijke tijd!

Een kijkje in mijn dagboek in maart 2019

Weekendje limburg

Deze maand zijn we gestart met een weekendje weg met ons gezin wat we al een tijdje gepland hadden staan voor mijn moeders verjaardag. Maar voordat we naar onze Airbnb konden vertrekken, hadden we nog een ‘korte’ tussenstop bij de Universiteit van Gent. Ons hondje Toby had namelijk een onderzoek om te kijken of ze geopereerd kan worden. Gelukkig is dit mogelijk maar helaas verlengd door de huidige situatie rondom het virus.

Eenmaal aangekomen bij onze Airbnb bevonden we ons tussen kwakende ganzen en heel veel weilanden. Niet iets wat ik mijn droombestemming kan noemen, maar wel even fijn om er tussenuit te zijn. We verbleven in Lemiers voor twee nachtjes. Bekijk hier ons Airbnb appartement.

Ondanks dat we in the middle of nowhere zaten, hebben we ons toch aardig kunnen vermaken. Zo zijn we twee keer bij Boscafé ‘t Hijgend Hert geweest, hebben we het Drielandenpunt gezien, hebben we gewandeld en zijn we in Aachen geweest.

Maak hier een account aan op Airbnb en ontvang €34 voor je eerste reis met Airbnb!

Te veel hooi op mijn vork

Het volgende weekend zou ik vertrekken naar Berlijn. Van te voren wist ik al dat het niet slim was om zo snel twee trips te plannen en ook nog af te studeren. De consequenties heb ik ook zeker ervaren. Dit resulteerde namelijk in een dubbele afspraak waar ik enorm van baalde. Want naast dat ik bezig was met afstuderen, was ik ook nog bezig met de organisatie van een moordbruiloft. Ik vertrok met een heel ongerust gevoel naar Berlijn en was erg benieuwd hoe deze situatie zich zou uitspelen.

Ik las een boek uit

Even een kleine mijlpaal tussendoor, ik las (na er maanden over te doen) eindelijk mijn eerste boek in jaren uit. Ik las het boek Storynomics van Robert McKee. Een boek over ‘Story-driven marketing in the post-advertising world’. Het feit dat ik voor het eerst in jaren een boek heb uitgelezen zegt genoeg over of het interessant was denk ik. Hieronder een linkje van het boek!

op naar Berlijn

Met een ongerust gevoel vertrok ik samen met Vicky naar Berlijn. We reisden met de trein vanaf Eindhoven naar Berlijn, wat perfect verliep en maar zes uurtjes duurde. We arriveerden in de middag bij onze Airbnb.

Het was even spannend hoe de situatie met het virus zou zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin zeker gebagatelliseerd heb en de ernst er niet van inzag. Toch heb ik in vier dagen nog nooit zo vaak mijn handen gewassen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Literally blown away by this city 🌬 #swipeleft

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Travel&Leisure (@fabtastictravels) op

Ondanks dat Berlijn een erg leuke stad is, hebben we niet de leukste tijd gehad. We hadden beiden ouders die zich enorm druk maakten, veel gebouwen in Berlijn sloten voor onze neus en we waren zelf ook niet helemaal op ons gemak. Er is veel door mijn hoofd gegaan tijdens onze citytrip. Gelukkig hadden we een Airbnb host die erg goed voor ons zorgde.

De indruk die de stad zelf heeft achtergelaten is wel heel bijzonder. Ondanks dat vrijwel alle hippe plekken die ik had opgeslagen uitgestorven waren in de winter, het af en toe ijskoud was en we redelijk veel vervelende daklozen tegengekomen zijn vond ik het wel een hele unieke stad met een bijzonder verhaal.

Het openbaar vervoer vond ik onwijs moeilijk dus het duurde echt even voordat we dat uitgevogeld hadden, maar ik ben heel blij dat we het grootste deel van de stad gezien hebben. Ik zou graag een keer terugkeren maar enkel en alleen in de zomer. In de aankomende tijd zal ik meer blogs schrijven over de stad want we hebben zeker wel wat leuke plekken ontdekt!

In quarantaine

Zodra ik thuis kwam van Berlijn mocht ik van mijn moeder meteen twee weken in quarantaine. Ik had mijn opa en oma al geappt dat ik wel langs zou komen als ik zeker wist dat ik niet ziek was geworden in Berlijn, maar de volgende dag stond oma zelf al op de stoep.

geen Problemen met afstuderen

Toen ik aan mijn afstuderen begon en er voor koos om terug bij mijn ouders te gaan wonen, wist ik dat ik enorm veel thuis zou zitten werken aan mijn onderzoek. Dat was immers mogelijk met het onderzoek wat ik deed. Helaas is het evenement waarvoor ik onderzoek doe verplaatst naar volgend jaar vanwege het virus maar gelukkig kan ik gewoon doorgaan met mijn afstudeeronderzoek, waar ik heel dankbaar voor ben.

Naast het evenement waarvoor ik afstudeer, is ook de moordbruiloft die ik mee organiseer uitgesteld, zijn alle prinsessenfeestjes afgezegd en zal ik op Camping de Paal hoogstwaarschijnlijk het voorseizoen ook niet meemaken. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik gewoon door kan gaan met mijn onderzoek en hopelijk geen vertraging oploop met afstuderen.

Vervelen doe ik me dus zeker niet. Al heb ik er alleen moeite mee dat wanneer ik iets niet mag, ik het juist heel graag wel doe. Net als alle andere eigenwijze Nederlanders die nu ineens massaal de parken in gaan terwijl ze normaal binnen zitten. Eigenwijs is ook wijs toch?

Hieronder vond ik een plaatje wat ik nog heel graag wilde delen. Dit was namelijk letterlijk hoe ik op mijn kamer in Breda zat. Zittend op de bank die onder mijn hoogslaper stond, laptop op schoot, opgerold in mijn mermaid blanket, een muur vol tekeningen, kaartjes en andere troep en als je goed kijkt zie je zelfs chip chillen op de trap.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Is your favorite cartoon here?🌙 • • • • • • • • • • • • • • • • #disney #pixar #dreamworks #cartoon #tangledtheseries #ariel #characterdesign #frozen #frozen2

Een bericht gedeeld door Nina ✨ (@yuntsart) op

Vooruitblik

In hoeverre een vooruitblik mogelijk is, zijn er een aantal dingen die ik van plan ben in april. Natuurlijk blijf ik gewoon aan de gang met mijn afstudeeronderzoek en ga ik me deze maand dus flink over mijn belangst heen moeten zetten want face-to-face interviews zitten er nu even niet in.

Ik schrok er laatst van dat ik mijn schermtijd opende en 9 uur zag staan. Normaal kom ik aan de 4 uur, wat ik zelf al veel vind, maar 9 uur op één dag? Nu ben ik heus niet alleen heel de dag bezig met alle feeds afgaan (al doe ik dat ook te veel). In tegenstelling, ik heb laatst mijn beide Instagram accounts volledig onder handen genomen en alles en iedereen ontvolgd of gedempt wat ik niet interessant vind. En man dat is een aanrader, zo veel rust en alleen nog interessante en relevante content en niet meer onzinnige meme accounts.

Wat is jouw gemiddelde schermtijd deze dagen?

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *