Aangezien ik voor mijn werk naar San Diego moest reizen, heb ik de kans gegrepen om er een aantal dagen tegenaan te plakken om wat meer te zien van deze bijzondere stad. En oh wauw wat heeft deze stad mij verrast! In deze blog deel ik mijn tips en ervaringen om te zorgen dat je niets mist in deze geweldige stad.

Eerst eventjes over mijn avontuur…

Het bedrijf waarvoor ik werk nu dat ik tijdelijk woon in New York organiseert verschillende events door Amerika. Hierdoor ben ik nu al naar verschillende plekken mogen reizen zoals Austin, Palm Springs, Miami en nu San Diego. Voor dit evenement verbleven we in het Park Hyatt Aviara Resort in Carlsbad, het resort waar Harry Styles onlangs ook verbleef volgens mijn Uber chauffeur. Na drie nachtjes slapen in dit luxe resort ruilde ik mijn queensize bed in voor een luchtbedje in Downtown San Diego. Ik zou hier namelijk voor de komende dagen slapen in een appartement met een jongen die ik nog nooit ontmoet had…

Met de hoge huur in New York en een mimimumloon houd ik niet bepaald veel over. Daarom besloot ik te zoeken naar een goedkope manier om te verblijven in San Diego. Goedkoop? Ik bedoel gratis. Via een website kwam ik in contact met een jongen van dezelfde leeftijd. Na een Instagram-check van mijn ouders, besloot ik ja te zeggen op een week lang slapen op een luchtbed in de woonkamer van een jongen die ik niet kende.

Nadat we naar elkaar ontmoet hadden en uitspraken dat we beide bang waren om in onze slaap vermoord te worden, konden we eigenlijk gelijk heel goed overweg. Sterker nog, we hebben elke dag na werk de avond met elkaar gespendeerd. Hij trok mij, in mijn Birkenstocks en knalroze jas, van de steile helling af bij de Sunset Cliffs. Ik trok hem in de kerk van de mormonen om te leren over the Mormon Batallion.

Aangezien we beiden nerds zijn, sloten we onze laatste avond af met het kijken naar The Wind Rises van Studio Ghibli. Om 3 uur ’s nachts haatte hij mij even, ik moest namelijk om 4 uur op het vliegveld zijn om naar Dallas te reizen voor het volgende event…

7x de leukste dingen om te doen in San Diego

1 Balboa Park

De eerste plek op mijn lijstje was Balboa Park. Dit bijzondere park, zelfs groter dan Central Park in New York, heeft verschillende hele mooie delen. Van de kleine huisjes rond het House of Pacific Relations, langs de Japanese Friendship garden liep ik naar het centrale deel in het park waar je allerlei museums, restaurants en theaters vindt. De architectuur, de botanische tuinen en de hele sfeer in het park is fantastisch. Later in de week zijn we naar het Natural History Museum gegaan voor het Museum Night event.

2 Spanish Art Village

Een van de meest betoverende plekken in Balboa Park vond ik de Spanish Village. In het hart van het park vind je pittoreske huisjes met witgekalkte muren, kleurrijke keramische tegels en rode dakpannen, allemaal in de stijl van een traditioneel Spaans dorp. Het is de thuisbasis van een levendige kunstgemeenschap, waar lokale kunstenaars hun creativiteit tentoonstellen en hun ambacht laten zien. Dit mag je dus zeker niet missen door je wandeling in het park!

3 Old Town San Diego

Het heeft altijd op mijn lijstje gestaan om een plek te bezoeken die mijn geromantiseerde beeld van ’the wild west’ bevestigde. En dat ‘Wilde Westen’ vond ik in San Diego’s Old Town, ook wel de geboorteplek van California. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van San Diego, mag een bezoek aan Old Town niet ontbreken. Deze historische wijk neemt je mee terug naar de tijd van de Spaanse kolonisten en het wilde westen. Aanrader als je tijd over hebt: ga naar het Mormon Batallion. Hier hebben ze een leuke experience waar je kan beleven hoe de Mormonen de route hebben afgelegd op hun weg om te vechten in de Mexicaanse oorlog. Het is ietwat veel Jezus voor mij, maar alsnog een erg leuke ervaring.

Mexican Village

In Old Town vind je ook de Mexican Village, wat is ontworpen om de sfeer en het uiterlijk van een traditioneel Mexicaans dorp na te bootsen. Het is een historisch district dat gericht is op het behoud en de viering van het Mexicaanse erfgoed in San Diego. Wij hebben hier in de avond Mexicaans gegeten bij Casa de Reyes.

4 Sunset Cliffs

Op de eerste avond nam de jongen waarbij ik verbleef me mee naar de Sunset Cliffs, wat een stukje rijden is vanaf het stadscentrum. Hier klommen we van een steile helling naar beneden om vervolgens op een enorm rustig strand uit te komen met een prachtig uitzicht over de zee. Nadat ik de klim terug had overleefd, liepen we nog even een rondje over de cliffs. Daarna zijn we naar de In-N-Out Burger gereden, een populaire fastfood keten in het westen van Amerika. Het was mijn eerste keer hier, maar ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het niet heel bijzonder vond.

5 Waterkant

Een van de avonden besloten we langs de waterkant van Downtown San Diego te lopen. Hier heb je uitzicht op de haven, de skyline van de stad en de historische schepen. Daarnaast zit hier ook het USS Midway Museum. Een aanrader om hier langs te wandelen, ook om verschillende monumenten te zien voor onder andere de tweede wereld oorlog.

6 Downtown San Diego

In het nieuwe stadscentrum van San Diego vind je talloze winkels, restaurants, bars en entertainmentopties. Vooral het Gaslamp Quarter, een historische wijk vol met gerestaureerde Victoriaanse gebouwen is erg populair. Persoonlijk viel Downtown voor mij tegen, maar ik had wel de beste taco ooit bij City Tacos.

7 Bezoek een van de themaparken van San Diego

San Diego heeft een aantal hele populaire parken zoals de wereldberoemde San Diego Zoo en SeaWorld. Maar ook Mission Beach is een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Naast het strand ligt Belmont Park, een attractiepark met een historisch reuzenrad, achtbanen en andere attracties. Aangezien ik zo veel mogelijk op een budget leef dit jaar, had ik niet het geld om naar een van de parken te gaan. Als ik nog een keer terugkom, staan deze zeker op mijn lijstje!

San Diego heeft mij positief verrast. Ik had al van verschillende mensen gehoord dat het hun favoriete stad in Californië is en ik kan wel begrijpen waarom. Hopelijk krijg ik nog de kans om Los Angeles en San Fransisco te bezoeken later dit jaar zodat ik ook een conclusie kan trekken.

Staat San Diego op jouw lijstje?

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *