Wanneer ik op reis ga, of dit nu een weekendje weg is of een langere vakantie is, plan ik het liefst alle dagen vol. Ik vind het belangrijk om alles uit een reis te halen en op zoek te gaan naar de leukste bezienswaardigheden, restaurants en accomodaties. In dit artikel deel ik welke stappen ik doorloop wanneer ik mijn vakantie plan.

Wanneer je deze stappen doorloopt is het onwijs makkelijk om je eigen vakantie in elkaar te zetten en te zorgen dat je de hoogtepunten zeker niet mist. Deze tips zijn ook toepasbaar voor een dagje uit of juist een langere vakantie.

Plan je bestemmingen

Voordat je gaat kiezen welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken is het natuurlijk belangrijk dat de locatie duidelijk is. Ga je naar één bestemming? Of maak je liever een korte roadtrip langs verschillende plekken? In dit voorbeeld was Legoland onze bestemming, maar op vrijdag wilden we graag een leuke tussenstop.

Bekijk hier mijn mini-vlogs over onze trip naar Legoland!

Tussenstop

Op Google Maps heb ik de beginlocatie en de eindlocatie ingevoerd. Vervolgens ben ik gaan kijken wat we op de weg tegenkwamen. Zoals je kunt zien ligt Hamburg precies op de weg naar Billund. Wij hebben dus tijdens ons weekendje weg op vrijdag een tussenstop gemaakt in Hamburg, in de avond zijn we toen nog doorgereden naar ons hotel in Billund.

Knipsel.PNG

Activiteiten in de avond

Vervolgens wilden we ook in de avond wat van de omgeving ontdekken. Ik ben gaan kijken op Maps of er een leuke locatie in de buurt was. Meestal is het een goed idee om de wat grotere steden of dorpjes in de buurt te bezoeken, dan is er altijd wel iets te doen. Uiteindelijk zijn we een avond voor Vejle gegaan, een erg leuk stadje waar we gegeten hebben.

Daarnaast had ik op Tripadvisor een gaaf family entertainment center gevonden wat ik graag wilde bezoeken, deze lag precies tegenover Legoland. De andere avond zijn we dus naar Lalandia gegaan!

Knipsel1.PNG

Inspiratie en ideeën opdoen

Wanneer je weet wat je bestemming is, kun je research gaan doen naar de plekken die je gaat bezoeken. Online vind je veel aanbevelingen voor restaurants, tips voor gratis bezienswaardigheden en de meest voordelige accommodaties. Hieronder staan de kanalen die ik gebruik om inspiratie te krijgen voor mijn volgende reis.

Pinterest

Pinterest is een soort Google maar dan alleen met mooie plaatjes en links naar blogs. Wanneer je dus tips of aanbevelingen zoekt op Pinterest, krijg je echte verhalen van mensen die de plekken bezocht hebben. Het voordeel van Pinterest is ook dat je zelf borden kan maken waardoor je al deze handige artikelen op kan slaan en later terug kan bekijken.

Billund en omgeving is helaas niet zo bekend dus daar vond ik niet veel Pinterest Berichten over. Wel heb ik heel veel leuke must-see’s en hotspot in Hamburg gevonden via Pinterest. Ik publiceer zelf ook veel van mijn artikelen op Pinterest, klik hier als je mijn profiel wil bekijken!

Google

Een van de makkelijkste dingen om te doen en iets wat de meeste mensen ook zullen doen is informatie zoeken via Google. Af en toe kom je, net als via Pinterest, op blogs terecht maar veel vaker kom je terecht op websites van instanties die iets promoten om er zelf geld uit te halen. Lees dus ook even reviews of kijk nog eventjes verder.

Tripadvisor

Vooral voor aanbevelingen voor restaurants neem ik een kijkje op Tripadvisor. Hier staan wederom reviews van echte mensen dus krijg je vrij snel een beeld van de prijs en kwaliteit van een restaurant. Verder dan restaurant aanbevelingen, heeft Tripadvisor ook aanbevelingen voor hotels en dingen om te doen in de buurt.

Airbnb

Een goedkope manier om te overnachten is met Airbnb, lees dit artikel als je meer te weten wilt komen over Airbnb! Maar naast overnachtingen biedt Airbnb ook leuke activiteiten en ‘experiences’ aan in de omgeving. Erg leuk om dus ook even een kijkje te nemen.

Instagram

Een must voor Instagram fanaten is natuurlijk de leukste foto plekjes van een stad bezoeken. Wat ik altijd doe om de meest bijzondere plaatsen te vinden is door op Instagram op de locatie te zoeken waar je naar toe gaat. Hier kun je veel leuke foto ideeën vinden.

Wat ik bovendien af en toe doe is mensen die wonen in de desbetreffende stad een berichtje sturen via social media met de vraag of ze leuke hotspots kennen of andere leuke must-see’s. Je krijgt dan oprechte tips en ontsnapt wederom uit de toeristische trekpleisters. Misschien maak je nog nieuwe vrienden!

Het plannen van je weekendje weg

Zodra je leuke plekjes vindt, sla deze dan direct op bij Google Maps. Je kunt eigen labels maken, maar ik gebruik de ‘hier wil ik heen’ voor leuke nieuwe plekken. ‘Favorieten’ gebruik ik voor belangrijke oriëntatiepunten zoals de locatie van onze Airbnb en het vliegveld. De sterretjes gebruik ik voor restaurants en bars. Dit kan je natuurlijk volledig inrichten zoals jij wil.

Als ik alle leuke plekjes op heb geslagen op Maps, word ik ten eerste super vrolijk van alle leuke labeltjes door de hele stad heen. Bovendien is het handig om te kijken of er een handige route is, of je alles kunt zien of dat je een aantal dingen helaas moet overslaan. Kortom: een handig overzicht van alle leuke plekjes die op jouw list staan!

Knipsel2.PNG

Blijf flexibel

Nu dat je alles gepland hebt, laat alles maar weer vallen. Het belangrijkste en leukste is dat je zelf de stad gaat verkennen, zonder dat je de gehele dag aan het haasten bent om alles te zien. Ga de straatjes in die niemand anders in gaat en loop eens een keer tegen de massa in. Kijk dan heel af en toe op Google Maps of er leuke locaties in de buurt zijn die je hebt opgeslagen. Dan heb je altijd een plan B mocht je je vervelen.

Vind jij het leuk om een weekendje weg te gaan? Hoe plan jij altijd? 

Bekijk ook:

4 Reacties

  1. Dit zijn echt goede tips! Zelf ben ik nogal chaotisch dus ga ik op vakantie dingen opzoeken en dan is je vakantie niet meer stressvrij. Veel plezier in Denemarken! Kan niet wachten tot het artikel van je reis online komt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *