Aangezien ik vaak vragen krijg over hoe ik mijn foto’s op Instagram bewerk, heb ik besloten er een heel artikel aan te wijden. Stap voor stap leg ik precies uit hoe ik mijn foto’s op Instagram bewerk, lees dus vooral verder als je erachter wil komen wat voor magie ik gebruik!

Voorheen heb ik ook altijd moeite gehad om de juiste app te vinden, maar wanneer je eenmaal een manier hebt gevonden die bij jou past dan is de weg naar een mooie feed niet lang meer.

Even een before & after:

De app die ik nu al een tijdje gebruik is Lightroom cc, enkel de light versie. Hieronder leg ik precies uit welke stappen ik onderneem om tot mijn gewenste foto’s te komen. Het duurt eventjes, maar dan heb je ook wat.

Dit is het scherm wat je krijgt wanneer je een foto upload om te bewerken, onderaan staan verschillende opties, ik gebruik enkel licht, kleur en effecten.

Ik start bij licht waar ik bij alles wat uitprobeer, hier moet je zelf je weg in vinden om te zien wat het beste past bij jouw stijl en feed. Ik probeer mijn foto’s meestal zo helder en licht mogelijk te maken, daarnaast verminder ik het contrast wat ik dan later bij de scherpte weer wat terughaal. Bij de andere functies probeer ik uit wat ik zelf het mooiste vind.

Dan bij kleur sla ik meestal het beginscherm over en ga ik direct rechtsboven naar ‘Mix‘. Je komt dan bij kleurmix waar je de kleuren van de foto kan verminderen, versterken en af en toe zelfs veranderen.

Lees hier ook 3 eigenschappen van een succesvolle influencer!

Meestal verander ik voor mijn eigen feed het rood in een wat meer oranje kleur zodat alles op elkaar afstemt. Dit kun je doen door het naar rechts te schuiven. Wanneer je de knoppen de andere kant in schuift wordt het wat roze. Bij verzadiging en luminantie probeer ik altijd wat uit, maar meestal blijf ik daar van af.

Het oranje verander ik dan weer iets meer in het rood aangezien het anders geel-groen wordt wat ik zelf erg lelijk vind.

Dan haal ik geel helemaal weg zodat alles wat eerst geel was oranje wordt.

Met groen doe ik hetzelfde, op deze foto is niet veel groen te zien waardoor het niet echt duidelijk is wat het effect is, maar je verandert het groen normaal eigenlijk in een grijzige kleur, wat het minder laat opvallen.

Vervolgens probeer ik met lichtblauw wat uit, alleen meestal zie je amper verschil bij lichtblauw, dit hangt dus een beetje van de foto af. Maar meestal maak ik het een beetje groen-blauwig.

Donkerblauw is bij de meeste foto’s met veel lucht wel heel erg belangrijk. Hierbij kun je luchten in het vintage blauw-groenige maken of juist helemaal wit laten voor een witte feed. Bij deze foto heb ik enkel de groenige lichten wat blauwer gemaakt.

Dan maak ik de foto ook nog wat helderder zodat alles wat meer naar voren komt, kijk wel uit want wanneer je de foto té helder maakt, wordt het ook weer lelijk.

Ten slotte voeg ik nog even het korrelige effect toe, dit laat de foto er een beetje vintage uitzien. Het nadeel hiervan is dat de kwaliteit minder wordt, maar aangezien de kwaliteit van Instagram en Facebook toch niet al te hoog is, is het voor mij geen probleem en juist wel een leuke toevoeging.

En tadaaa… Het eindresultaat!

Heb je nog steeds vragen over hoe ik mijn foto’s bewerk, of kom je er toch niet helemaal uit? Dan mag je altijd contact met me opnemen!

Vond je dit artikel nu relevant? Pin hem dan op Pinterest of deel hem op je andere social media kanalen!

Liefs,

Fabiën.

Bekijk ook:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *