5 redenen waarom jij naar Black Panther moet gaan

In principe was ik niet van plan om een artikel te wijden aan deze film, tot ik me bedacht dat veel meer mensen deze fantastische film moeten zien. Lees maar snel verder, ik ga je overhalen om deze film te bezoeken.

Ik bespaar mezelf de moeite om een samenvatting van het verhaal te schrijven. Zou je toch niet lezen waarschijnlijk, dus klik hier voor de trailer!

Immersive

Om meteen met een duur vakjargon te gaan gooien: de hele film draait om een immersive wereld, namelijk Wakanda. Deze wereld is verstopt tussen heidense Afrikaanse stammen, welke altijd gediend hebben als bescherming. Wakanda zelf is een ontzettend grote, volledig technologisch ontwikkelde stad. Het leuke aan Wakanda vind ik dat het wel de typisch Afrikaanse aspecten blijft behouden in bijvoorbeeld de kleding en cultuur. Verder is het gewoon een hele nieuwe en unieke wereld.

Hot bad guy

Oké, eerlijk is eerlijk, wanneer de slechterik er goed uit ziet is de film al helemaal vermakelijk. Het maakt eigenlijk niet eens meer uit wie wint. I promise you, he is cute.

Feminist as fuck

Een ander heel fijn aspect van deze film is dat het perfect maatschappelijke problemen aankaart. Vooral gericht op feminisme, wat voor de duidelijkheid betekent: ‘tegen seksisme, tegen racisme en tegen LGTB-haat.’

In het land waar het verhaal zich afspeelt zijn er namelijk vrouwelijke wachters, schaars gekleed maar totaal niet neergezet als seksobject. Bovendien vind ik het ontzettend leuk om te zien dat alle andere vrouwen gewoon serieus worden genomen in alles wat ze doen. Zo is het jonge zusje van de hoofdpersoon het meest bekend met de technologische ontwikkelingen en kijkt niemand daar van op.

Waarom is het nog meer feministisch? Eindelijk geen white men in de hoofdrollen. Natuurlijk zagen we ook al Wonder Woman en komen er in het algemeen meer feministische superhelden films, maar het is fijn om te zien dat de meerderheid van de hoofdpersonen eens niet wit en mannelijk zijn.

Prachtige muziek

De hele film lang hoor je de mooiste muziek, het past perfect bij de film. Leuke combinatie tussen moderne muziek en de echte culturele Afrikaanse muziek. Ik ben verder niet zo’n muziekkenner, maar het was zeker heel erg leuk.

Het is Disney..

Moet ik dit toelichten? Als het Disney is weet je toch eigenlijk al genoeg? Zelfs als je geen grote Marvel-fan bent (zoals ikzelf) ga je deze film nog steeds geweldig vinden. Ik vond het iets weghebben van Pixar. Een volledige immersive wereld, erg politiek correct (waar ik dol op ben), leuke karakters en de meest mooie en ontroerende scenes. Wie houdt er nu niet van Pixar?

Heb ik jou nog niet overgehaald? Dan wil ik heel graag weten waarom niet! Laat het weten in de reacties!

FAB

0 thoughts on “5 redenen waarom jij naar Black Panther moet gaan

  1. Wat een leuk artikel! Was de bios maar niet zo duur, dan kan ik alle films gaan kijken die me aanspreken. Hoewel deze film me nu wel heel erg aanspreekt, denk ik toch dat er films zijn die ik de voorkeur geef.
    Liefs,
    Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *