Zin om een dagje uit te gaan in eigen land om te winkelen op de minder bekende plaatsen? Het is natuurlijk leuk om ook eens wat ander aanbod te zien, want Nederland heeft veel prachtige steden, waar je goed kunt winkelen. Ook om uiteraard nog even lekker te lunchen en een terrasje in de zon kunt pikken. Maar welke steden in Nederland moet je dan bezoeken? Eerder gaf Lekkerwegtips.nl al een overzicht van de leukste winkelsteden in ons eigen land. Nu geven we je enkele minder voor de hand liggende opties.

Amersfoort

Een stad met een rijke historie. Amersfoort is de ideale plek om het bezichtigen van historische plekken te combineren met shoppen. Om je dag te beginnen kun je starten met het bezichtigen van de nog resterende delen van oude stadsmuur, te bezichtigen, zoals de Muurhuizen en de Koppelpoort. 

Vervolgens kun je verder wandelen naar het stadscentrum wat daarentegen heel modern is. Het centrum heeft een breed aanbod aan leuke winkeltjes en boutiques. Ook vind je hier de meeste grootste winkelketens. Middags kun je even lekker plaatsen nemen om een van de diverse gezellige terrasjes om te genieten van een heerlijke lunch. Nadat je helemaal bent uitgebuikt, zijn er nog twee leuke opties om te doen. 

Je kunt met een sloep van ‘Waterlijn’ -gerund door vrijwilligers- de grachten door varen en nog meer te weten komen over de geschiedenis. Zo vaar je bijvoorbeeld langs het geboortehuis van Piet Mondriaan, waar hedendaags het Mondriaanhuis is gevestigd. Om je dag af te sluiten -als je nog puf hebt- kun je de 364 treden van de Onze Lieve Vrouwetoren te beklimmen voor een laatste blik op de stad Amersfoort. 

Breda

In de Parel van het Zuiden kun je je gemakkelijk de hele dag vermaken. Je kunt Breda uitstekend bereiken per trein. Vanaf het treinstation kun je in voetgangerszone rechtstreek het centrum bereiken door het Stadspark Valkenberg, langs de Koninklijke Militaire Academie -voormalig fort- wandel je zo de binnenstad in wandelen.

Eenmaal op de Grote Markt, waar tevens ook de Sint-Antoniuskathedraal is gelegen, ben je op de beste plek om je dag te starten. Vanuit hier kun je gemakkelijk navigeren door de gehele binnenstad. In de grote winkelstraat vind je alle grote ketens. Breda heeft luxe winkelgebieden, zoals de Veemarktstraat (meerdere keren verkozen tot beste winkelstraat van Nederland). 

Ook op de Ginnekenweg vind je heleboel leuke boetiekjes en winkeltjes. Als je vanuit de Ginnekenweg langs de singel weer terugloopt naar de haven kun je dag weer eindigen op de Grote Markt, een uitstekende plaats om heerlijk uit eten te gaan. Of uitstekend om een terrasje te pikken. 

Winterswijk

Mondriaan werd geboren in Amersfoort, verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Maar minder bekend is dat hij zijn schilders carrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde. Je kunt op verschillende plekken nog aanzichten bekijken, van bekende en minder bekende schilderijen, die hij schilderde in zijn jonge jaren. 

Ook om te winkelen kan je goed slagen in Winterswijk. In de weekend trekken duizenden Duitsers naar het centrum. Het centrum heeft een heel lange winkelstraat, waar je werkelijk waar iedere winkel kunt vinden. Het centrum is pittoresk met kinderkopjes en de Jacobskerk een middeleeuwse dorpskerk. 

Ook om de keuken in de Achterhoek uit te proberen, ben je hier op de juiste plaats. Wil je lekker winkelen met veel keuze in een zeer gemoedelijk omgeving, dan moet je echt een afreizen naar deze stad in het Oosten van het land. Ook leuk om te combineren met een goedkope vakantie in eigen land.

Dit artikel is een samenwerking met Lekkerwegtips.nl

Bekijk ook:

2 Reacties

  1. Leuk verslag van wat minder bekende plekken in Nederland. Amersfoort willen we zeker met onze dochter nog een keer bezoeken, vanwege het dierenpark dat er ligt wat erg leuk voor kinderen blijkt te zijn. Dan moeten ze alleen niet de apen laten ontsnappen zagen we gisteren op het nieuws! Bedankt voor de tips!

    1. Wat leuk om te lezen! Ik heb toevallig twee jaar geleden voor mijn opleiding een project gedaan voor Dierenpark Amersfoort waarbij we het park ook hebben kunnen bezoeken. Erg leuk, echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *