Elke keer als ik in het donker op de snelweg door het raam van mijn Uber kijk naar de fonkelende skyline op mijn weg terug naar huis van het vliegveld, realiseer ik me weer wat ik aan het doen ben. Dan kijk ik naar alle nederige appartementjes in Brooklyn, al die kleine lichtjes, en achter elk lichtje een dromer die hard aan het husselen is voor een plekje in deze immense stad. Ik ben ervan overtuigd: er is geen plek op de wereld zoals New York.

Want Alleen in New York…

…kijkt niemand ervan op wanneer iemand naakt door het metrostation rent.

…zeg je ja tegen een afterparty in Chelsea en kom je terecht bij een verborgen art gallery party.

…heb ik een schoonmaker die mij oppakt en een dikke knuffel en kus op mijn wang geeft omdat hij me al een maand niet heeft gezien.

…voelt het veiliger om hardop door de straten te zingen en dansen dan tussen de weilanden in mijn dorp. (Dat deed ik namelijk elke dag op mijn lange wandeling, doodsbang dat iemand me zou horen)

…kijk ik niet meer op van de sirene van een ambulance omdat het voor mij achtergrondgeluid is geworden, ik heb haast dus wil je even niet voor mijn voeten rijden?

…spreken mensen je om 2 uur ‘s nachts aan in de metro om je te vragen of je mee uit eten wil de volgende dag.

…ontmoet je blauw geverfde hondjes die matchen met hun creatieve baasje.

…vertelt de vrouw die elke week door je vuilnis zit te graaien hoe geweldig ze je outfits vindt.

…wandel je even door Central Park in je werkpauze.

…kun je om 4 uur ‘s nachts nog naar de Taco Bell lopen die 2 minuten van je appartement zit, dat doe ik namelijk nu terwijl ik dit schrijf.

Als ik door de deur van mijn appartement stap na een lange reis vanaf Austin terug naar New York en het constante getoeter hoor wat ik normaal verschrikkelijk vind, moet ik lachen. Ik ben weer thuis.

Hoe bedoel je ‘elke keer terug van het vliegveld’?

Als je mijn andere blog hebt gemist over mijn eerste maand in New York, zou mijn eerste zin gelijk onduidelijk kunnen zijn. Ik mag namelijk voor het bedrijf waarvoor ik een traineeship doe regelmatig door de Verenigde Staten reizen voor de events die we organiseren. We verblijven dan in luxe hotels en resorts, waar we de hele dag onbeperkt zitten te vreten en wijntjes achterover tikken. En ook een beetje werken natuurlijk. Nee, het is echt hard aanpoten, maar het geeft enorm veel energie en de locaties zijn onwerkelijk.

Naast de korte tripjes, probeer ik zo nu en dan ook wat meer van Amerika te zien. Zo bood een van mijn lieve collega’s aan om twee weken bij haar in haar twee huizen in Austin, Texas te verblijven. En wat ben ik haar onwijs dankbaar voor de onvergetelijke ervaring. Ik schreef een blog over de leukste dingen die ik deed in Austin en hieronder maakte ik er een korte vlog over:

@fabienvlems Twee weken tussen de cowboys in Austin, Texas! 🤠#austintx #woneninhetbuitenland #stageinhetbuitenland ♬ Reflections on 52nd – Psyched on Sound

Heb ik al heimwee?

Ondanks dat ik mijn lieve vrienden en familie mis, is het antwoord simpel: nee. Deze stad heeft mij al zo onwijs veel gebracht, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, nieuwe skills, leuke vrienden en de meest fantastische ervaringen die me altijd bij zullen blijven. Dat betekent niet dat er niets tegen zit…

Als je eenmaal in Nederland je vrienden en community hebt gevonden nadat je jezelf je leven lang het buitenbeentje hebt gevoeld, is het raar wanneer je dat ineens weer even kwijt bent. Als ik mijn hele contactenlijst af moet gaan om te vragen of iemand naar een cool May the 4th Star Wars feestje wil, dat er geen Studio 100 gedraaid wordt als ik uit ga, en dat lange gesprekken en discussies over specifieke onderwerpen zoals nieuwe technologische ontwikkelingen bij Disney er nu ook even niet inzitten. Gelukkig weet ik dat ik zodra ik terug kom alles weer goed zit.

Daarbij is het vrijwel onmogelijk om je in New York een buitenbeentje te voelen. Je leert hier al snel dat niemand een fuck om iets of iemand geeft. Wil jij naakt rondrennen door de straten? Prima. Wil jij in een prinsessenjurk door Central Park dansen, be our guest. Dus waarom zou je dan niet gewoon lekker je authentieke zelf zijn en doen wat je wil? Deze verandering in mindset alleen al is iets wat me zo veel heeft gebracht.

En daarbij, hoe kan je heimwee hebben als je weekenden gevuld hebt met de meest toffe ervaringen zoals dit weekend een paar weken terug:

Maar wil ik hier dan blijven?

Het is een vraag die ik regelmatig krijg, “wil je hier blijven”? Buiten dat het onwijs moeilijk is en ik waarschijnlijk zou moeten trouwen met een of andere rijke sheik, ja en nee.

Ja, ik ga hier waarschijnlijk op terugkijken als de beste tijd van mijn leven, het is de stad van mijn dromen, en er is nergens op de wereld waar je momenten zo memorabel en je kansen zo groot zijn.

Nee, want er zijn nog zoveel meer mooie plekken die ik wil ontdekken, mensen die ik wil ontmoeten, nieuwe skills die ik wil leren en ervaringen die ik wil hebben. En de ambitie die ik heb, kan ik hier momenteel gewoonweg niet kwijt.

Desondanks voel ik, net als ik 6 jaar geleden voelde toen ik mijn eerste stap zette in deze stad, dat ik hier nog ooit ga terugkomen. Maar dan wanneer ik geld heb.

New York tips lijstje:

Aangezien ik hier nu een half jaar woon en al redelijk wat leuke plekjes heb kunnen bezoeken, hier een lijstje met blogs voor als je zelf ooit New York wilt bezoeken. Sla deze blog op in je notities of zorg even dat je mij op Insta volgt om het later makkelijk terug te vinden.

Zie jij jezelf ooit in New York wonen?

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *