Krakau, een van de meest indrukwekkende stedentrips van mijn leven. Zo kun je onze trip naar Krakau het best beschrijven. Wil jij weten wat wij precies hebben gedaan? Of ben je zelf op zoek naar tips voor een citytrip naar Krakau? Lees dan verder.

Vrijdag avond kwamen we bekaf aan op onze Airbnb midden in de stad. Nadat we onze Airbnb hadden verkend, stelde ik voor om even langs de Macdonalds te gaan. Dus door de stadspoort heen, een aantal kipnuggets besteld en vervolgens nonchalant naar binnen gewerkt.

DAY 1. Krakau

Vroeg in de ochtend zijn we opgestaan om eerst te gaan ontbijten. Het eerste restaurant wat we tegenkwamen zijn we binnen gestapt. Het bleek een veganistisch restaurant te zijn maar het was alles behalve mijn ding. Het restaurant heet Glonojad voor de liefhebbers van vegan eten.

Schindlers factory

We zijn daarna direct met de Uber naar de Schindlers Factory gereden, een museum dat heel hoog op ons lijstje stond, en wat zeker een must-do is als je naar Krakau gaat. We hadden de film ‘Schindler’s List‘ al een aantal keer gezien dus dan is het extra bijzonder om zo’n indrukwekkende plek te bezoeken.

Er is helaas niets meer te zien van de fabriek zelf, wel is de locatie omgetoverd tot museum wat zeker een bezoekje waard is. Zorg wel dat je op tijd bent! Om 10:00 stond namelijk de rij al tot buiten. Of zorg dat je van te voren online tickets bestelt.

DSC_1110

Ghetto Heroes Square

Wanneer je na het zien van Schindlers Factory doorgaat naar het Joodse deel van de stad, sta dan ook even stil bij dit monument speciaal voor de Poolse Joden die gevangen werden gehouden in de getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

DSC_1120
DSC_1121

Wanneer je door Krakau loopt vind je bij enkele gebouwen nog overblijfselen van de tweede wereldoorlog..

Aangezien er deze dag een marathon gaande was en we niet zomaar konden oversteken, zijn we ergens wat gaan drinken. Daar schoot ik dit plaatje waar ik zelf toch wel een beetje trots op ben.

DSC_1130

Passerelle Père Ojca Bernatka

Daarna zijn we over de Passerelle Père Ojca Bernatka brug gelopen. Tot mijn spijt hebben we de Sint-Jozefkerk gemist, dit is anders zeker nog een aanrader voor een mooie Instagram foto.

DSC_1175
DSC_1176

Vervolgens zijn we door de oude Joodse stad gelopen..

Het is ook mogelijk om een tour te volgen door de Joodse wijk van Krakau.

Sint-Catharinakerk

Daarnaast zijn we de (in het Pools) Kościół Rzymskokatolicki pw. św. Katarzyny Aleksandryjskiej Klasztoru Augustianów binnengegaan. Geen idee waarom het zo’n lange titel heeft of wat er überhaupt staat, dit gaf Google Maps aan.

DSC_1183

De onderstaande foto maakte ik bij een rommelmarkt die we tegenkwamen.

Daarna hebben we de oude en nieuwe Joodse begraafplaats opgezocht. Vooral de oude is onwerkelijk. Het loopt ontzettend ver door, alles is opgestapeld en bedekt met blaadjes.

Nieuwe Joodse Begraafplaats Krakau

DSC_1200

Oude Joodse Begraafplaats

DSC_1214

Wawel Royal Castle

Tot slot zijn we nog een stukje doorgelopen naar Wawel Royal Castle. Hier hebben we de rest van de namiddag gespendeerd tot zonsondergang. Je kunt ook een rondleiding over de heuvel van Wawel volgen als je meer wil leren over de Poolse Royalty.

Krakau - Wawel Castle - 3 perfecte dagen must-do's
DSC_1280

Nadat we mensen hadden gekeken bij Kasteel Wawel, zijn we met de mooie zonsondergang richting het centrum gelopen..

DSC_1299

Centrum Krakau

Het centrum hebben we beter verkend op de derde dag tijdens onze Free Walking Tour, later in deze blog hier meer over!

Hard Rock Café Krakau

Uiteindelijk zijn we bij het Hard Rock Café beland, wat nu al nummer 7 is voor mij. Content met de knoflookfrietjes die eindelijk weer op de kaart staan, ben ik bekaf van deze dag en gaan we daarna terug naar onze Airbnb.

DSC_1431

DAY 2. Krakau

Café Camelot

Dag twee zijn we begonnen in een geweldig restaurant waar ik een hele blog aan heb gewijd aangezien het fantastisch is. Het interieur is te schattig voor woorden en het eten is zo lekker dat we er uiteindelijk nog twee keer terug zijn gekomen. Bekijk hier deze blog!

DSC_1375

Auschwitz Birkenau

Na dit heerlijke ontbijt zijn we vertrokken naar Auschwitz, iets wat ook hoog op ons lijstje stond. Hier heb ik ook een gehele blog aan gewijd met onze ervaring van het bezoek. Dit artikel vind je hier!

DSC_1410

DAY 3. Krakau

Dag drie zijn we wederom begonnen in het schattige roze Café Camelot. Daarna zijn we even over het prachtige plein gelopen en hebben we wat gedronken aangezien onze Free Walking Tour om 12:00 begon.

Sukiennice

Krakau - Sukiennice - 3 perfecte dagen

Mariakerk

Free Walking Tour Krakau

De free walking tour is mij heel erg goed bevallen, niet alleen omdat hij af en toe refereerde naar Game of Thrones, maar ook door de tourgids die vol passie en met humor de geschiedenis van de stad vertelde. Bovendien weet ik dat ik voortaan vaker Free Walking Tours ga doen in steden die ik bezoek. Je komt namelijk langs de belangrijkste punten van een stad en krijgt er meteen alle achtergrondverhalen zoals geschiedenis, anecdotes en mythes bij. Meer informatie over deze free walking tours vind je hier!

Een aantal van de locaties die we bezochten tijdens de free walking tour waren Lakenhallen en raadhuistoren, de oudste universiteit van Polen en de Franciscaanse kerk met het pauselijke raam.

DSC_1484

In drie dagen hebben we eigenlijk het grootste deel van Krakau kunnen zien. Het was een van de meest indrukwekkende stedentrips die ik gedaan heb. Als iemand mij ook vraagt hoe het daar was zeg ik niet zomaar ‘leuk’ maar eerder ‘indrukwekkend’. Het was namelijk echt niet leuk allemaal. Begrijp me niet verkeerd, de stad zelf is prachtig maar de geschiedenis is af en toe gruwelijk.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nu zo’n twee weken terug van Krakau en ik wil nu al weer terug 🌸 Vandaag is er een blog online gekomen over een super leuk roze hotspotje in hartje Krakau! Link in bio🌷 #krakau #hotspot

Een bericht gedeeld door Fabiën Vlems|Theme Parks🎢💛🎃 (@fabtastictravels) op

Activiteiten in Krakau

Tot slot nog een aantal andere activiteiten die ik graag zou doen wanneer ik de stad nog een keer zou bezoeken.

Zou jij graag naar Krakau willen?

Krakau: tips en must-do's voor 3 perfecte dagen

Dit artikel kan affiliate links bevatten

Bekijk ook:

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *