Laatst liepen we in Amsterdam naar de Hema met als doel een paracetamol te halen. Toen wij de winkel in gingen, keken we onze ogen uit. Geen paracetamol te vinden maar wel een ander perfect medicijn om hoofdpijn tegen te gaan. Een ballenbak! In dit artikel deel ik mijn opinie over waarom dit zo’n goed concept is en hoe jij dit toepast in jouw bedrijf. Deze ballenbak is er niet zo maar voor kindjes om in te spelen, het is namelijk bedoeld voor de Instagrammers onder ons die laaiend enthousiast worden van leuke fotoplekjes.

Een populaire trend is om de mooiste, leukste Instagram foto’s te maken en te posten. Vooral jonge meiden zijn erg fanatiek hierin. Door de mooiste foto’s te maken en ze te delen op Instagram beginnen ze wat meer mensen te bereiken en wat meer volgers te krijgen. Ze kijken naar influencers als hun voorbeeld of zijn zelf aardig op weg om influencer te worden. Deze groep wordt in de influencer marketing branche omschreven als ‘nano-influencers’. Ze hebben ongeveer een bereik van 0 tot 5.000 volgers.

De Hema spreekt met dit concept dus voornamelijk de nano-influencers aan. Ze speuren naar de leukste fotoplekjes, en kopiëren deze zonder pardon van elkaar. En wat is nu een leukere foto dan een ballenbak vol kleur?

Waarom is dit slim?

Met deze pop-up biedt Hema de mogelijkheid om ontzettend leuke foto’s te maken. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat Instagram op dit moment booming is en dat het nu een van de beste manieren is om reclame te maken. Er zullen veel meiden, nano-influencers maar ook de wat grotere influencers op af komen om foto’s te maken.

Wanneer iemand foto’s maakt en deze online plaatst met de locatie erbij zullen hun volgers, die voornamelijk bestaan uit andere nano-influencers, interesse hebben en ook willen komen om deze leuke foto’s te maken. Zo gaat het concept vanzelf lopen zonder dat je er heel veel moeite voor moet doen. Zeker als je locatie goed is, wat in dit geval midden in Amsterdam was. Bovendien koopt iedereen ook nog even wat paaseitjes als ze de winkel uitgaan. Twee vliegen in een klap dus.

Wat kun jij hier (als bedrijf) uit halen?

Zoals je ziet werkt het als een trein om een ‘Instagrammable’ fotomoment te creëren. Je zult veel Influencers over de vloer krijgen die weer een groot publiek aantrekken dat ook graag deze leuke foto’s maakt. Voor jou is het een kleine investering, maar het zal tot ontzettend veel positieve reclame leiden. Of deze reclame altijd bij de juiste doelgroep terecht komt, dat valt nog te betwijfelen.

Als je op het einde nog een verkooppunt hebt zal deze ook erg goed werken. Bezoekers zullen eerst foto’s komen maken en daarna ook nog een kijkje nemen bij de dingen die worden verkocht. De reden hiervoor is enerzijds omdat ze zich schuldig voelen en iets terug willen doen, en anderzijds omdat het een makkelijke aankoop is. Paaseitjes zijn goedkoop en door iedereen geliefd. Als de Hema op het verkooppunt baby-kleding zou verkopen, zou het een stuk minder effectief zijn. Bijna niemand verlaat de winkel zonder paaseitjes, dus mijn complimenten voor de Hema!

IMG_0512

Nog even wat andere leuke kiekjes die ik zelf gemaakt heb:

 

Wat vind jij van dit soort fotomomenten? Is het jouw doel om nano-influencers aan te trekken?

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Dan kun je deze foto onder aan de pagina opslaan op Pinterest of andere kanalen!

BALLENBAK

FAB

Bekijk ook:

0 Reacties

  1. Heel gaaf! Het is dat ik niet in de buurt woon, anders had ik het zeker leuk gevonden om langs te komen. Hier in Rotterdam staat er ook een ballenbak in de Hema. Die heeft alleen wel het effect dat je daarna paracetamol moet kopen tegen de hoofdpijn, omdat er allemaal gillende kinderen in zitten die ook meteen krijsen als ze hun zin niet krijgen (forever in de ballenbak zitten). Daar pakte het dus niet echt goed uit toen ik er was… Verder vind ik het er wel echt leuk uit zien, al die kleurtjes. En het is natuurlijk wel leuk voor kinderen om er in te kunnen spelen als ze mee naar de stad moeten.

    1. Ah echt waar? Dat wist ik niet! Dat is inderdaad het nadeel.. Denk alleen niet dat Hema er niets tegen kan doen, gelukkig zijn ze na Pasen weer weg, haha! Leuk dat je reageert op mijn blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *