Aangezien ik voor mijn werk in Austin moest zijn, kreeg ik de kans om twee weken bij een collega in Austin, Texas te verblijven. In deze twee weken heb ik veel aspecten van deze artistieke stad kunnen ontdekken, van de prachtige natuur tot het uitgaan op het schimmige Sixth Street. In deze blog deel ik de 7 leukste dingen om te doen in deze unieke stad!

Waar ligt Austin?

Austin is de hoofdstad van de staat Texas en ligt in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten. Het is gelegen in het centrale deel van Texas, ongeveer 290 kilometer ten zuiden van Dallas en 220 kilometer ten westen van Houston, twee andere populaire steden in Texas. Aangezien het zo dicht tegen de Mexicaanse grens ligt, komen veel invloeden daar nog vandaan. Zo staat Austin bijvoorbeeld bekend om de vele Taco restaurants, en ooit gehoord van Tex-Mex?

Lees hier ook over de 15 leukste dingen om te doen in New York!

Waar staat Austin bekend om?

Austin staat bekend om zijn unieke en eigenzinnige cultuur die wordt geïllustreerd door de slogan “Keep Austin Weird“. De stad heeft een bloeiende muziekscene, een levendige kunstgemeenschap en een sterke DIY-mentaliteit die heeft bijgedragen aan het behoud van de eigenzinnige en onafhankelijke sfeer van de stad. Austin is ook bekend om zijn heerlijke BBQ, prachtige parken en meren, en de jaarlijkse SXSW-conferentie, die tienduizenden mensen uit de hele wereld trekt. Daarnaast zijn er ook steeds meer beroemdheden die het drukke LA verlaten voor het meer relaxte Austin.

Direct vliegen naar Austin?

Als je van plan bent om naar Austin te reizen en op zoek bent naar vliegtickets, zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten naar Austin aanbieden, zoals Delta, American Airlines en Southwest. Om de beste prijzen te vinden, is het raadzaam om vroeg te boeken en prijzen te vergelijken via online zoekmachines en reiswebsites. Op Skyscanner kun je de goedkoopste vluchten vergelijken, als je flexibel bent in data kun je een stuk goedkopere tickets vinden.

7x doen in Austin

Zelf was ik dus in totaal twee weken in Austin, maar in die tijd heb ik vooral veel gewerkt en maar een aantal dagen de tijd gehad om de stad te ontdekken. Gelukkig is Downtown Austin niet onwijs groot en is het makkelijk om overal naartoe te wandelen, dus je hebt het grootste deel in twee dagen gezien. Hierbij de 7 dingen die je zeker moet doen:

1 Bezoek Congress street

Dit is een geweldige plek om te winkelen, te eten, te drinken en foto’s te maken bij de leuke murals. Zo wordt de “I love you so much” Mural vaak op de foto gezet, maar vind je ook het Austin Sign een straat verder. Naast het Austin sign vind je de kunstgalerij Roadhouse Relics en bakkerij La Pâtisserie. Congress street is ook de thuisbasis van de iconische bats bridge, waar je ‘s avonds duizenden vleermuizen uit de brug ziet vliegen.

2 Wandel (of vaar) langs het Ladybird Lake

Het Ladybird Lake is een meer midden in het hart van Austin, met prachtig uitzicht op de skyline van Austin. Wanneer het mooi weer is, wat het vaak is in Austin, zie je veel locals het water op gaan. En jij kan dit ook. Of je nu wilt suppen of kajakken, er zijn veel mogelijkheden om het water op te gaan in Austin. Het is een fantastische manier om af te koelen op een warme dag en om van de natuur te genieten. Wanneer je iets verder loopt, of supt, kom je bij het natuurlijke meer Barton Springs waar veel gezwommen wordt door locals.

3 Ontdek het stadscentrum met een tour

Er zijn verschillende manieren om het centrum van Austin te verkennen en een stadstour is daar een van. Zelf deed ik een free walking tour van Tipster. Laura bracht ons in 90 minuten door het centrum van de hoofdstad van Texas en vertelde ons over de rijke en ingewikkelde geschiedenis van deze cowboy stad. Klein hoogtepuntje: we zagen de burgemeester van Texas, die blijkbaar niet erg populair is onder de lokale bevolking.

Naast de free walking tour zijn er ook heel veel andere unieke tours door de stad zoals een muziektour, ghost tour, en verschillende foodtours zoals een in de Hill Country.

4 Eet BBQ als een echte cowboy

Austin is beroemd om zijn BBQ en er zijn veel geweldige restaurants waar mensen uren voor in de rij staan. Wij zijn zelf naar Terry Black’s BBQ geweest, een van de populairste restaurants. Gelukkig ging het als een geoliede machine hier waardoor we maar een half uurtje in de rij hebben gestaan. Deze plek heeft de echte authentieke cowboy sfeer waar ik heel blij van werd. Ik werd iets minder blij van de gedachte dat zo veel vlees hier werd weggegooid… Maar goed dat is hypocriet van mij aangezien ik er wel at.

5 Ontdek de artistieke kant van Austin en ‘Keep Austin Weird’

Austin heeft onwijs veel prachtige kunstwerken door de hele stad. Zoals ik hierboven al beschreef is de slogan van Austin ‘Keep Austin Weird’ en het is duidelijk te zien waarom. Er zijn hier onwijs veel creatieve individuen die de meest unieke dingen hebben verzonnen en gemaakt. Zo reden we langs de Cathedral of Junk en bewonderde we ook Casa Neverlandia. Let op, als je deze plekken wil bezoeken moet je van te voren een afspraak maken.

6 Ga buiten het stadscentrum

Aangezien het stadscentrum van Austin niet onwijs groot is, is het leuk om op een van je dagen een dagtrip te doen buiten het stadscentrum. Zo wordt het veel aangeraden om te hiken bij de Hamilton Pool, zijn er dag trips naar San Antonio of kiezen veel mensen ervoor om erop uit te gaan in de Texas Hill Country en de prachtige natuur te ontdekken.

7 Uitgaan op (dirty) sixth street

Sixth Street is een bruisende straat met veel bars en clubs. Het is de perfecte plek om een avondje uit te gaan en te genieten van livemuziek en lekkere drankjes. Kijk wel uit, er zijn twee kanten aan Sixth Street. Enerzijds aan de westkant de leuke hippe barren en restaurants zoals The Beez Kneez, en aan de andere eastkant het grimmige en door locals benoemde ‘Dirty’ Sixth Street. Wat een hele beleving op zich is, inclusief slangen, zwervers en zo nu en dan een misdrijf.

Hoewel ik in Austin was voor mijn werk, heb ik de kans gekregen om veel van de stad te zien. Austin is werkelijk uniek en kleurrijk, en ik zou graag op een dag terug willen komen.

Staat Texas bij jou nog op je lijstje?

Dit artikel bevat affiliatelinks

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *