Slakken vinden in de kliko die voor het eerst na een half jaar geleegd wordt, heel veel gekke mannetjes in de stad en de allereerste avond uitkomen op een te gek dakterras. Uhm studentenleven? Ontdek in deze blogpost wat voor spannende avonturen ik allemaal heb meegemaakt in mijn eerste week op kamers.

Dagboek juli 2018

Deze diary is gevuld met horror verhalen, leuke avonturen maar vooral veel onzin. Erg leuk om te lezen als je zelf op kamers wilt, of misschien dan juíst beter niet. Het is in ieder geval een goede voorbereiding 😉 Oh en ik heb weer eens weinig foto’s gemaakt, dus je zult door lappen tekst moeten spitten.

Mijn eerste week is nu al een aantal weken geleden, ik twijfelde namelijk om dit bericht te posten zo’n vijf weken lang maar heb uiteindelijk toch besloten dat het wel leuk was om te posten!

Een jaar geleden heb ik al een half jaartje in Tilburg een kamer onderverhuurd. Al leerde ik daar snel dat studentenkamers goor zijn en dat er echt geen eten voor je klaar staat als je thuiskomt, heb ik in dat half jaar niet echt gewoond in de stad. Aangezien ik me ontzettend alleen voelde was ik al snel geneigd om maar naar huis te reizen. Ik studeer namelijk in Breda, dus ik kende amper mensen die in Tilburg woonden. Mijn huisgenoten waren ook nooit thuis, dus ik spendeerde mijn tijd vooral geïsoleerd op mijn kamer, samen met Netflix.

Breda is een fantastische studentenstad. Dit keer heb ik met mezelf afgesproken dat ik meer uit mijn studentenleven moet halen. Het inplannen van avondjes uit en leuke dates met vriendinnen was mijn nummer 1 prio. Oh, en ik heb mijn Tinder instellingen gewijzigd naar 2 kilometer rondom Breda, just to be sure. Nadat ik mezelf, als gebruikelijk, weer helemaal had volgepland, deel ik met liefde mijn eerste paar dagen op kamers.

MONDAY / Avonturen met huisgenoten & avondje naar dakterras

Na een lange stagedag nog even om kwart voor 8 naar de supermarkt snelwandelen omdat je er een kwartier over doet en de winkel om 8 sluit. Juist. Op mijn weg loop ik onder een brug door waar aan de ene kant in koeienletters ‘storytelling’ en aan de andere kant ‘imagineering’ is gekledderd. Bedankt, nu word ik dagelijks op mijn weg naar de supermarkt eraan herinnerd dat ik een keuze moet gaan maken tussen deze twee voor mijn minor. Toen ik in mijn gedachten was verzonken over welke van de twee het ging worden, hoorde ik iemand achter mij lopen. Snel liep ik, met mijn hand over mijn portemonnee, verder naar de supermarkt.

Nadat ik boodschappen had gedaan, moest ik snel koken want ik had om half 9 in de stad afgesproken en het was al 5 over half 9. Dus snel mijn fantastisch bereide eerste maaltijd in mijn nieuwe huisje naar binnen gewerkt, wat andere kleding aangetrokken en toen was het eindelijk tijd om het vuilnis buiten te zetten.. Nee, ik ben niet op tijd aangekomen in de stad, maar daar heb ik wel vaker last van.

In het algemeen is het studentenhuis waarin ik woon vrij netjes, of ja, in vergelijking met andere studentenhuizen die ik zag. Desondanks heeft ieder studentenhuis wel z’n trekjes en zo waren de kliko’s al een aantal maanden niet geleegd. Leuk initiatief van ons om dat ‘eventjes snel’ te doen. Nadat we naar de andere kant van de straat waren gelopen met de kliko’s bolderend in onze handen, met moeite de viezigheid weg hadden gegooid en wat slakken tegen zijn gekomen, was het eindelijk tijd om de stad in te gaan.

Vrienden die ik nog ken van het middelbaar hadden me uitgenodigd, er is namelijk iedere maandag van de maand een speciaalbier avond in de stad. Gezellig. Niet dat ik bier lust, laat staan speciaalbier. Maar gezellig. Uiteindelijk zijn we beland op het terras van een café in Breda met een prachtig uitzicht op de kerk en heel veel sfeervolle lampjes. Het was enorm gezellig maar aangezien ik de volgende dag om 9:00 in de Beekse Bergen moest zijn, en ik een ontzettend verstandig meisje ben, lag ik wel op tijd in mijn nestje.

TUESDAY / Beekse Bergen & alleen door de stad zwerven

Gooodmorning, oh wow dit is heel hoog. Naar beneden kijkend vanuit mijn hoogslaper twijfel ik of ik nog even mijn ogen sluit of dat ik naar beneden klim om te kijken of mijn wekker wel is gegaan. Toen ik het tweede besloot te doen en op mijn telefoon keek zag ik dat het nog maar 6:00 was. Whut, ik kan nog zo’n 1,5 uur slapen. Dan besef ik me even hoe blij ik ben dat ik niet meer dagelijks 5 uur lang in het openbaar vervoer hoef te zitten en hoe mijn slaapritme helemaal naar de *piep* is.

Mijn stage verhalen zijn meest van tijd niet het delen waard, maar deze ochtend moesten we langs Beekse Bergen om even 400 hoedjes, 400 verrekijkers en 400 magazines op te halen en naar kantoor te vervoeren. Oh dat past makkelijk! Uhu.

588a85b7-1181-43a8-bd3a-eddcf8b195df

In de avond had ik eigenlijk afgesproken om naar de kermis te gaan en daarna weer uit in de stad. Helaas had iedereen examens dus ik besloot om even alleen naar de kermis te gaan. Nee dat is een grapje, de Jumbo was om 8 uur al dicht dus ik moest naar de Albert Heijn in de stad gaan, met een kleine omweg langs de kermis.

Wat ik echt ontzettend fijn vind is om alleen door de stad te sjokken. Deels omdat ik niet sport en wat beweging nodig heb, deels omdat ik het leuk vind om nieuwe plekjes te ontdekken. Toen ik besloot, na boodschappen gedaan te hebben, een steegje in te gaan wat er wel cool uit zag, merkte ik dat er iemand achter me aan kwam. Wederom met mijn hand op mijn portemonnee liep ik snel verder.

Toen ik al snelwandelend met mijn hart in mijn keel aan het einde van de straat kwam en een nieuwe richtingkeuze moest maken, haalde de man mij in. ‘Uh ben je verdwaald of zo’. Ik weet dat ik geen idee heb waar ik ben, maar zie ik er ook echt zo uit? ‘Nee hoor’ antwoord ik snel om te voorkomen dat ik een heel gesprek moet starten. ‘Ben je high of zo’. Oké, dat was het moment dat ik besloot om toch maar even uit te leggen dat ik even de stad aan het verkennen ben. ‘Ah oké, ik zou maar naar huis gaan als ik jou was’. Ja dat was best een goed plan voordat ik dadelijk echt verdwaald was.

WEDNESDAY / Chillen aan de haven en meer gekke mannetjes

Wanneer ik mijn ogen opende, of ja poging deed tot, merkte ik dat ik ontzettende dikke ogen had. Oh hi hooikoorts, natuurlijk verhuis jij met mij mee.

Na wederom een dagje stage, had ik afgesproken met Robin. Met haar had ik eerder een dagje prinses gespeeld op een kinderfeestje, because princesses make friendships duh. We hadden afgesproken in het park bij de fontein wat geen fontein bleek te zijn. Integendeel, het is een soort kunstwerk waar een vloek op rust aangezien er allemaal gekke mannetjes je lastig komen vallen. Ze beginnen ontzettend leuk met ‘mag ik iets vragen’. Met al mijn goede bedoelingen en mijn rugtas vol behulpzaamheid zeg ik natuurlijk ja. ‘Oh, je wil geld? Sorry dat heb ik ook niet.’ Gelukkig is ‘nee’ tot nu toe altijd ‘nee’ geweest bij deze attente zwervers. Ik ben altijd bang dat ze me gaan slaan of zo.

Toen kwam Robin gelukkig aanlopen en zijn we snel naar de haven van Breda gegaan. Ik ben dol op aan het water terrassen, dat heeft naar mijn mening zo veel sfeer. We bestelden beide een bak Ben en Jerry’s en hebben de hele avond bijgekletst.

Het was al donker geworden dus we besloten om terug te keren, gelukkig moest Robin ook door het park waardoor ik niet met doodsangsten naar huis moest lopen, althans, dat dacht ik. Zodra ik Robin een knuffel had gegeven en me direct weer omdraaide liep er al weer een of andere gekke man met wat spastische trekjes. Ik ben er met een treinvaart voorbij gewandeld en mezelf daarna wederom opgesloten in mijn kamer. Verder is het helemaal veilig hoor mam hier alleen in deze stad!

IMG_4383

THURSDAY / in 5 minuten shoppen en weer naar huis

Nadat ik thuiskwam van stage ben ik als een malle naar de stad gerend omdat het eindelijk koopavond was wat betekende dat ik mijn verslaving weer even de vrije loop mocht laten. Ik had immers met collega’s afgesproken om samen te eten, en hun film was om 19:00 afgelopen, ik had dus nog precies een kwartier om naar de stad te lopen en de shoppen. Makkelijk joh.

Oké gelukkig had ik binnen 5 minuten een jurkje kunnen kopen om weer even een voldaan gevoel te hebben, nu kan ik weer uitkijken naar volgende week donderdag. Na mijn korte maar krachtige shop avontuur aten we bij Taco Bell en zijn we terug naar huis gereden.

Oh en vrijdag avond ben ik nog naar Jurassic World geweest. Dit was echt een geweldige film, ik heb van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten. Zeker een aanrader, en een leuke afsluiter van deze angstaanjagende week.

Hoe was mijn eerste week OP KAMERS

Nu dat ik dit artikel terug aan het lezen ben, zie ik dat ik vooral avonturen over de stad heb gedeeld en niet over hoe ik het op kamers wonen heb overleefd. Deels omdat ik natuurlijk al een half jaartje eerder van huis ben geweest en deels omdat ik het te druk had om bezig te zijn met wonen. Het was simpelweg eten en slapen. In de eerste week heb ik dus nog geen anxiety kick gehad die ik voorheen in Tilburg wel had meegemaakt, waarbij ik me heel erg alleen voelde. De eerste week is erg goed bevallen, mijn kamer ligt op een perfecte afstand van het station (2 minuten) en van het centrum (5 minuten) en van school (7 minuten), ik woon samen met een aantal hele lieve meiden en mijn kleine kamertje staat al helemaal vol met mijn Disney en sprookjes spulletjes. Niets te klagen dus.

Jeetje, dan heb je even 1500 woorden getypt terwijl je normaal op school al moeite heb met 300. Is dat herkenbaar?

Bekijk ook:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *