Als ik een hele to-do list heb, dan weet ik dat ik de deur uit moet als ik deze to-do’s allemaal wil behalen. Zodra ik namelijk thuis ben, is de afleiding te groot. Het is een hele grote stap om alleen in een café te gaan zitten werken, maar het is de moeite zeker waard. In dit artikel deel ik 5 voordelen van plaatsonafhankelijk werken als student.

1 Volle concentratie

De meesten zullen het hier in eerste instantie niet mee eens zijn, ‘in zo’n koffietentje is toch veel meer afleiding en drukte?’ En daar geef ik je helemaal gelijk in. Maar omdat het zo ontzettend ongemakkelijk is om dat café binnen te stappen en je je aangekeken voelt wanneer je ergens alleen gaat zitten, ga je toch maar doen alsof je hard aan het werk bent wat vervolgens lijdt tot echt hard werk. Wanneer ik mijn telefoon eventjes wegleg kan ik zo een aantal uurtjes doorknallen.

2 Hippe tentjes

Door eropuit te gaan ontdek je gelijk de leukste hotspots in je stad. Hoe leuk is het daarnaast om jouw vriendinnen mee te nemen naar dit leuke nieuwe tentje wat je hebt ontdekt. Daarnaast gaat je hart toch lichtelijk kloppen wanneer je met je laptop een heerlijke koffie naar binnen slurpt in een mooi interieur met akoestische deuntjes die door het café klinken.

Zo ging ik bijvoorbeeld remote werken in dit onwijs mooie Bunk hotel in Utrecht

3 Remote werken betekent de leukste pauzes

Laatst besloot ik samen met een vriendin in de ochtend even aan school te werken in de Efteling om vervolgens nog een aantal attracties mee te pikken. We hadden beiden een Efteling abonnement en we waren vastberaden om er alles uit te halen wat erin zit. Maar daarnaast als je gewoon in de stad aan het werk bent, kun je tussendoor altijd even een half uurtje shoppen om jezelf weer even op te frissen en weer verder te knallen. Maar een achtbaan is toch zeker wel een leukere pauze 😉

IMG_1066
In het nieuwe La Place restaurant in de Efteling!

4 Uit je comfort zone

Het is ontzettend spannend om voor de eerste keer alleen in een café te zitten om te werken. Maar zo vond ik alleen naar Breda reizen, alleen een klaslokaal binnen gaan, alleen events bezoeken en alleen op kamers wonen ook onwijs eng. Je moet even uit je comfort zone stappen als je dat nog niet gewend bent, maar zodra je de eerste stap hebt gemaakt vind je het totaal niet meer eng.

5 Lekker eten

Het allergrootste voordeel is dat je natuurlijk kunt genieten van al het lekkere eten van de leuke hipster tentjes. Je kunt alle speciale drankjes van de kaart uittesten, een persoonlijke brunch hebben of allerlei taartjes uittesten. Door jezelf te trakteren wanneer je een taak hebt volbracht, is het nóg leuker om door te knallen. Oh en daarbij steun je de lokale horeca.

Natuurlijk is plaatsonafhankelijk werken als student niet voor iedereen weggelegd, desondanks raad ik je aan om het zeker een keer te proberen, al is het alleen maar om uit je comfort zone te stappen. Ik probeer zo veel mogelijk remote te werken omdat het mijn droom is om digital nomad te worden.

Werk jij wel eens remote? Waar werk jij het liefst?

Bekijk ook:

0 Reacties

  1. Als bloggen in de pauze van het werk ook mee telt? Verder kan ik buiten huis veel minder goed concentreren. Zit het liefst op mn zolderkamer in stilte of zachte muziek. Al ga ik het zeker wel een keer uitproberen!

    1. Als je op je eigen kamer kan concentreren is dat al heel knap! Ik hoor zelf veel mensen die het ontzettend moeilijk vinden om niet afgeleid te worden. Maar dan raad ik je het inderdaad aan om het een keer te doen om simpelweg uit je comfort zone te stappen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *