Heb je plannen om naar Schotland te gaan, maar wil je per se met je eigen auto? Bijvoorbeeld omdat je -net als ik- het links rijden met een huurauto (versnellingspook ook aan de linkerkant) net iets te uitdagend vindt? Dan heb je twee opties: je rijdt via Frankrijk de kanaaltunnel in en vervolgens heel Engeland door naar boven, of je pakt de boot naar Newcastle in IJmuiden. Toen ik laatst met mijn gezin een rondreis door Schotland wilde maken, besloot ik dat laatste te doen (spoiler: het was leuker dan verwacht). Hieronder lees je wat je kunt verwachten. Word je zeeziek? En wat kost het?

Boot naar Schotland: de voorbereidingen

Er zijn meerdere veerboten die vanuit Nederland naar Engeland gaan (o.a. naar Dover en Hull), maar dan ben je natuurlijk nog steeds niet in Schotland. Eigenlijk gaat er geen enkele ferry vanuit Nederland rechtstreeks naar Schotland, maar Newcastle in Noord-Engeland zit er vlakbij: nog geen uur van de grens. Bovendien kun je op de weg naar het Noorden al mooie tussenstops maken, zoals bij Alnwick Castle (waar de buitenscènes van de Harry Potterfilms zijn opgenomen).

De veerboot vaart elke dag rond 17.00 weg (rond 9.00 aankomst), zowel vanuit IJmuiden naar Newcastle als terug. Dat betekent dat er minimaal twee schepen worden ingezet, maar daar vertel ik later nog over. Er zijn ook speciale hutten voor (maximaal 2) honden, maar daar moet je even voor bellen. Verder kunnen honden ook mee in een kennel op het schip en zelfs in je auto (?).

Het boeken van de veerboot gaat gelukkig makkelijk via de website van DFDS, let er even op dat je bij een auto die iets hoger of groter is dan normaal in een aparte categorie terechtkomt. Je kunt kiezen voor een hut met of zonder zeezicht, dat scheelt een tientje per persoon. Wij hadden oorspronkelijk (in 2019) zonder zeezicht geboekt, maar kregen een upgrade omdat we tijdens Corona ons geld niet terug eisten.

Je kunt ook al vouchers kopen voor eten aan boord: ontbijt en/of diner (exclusief drank). Zeker het ontbijt is slim (het is einde ochtend voordag je echt op de weg zit), voor het diner is het verhaal anders (zie verderop). Let er bij het boeken op dat je bij de terugreis het diner niet te vroeg plant, aan boord wordt namelijk altijd Nederlandse tijd aangehouden. Als je je diner op 18.00 plant, zit je lichaam nog op 17.00. Hetzelfde geldt dus ook op de terugreis bij het ontbijt: als je je wekker op je mobiel af laat lopen op 7.00, is het in Nederland al 8.00 (en dus ook op het schip).

Wat betreft voorbereidingen is het natuurlijk slim om een tas speciaal in te pakken voor die ene nacht aan boord. Ik zag verschillende mensen grote koffers door het schip slepen, die hadden hier vermoedelijk niet over nagedacht. Print ook de boekingsbevestiging uit en leg de paspoorten in het handschoenenkastje, dat maakt het inchecken een stuk makkelijker.

Boot naar Schotland: vertrek vanuit IJmuiden

Vergeleken met Newcastle vonden wij de aankomst bij de terminal in IJmuiden wat rommelig. Er werd via SMS (goede service op zich) al gewaarschuwd om op tijd te komen, vermoedelijk vanwege de drukte in het hoogseizoen. Er hadden zich inderdaad al onduidelijke rijen gevormd (voordringen door laatkomers was makkelijk) waardoor het best lang duurde voordat we aan boord waren. Je hebt natuurlijk -net als bij vliegen- te maken met inchecken bij de reisorganisatie en de controle van de paspoorten. Ze vragen alle passagiers ook even om hun gezicht te laten zien.

boot naar Schotland vanuit IJmuiden

Als je het schip oprijdt moet er natuurlijk krap geparkeerd worden, maar daar word je goed bij geholpen. Je gezin moet eerder de auto uit dan jij, dus zorg dat de reistas niet onder de rest van de bagage ligt. Bij het uitstappen moet je goed onthouden door welke deur (nummer) je het schip in gaat, daar moet je immers ook door bij vertrek. Op de terugreis kregen we daar een kaartje met nummer voor, op de heenreis niet.

Let er bij je wandeling door het schip op dat het niet logisch is ingedeeld, vermoedelijk omdat er (vracht)auto’s in het midden van het schip staan. Het kan dus zijn dat je de boot inloopt op dek 4 en je hut ook op dek 4 is, maar dat je daar via een centrale lobby op dek 6 naar toe moet. Dit probleem zou minder groot zijn als het schip een goede routing heeft (bordjes met nummers en pijlen), maar dat valt enorm tegen.

Om onnodig gesjouw over trappen te voorkomen adviseer ik daarom om zo snel mogelijk iemand van het personeel aan te klampen voor advies. In het schip op de terugreis (de Princess Seaways) was het personeel hier zelf al heel alert op: als ze je zagen zoeken, vroegen ze al of ze konden helpen. Het viel ons sowieso op dat de Princess Seaways veel beter georganiseerd was dan de King Seaways van de heenreis, alsof het om twee verschillende bedrijven gaat.

boot naar Schotland

Boot naar Schotland: de reis

Als ik eerlijk ben: ik maakte me vooral zorgen over zeeziek worden. Maar dat valt enorm mee. Natuurlijk merk je telkens bij het opstaan dat je op een bewegend object zit, maar ik zag niemand met een geel gezicht over de railing hangen. Zodra je je hut hebt gevonden (verwacht niet teveel, zie verderop) en je bagage daar hebt gedropt kun je het schip verkennen. Verwacht geen cruiseschip, maar ook geen vrachtschip: er zit onder andere een bioscoopje in, een koffiehoek (Starbucks), een winkel, wat speelautomaten en blijkbaar ook een casino.

Er zijn twee restaurants aan boord: het ‘North Sea Bistro’ is wat chiquer dan de ‘Explorers Kitchen’ (waar ook het ontbijt wordt geserveerd). We hadden oorspronkelijk voor de ‘Explorers Kitchen’ geboekt, maar vanwege de eerder genoemde upgrade mochten we naar de ‘North Sea Bistro’. Achteraf had dat niet gehoeven, je krijgt wat chiquer eten maar niet heel veel eten. Wat we vooral jammer vonden is dat de menukaart op de terugreis (een ander schip immers) exact hetzelfde was.

Om de avond door te komen was er een cocktailbar met live muziek, ook daarbij moeten je verwachtingen natuurlijk niet te hoog liggen. Vergeet ook niet dat je op een schip op volle zee zit, loop zeker bij zonsondergang naar buiten om wat mooie foto’s te schieten.

Aan het eind van de avond kun je je hut in om te gaan slapen. Onze hutten (de standaard) waren vrij klein met stapelbedden, WC en douche. Verwacht dus niet teveel luxe. Zowel op de heenweg als op de terugweg konden we de motor van de boot (te) goed horen, wellicht omdat we beide keren boven de motor sliepen.

Boot naar Schotland: De aankomst in Newcastle

Rond 9.00 wordt begonnen met het leegrijden van het schip, dus je moet zorgen dat je van tevoren hebt ontbeten. Ook hier zagen we een verschil tussen de schepen: op de King Seaways verliep het ontbijt rommelig, ze moesten zelfs een tweede restaurant openen nadat ze mensen hadden weggestuurd. Op de Princess Seaways ging het allemaal veel soepeler, het personeel was daar ook veel alerter en behulpzamer.

Voor het leegrijden wordt iedereen opgeroepen per dek, je kunt dan alvast in je auto stappen. Hou er rekening mee dat je weer langs de douane moet, maar dat ging in Engeland relatief snel.

DFDS

Boot naar Schotland: de terugreis en de afrekening

De terugreis was op een paar manieren anders dan de heenreis:

  • Zoals eerder gezegd ging het wachten in Newcastle soepeler dan in IJmuiden;
  • Ons schip voor de terugreis, de Princess Seaways, was in verschillende opzichten beter georganiseerd;
  • Juist in IJmuiden duurde het erg lang voordat je langs de douane was, terwijl Nederland altijd zo ‘goed georganiseerd’ zegt te zijn.

Het is natuurlijk interessant om te weten wat je kwijt bent voor de boot naar Schotland, dit is wat wij betaalden in het hoogseizoen voor alleen de heenreis (verdubbel de bedragen dus voor een retour):

  • 194 euro voor een 4-persoons hut met zeezicht;
  • 113 euro voor de auto;
  • 30 euro per persoon voor het diner (exclusief drank), dus voor ons 120 euro;
  • 10 euro per persoon voor het ontbijt, dus voor ons 40 euro.

Al met al hebben we geen spijt van de keuze om met de boot te gaan, je komt uitgerust aan in Schotland en eigenlijk is je vakantie al een dag begonnen. Of we achteraf 30 euro per persoon voor een ‘sjiek’ 2-gangenmenu neer zouden tellen is wel de vraag. Misschien dat we als echte Hollanders volgende keer een koelboxje mee gaan nemen :-).

Bekijk hier meer informatie over de bootreis van DFDS van IJmuiden naar Newcastle!

Dit artikel bevat affiliate links, maar het enthousiasme is gemeend.

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *