Kerst met de fam hebben wij gedeeltelijk gespendeerd op een locatie die erg veel wegheeft van de Efteling attractie Baron 1898. Op tweede kerstdag zijn we op onze weg naar Dortmund gestopt bij het Landschaftspark in Duisburg-Nord, en wauw wat een gave locatie..

Dit industriele park is niet altijd een toeristische attractie geweest. In 1902 is het hoogovencomplex gebouwd, alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het flink beschadigd. Later is het terug opgebouwd alleen sinds 1985 werd het complex te klein waardoor het uiteindelijk weer gesloten werd. Sinds 1991 is het terrein opengesteld als openbaar park.

Bezoekersinformatie

Het Landschaftspark is volledig gratis te bezoeken, wel zijn er verschillende betaalde leisure activiteiten die je kunt doen (meer hierover vind je in dit artikel) en is het ook een locatie voor verschillende evenementen.

Locatie

Het adres van het Landschaftspark is Emscherstrasse 71, 47137 Duisburg in Duitsland. Er is een parkeerplaats vlakbij het park waar je gratis kunt parkeren. Daarnaast is het mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Meer informatie over de route vind je hier.

Openingstijden

Het park zelf is dag en nacht geopend en gratis te bezoeken. Het bezoekerscentrum is elke weekdag van 9 tot 5 geopend op een aantal uitzonderingen na. Kijk hier voor meer informatie over openingstijden van faciliteiten.

Eten en drinken

Er is een restaurant op het complex wat alleen elke maandag en tijdens kerst gesloten is. Daarnaast is er een kleine kiosk waar je iets kleins kunt halen. Toch is de beste tip om zelf wat mee te nemen, of na je bezoek een restaurant in de buurt op te zoeken.

Leuke leisure activiteiten

Over het hele park verdeeld zijn er verschillende, vooral sportieve, leisure activiteiten te vinden. Hieronder heb ik een lijstje met de leukste leisure activiteiten die ze aanbieden:

  • Duiken, als je graag een duik neemt in de grootste indoor ‘zwembad’ van Europa.
  • High ropes course, als je goed bent met hoogtes en het leuk vindt om te klimmen.
  • Klimmen, als je graag een aantal uur naar tegen een muur omhoog klimt.
  • Wandelen, als je liever met beide benen op de grond blijft.
  • Fietsen (huren), als je het hele gebied op je gemak wil zien.
  • Spelen, als je net als ik niet zo’n sportieve durfal bent.

Sfeerbeelden

Dan volgen er nu een heleboel foto’s die ik hier maakte om een impressie te geven van dit bijzondere park. Het blijkt in het donker nog veel mooier te zijn, hopelijk kan ik hier nog een keer terugkeren met mijn camera voor mooie avondkiekjes.

Lees hier ook mijn vader’s blog over zijn trip naar Monschau tijdens de kerstdagen

Perfecte fotoshoot locatie

Het Landschaftspark is werkelijk perfect voor fotoshoots, tijdens ons bezoek was het er ook redelijk rustig dus geen mensen die photobomben op je achtergrond.

Inspiratie Baron 1898?!

De Efteling heeft veel inspiratie opgedaan voor hun nieuwste achtbaan bij verschillende echte goudmijnen. En je moet toegeven, deze foto’s hebben toch zeker wel wat weg van de mijnschacht waarlangs je naar beneden schiet in de dive coaster?

Bekijk hier de mooiste winterse plaatjes uit de Efteling!

Conclusie

Kortom, het Landschaftspark is een erg gave locatie met verschillende leuke activiteiten. Het is een erg groot gebied waar je je zeker een hele dag kunt vermaken, maar een bezoek van enkel twee uur is net zo leuk.

Ben jij ook zo dol op dit soort locaties?

Liefs,

Fabiën.

Bekijk ook:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *