Er zijn heel veel dingen die je kunt doen tijdens je citytrip naar New York die absoluut de moeite waard zijn. Echter, er zijn ook enkele dingen die je beter kunt vermijden in de korte tijd dat je hier bent. In dit artikel deel ik de dingen die je beter over kunt slaan tijdens je citytrip naar New York.

Het vrijheidsbeeld bezoeken

Hoewel het Vrijheidsbeeld een iconisch symbool is van de Verenigde Staten en veel toeristen het graag willen bezoeken, is het in werkelijkheid niet altijd de moeite waard. Het kan erg druk zijn op de veerboot en op het eiland zelf, en je kunt niet eens in de buurt van het Vrijheidsbeeld komen zonder een speciaal kaartje te kopen. Als je toch graag het Vrijheidsbeeld wilt zien, kun je het beste vanaf de Staten Island Ferry kijken, die gratis is en je een prachtig uitzicht biedt op het beeld en de skyline.

Italiaans eten in Little Italy

Hoewel Little Italy in New York bekend staat om zijn Italiaanse restaurants en lekkere eten, is het helaas niet meer zo authentiek als het ooit was. Veel van de restaurants in Little Italy zijn in handen van niet-Italiaanse eigenaren en de gerechten zijn vaak aangepast aan de Amerikaanse smaak. Bovendien zijn de prijzen in Little Italy vaak hoger dan elders in de stad en is de kwaliteit van het eten niet altijd geweldig. Als je echt authentiek Italiaans eten wilt proeven, kun je beter naar andere wijken zoals Bensonhurst of Astoria gaan, waar veel Italiaanse immigranten wonen en de restaurants nog steeds traditionele gerechten serveren. Maar ook op andere plekken in Manhattan en Brooklyn zitten betere Italiaanse restaurants.

Veel betalen voor een mooie view

Hoewel het Empire State Building een iconische attractie is in New York en een prachtig uitzicht biedt op de stad, is het vaak niet de moeite waard om veel geld te betalen om naar de top te gaan. Het kan erg druk zijn en de wachttijden kunnen lang zijn, waardoor je veel tijd kwijt bent. Bovendien zijn er andere gebouwen in de stad waar je ook een prachtig uitzicht hebt, zoals de Top of the Rock of het One World Observatory, die vaak minder druk zijn en goedkoper om te bezoeken. Nog beter, ga naar een leuke cocktailbar waar je mooi uitzicht hebt over de stad.

Een tas kopen in Chinatown

Hoewel Chinatown in New York bekend staat om zijn vele goedkope marktkraampjes en winkels waar je designer tassen en andere merkartikelen kunt kopen, is het vaak niet aan te raden om hier je aankopen te doen. Veel van deze artikelen zijn namelijk nep en van slechte kwaliteit, en het is bovendien illegaal om ze te kopen of te verkopen. Bovendien is het risico groot dat je wordt opgelicht of bedrogen, aangezien er weinig garanties zijn en geen terugbetalingsbeleid.

Voor veel geld uitgaan (als meisje)

Als meisje hoef je in New York niet veel geld uit te geven om uit te gaan, omdat je vaak gratis toegang kunt krijgen tot clubs en andere uitgaansgelegenheden met behulp van promoters. Deze promoters bieden gratis toegang, gratis drankjes en zelfs gratis VIP-tafels aan. Het enige wat je hoeft te doen is contact maken met de juiste promoters, en je kunt genieten van een avondje uit zonder de hoge kosten van entree en drankjes. Het is echter belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en alleen met betrouwbare promoters af te spreken, om ervoor te zorgen dat je een veilige en leuke avond hebt. Ik heb zelf de #nycpromoter gebruikt om mijn promoters te vinden en heb daarna via via extra connecties gelegd.

Ben je benieuwd wat je dan wel moet doen? Lees hier dan mijn tips voor drie perfecte dagen in New York.

Dit artikel bevat affiliate links

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *