Het is heerlijk om je eigen plekje te hebben, ook al is dit met een oppervlakte van maar 4 bij 4 meter. Je kunt hier namelijk doen en laten wat je wilt. Wil je de kerstboom opzetten in augustus? Go for it! Maar hoe maak je dit plekje nu eigen? En hoe zorg je dat het als thuis voelt? Ik deel een aantal tips! 

Wereldkaart

Toen ik een eigen plekje gevonden had in Breda, bedacht ik al snel dat ik een grote wereldkaart wilde waar ik alle plekken waar ik ooit geweest ben kan aanstippen. Toevallig kreeg ik net die week een verzoekje van Wereldkaarten.nl of ik een van hun producten wilde ontvangen. Ik was natuurlijk onwijs enthousiast en een aantal weken later stond er een wereldkaart van 100 x 150 voor je deur, dat was toch wel iets groter dan verwacht

Gelukkig was het een perfect formaat voor mijn kamer. Ik heb een redelijk hoog plafond dus er blijft nog genoeg ruimte over aan de bovenkant. Daarnaast vrolijkt het de witte muur gelijk op. Er zijn veel verschillende soorten kleuren, formaten en vormen van de wereldkaart. Ik heb zelf gekozen voor een pastelkleurige kaart omdat dit het beste in mijn interieur paste en aangezien het mijn favoriete kleuren zijn. De kaart die ik heb ontvangen vind je hier! (Let wel op, een groter formaat is natuurlijk duurder, mijne is €189,95 waard).

Daarnaast kun je ook een foto op canvas laten bedrukken, dit heb ik ooit in een eerdere samenwerking gedaan. Klik hier om deze review te zien!

DSC_0965

DSC_0970

Trophy shelf

Stal al je kostbaarste en vooral leukste voorwerpen op een speciale plank of zoals mij op de schouw. Aangezien ik niet sport heb ik nooit echte trofeeën gehad maar zoals je misschien weet ben ik dol op alles wat met attractieparken te maken heeft dus je ziet vooral Disney en Efteling terug op mijn schouw. Je krijgt de groetjes van Rapunzel.

Hangen er nu borden aan jouw muur? Haha Ja.

DSC_0981

Memory wall

Koester al je mooiste herinneringen door ze op de muur te plakken. Huh? Zelf vind ik het altijd fijn om een deel van mijn muur te gebruiken als kunst wat ik zelf creëer, als ik het zo mag noemen. Ik verzamel leuke herinneringen zoals visitekaartjes van leuke hotspots, lieve kaartjes, bioscooptickets, eigen gemaakte tekeningen of leuke foldertjes. Op dit moment is de ‘memory wall’ nog in de maak, maar wekelijks komen er nieuwe dingen bij waar ik vrolijk van word.

DSC_0979

Overige tips

  • Zorg voor genoeg sfeerlicht en kaarsjes, zo maak je het extra gezellig.
  • Vul je kamer met foto’s van vrienden en familie, zo maak je je kamer eigen.
  • Ook al ben je geen goede tuinier, zet een aantal plantjes op je kamer, ze brengen een beetje leven in de brouwerij.
  • Vul je kamer zo veel mogelijk met je eigen spullen en laat zo min mogelijk bij je ouders achter. Zo heb je hier alles, en heb je dus geen reden om naar huis te reizen.
  • Nodig vaak genoeg vrienden uit om samen te chillen zodat het niet alleen een slaapplek blijft.
  • Schaf een hoogslaper aan om ruimte te besparen.
  • Zorg dat je je kamer af en toe opruimt en schoonmaakt, dan maakt het het toch net iets leefbaarder.
  • Zet je kerstboom in augustus op.

Hoe heb jij een eigen plekje gecreëerd?

Neuschwanstein Castle.png

Liefs,

Fabiën.

Bekijk ook:

10 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *