Als je een fan bent van de CW show Gossip Girl, dan weet je dat een van de dingen die de show zo geweldig maakt de weergave van New York City is. Van de grandioze appartementen in de Upper East Side tot de hippe bars en clubs in de Lower East Side, Gossip Girl laat alles zien wat NYC te bieden heeft. En hoewel je je misschien niet een appartement op Fifth Avenue kunt veroorloven of naar een feest op uitnodiging in The Box kunt gaan, kun je wel enkele van de echte locaties uit de serie bezoeken. Dus trek je beste paar Manolo Blahniks aan en maak je klaar voor een rondleiding langs de meest iconische Gossip Girl-locaties in NYC.

Er zijn ook verschillende tours langs alle filmlocaties van Gossip Girl zoals deze Gossip Girl bustour

1 The Palace Hotel – 450 Madison Avenue bij 50th Street

Als je een echte fan bent van Gossip Girl, dan weet je dat The Palace Hotel een van de belangrijkste locaties in de show is. Niet alleen woonde Blair Waldorf (gespeeld door Leighton Meester) er tijdens haar laatste jaar op de middelbare school, maar het is ook de plek waar ze haar onvergetelijke 18e verjaardagsfeest hield. In het echte leven is The Palace Hotel net zo weelderig als op TV. Het is al gastheer voor beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders en royalty’s sinds het zijn deuren opende in 1882, en het onderging een renovatie van 400 miljoen dollar in 2008. Dus zelfs als u het zich niet kunt veroorloven om te overnachten, kunt u toch genieten van een afternoon tea of cocktails in een van de prachtige openbare ruimtes.

2 Het Metropolitan Museum of Art – 1000 Fifth Avenue bij 82nd Street

Het Metropolitan Museum of Art is een van de populairste toeristische attracties van New York City, en het is ook vaak te zien geweest in Gossip Girl. Het is waar Serena van der Woodsen (gespeeld door Blake Lively) in het eerste seizoen stage liep en waar ze haar toekomstige man, Dan Humphrey (gespeeld door Penn Badgley), ontmoette. The Met is niet alleen een van de belangrijkste kunstmusea van NYC, maar heeft ook iconische architectuur en tuinen in barokstijl. Dus of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon een fan van Gossip Girl, het is zeker een bezoek waard

3 The Spotted Pig – 314 West 11th Street

The Spotted Pig is een eetcafé in Greenwich Village dat verschillende keren in Gossip Girl te zien was. Het is waar Serena van der Woodsen de beroemde borrel had met socialite Poppy Lifton (gespeeld door Tamara Feldman), en het is ook de plek waar Dan Humphrey zijn toekomstige literaire agent, Lily van der Woodsen (gespeeld door Kelly Rutherford) ontmoette. Hoewel het eten in The Spotted Pig heel goed is, is het vooral de sfeer die het een bezoek waard maakt. Met zijn bakstenen muren bedekt met graffiti en taxidermiedieren die van bovenaf naar beneden staren, heeft het absoluut een unieke sfeer die je nergens anders in NYC zult vinden

Lees hier ook over mijn eerste maand wonen in New York City!

4 Rockefeller Center – 45 Rockefeller Plaza

Rockefeller Center is een groot complex van 19 commerciële gebouwen tussen 48th en 51st streets in Midtown Manhattan. Het is de thuisbasis van veel populaire toeristische attracties zoals Top of the Rock Observation Deck en Radio City Music Hall, maar het is ook verschillende keren te zien geweest in Gossip Girl. Blair Waldorf werkte er niet alleen als stagiaire bij W Magazine tijdens seizoen twee, het is ook de plek waar ze haar beruchte “limoseks”-scène had met Chuck Bass (gespeeld door Ed Westwick) in seizoen drie. Dus zelfs als je niet naar Rockefeller Center kunt om de kerstboom te zien of te schaatsen in de winter, kun je toch een foto nemen buiten 30 Rockefeller Plaza zoals Blair deed in aflevering één van seizoen zes.

Dit zijn slechts een paar van de leuke filmlocaties uit gossip girl in new york city! Als je iets zoekt om te doen tijdens je volgende reis naar NYC, waarom ga je dan niet een paar van deze iconische locaties bekijken? Misschien voel je je net alsof je deel uitmaakt van de cast!

Dit artikel bevat affiliate links

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *