In Amsterdam zitten natuurlijk genoeg leuke eettentjes, maar rond de middag zit alles stampvol. We hebben dan ook niet het meest simpele en snelle lunchtentje uitgezocht, maar wachten moet bijna overal. In deze blog vertel ik je meer over dit leuke hotspotje en hoe lang wachten de ervaring van een bezoeker beïnvloedt. Kwartiertje wachten? Nee hoor, geen probleem. Dan kan ik nog even wat foto’s schieten voor mijn blog. Helaas veranderde een kwartiertje naar een half uurtje, maar goed dat was te verwachten als we bij dit exclusieve tentje wilden eten. Wat het effect op lang wachten is, vind je een paar scrolls verder!

IMG_0310

Metropolitain is een leuk tentje waar je kunt lunchen, avond eten en gewoon borrelen. Je vindt hier vaak influencers dus wij wilden hier ook eens langsgaan. Jammer genoeg hebben we na het lange wachten het eten naar binnen gewerkt en zijn we snel doorgegaan omdat we ook nog wat anders wilden doen die dag.

IMG_0334

Je kunt er erg leuk zitten, het heeft een beetje urban vibes en aangezien het vrij klein is heeft het ook meteen sfeer. Je had er veel keuze in eten en drinken, natuurlijk is alles wel hipster dus ik had een beetje moeite met iets vinden wat ik lustte én wat niet al te duur was.

IMG_0244

5dbe805a-79e1-4d7d-a540-837661c071a5

De voordelen van lang wachten op eten

Exclusiviteit

Doordat je een wachtlijn creëert zullen bezoekers het specialer vinden om hier te eten. Ze kunnen twee gedachtes hebben: óf ze denken wow dit tentje is blijkbaar heel gaaf, ik moet hiervoor wachten. Óf ze lopen voor nu even verder, maar houden het in gedachten voor de volgende keer.

Eten is lekkerder

Bezoekers gaan hoogstwaarschijnlijk pas eten wanneer ze honger krijgen, als ze dan ook nog eens een half uur moeten wachten op het eten zullen ze nog meer honger krijgen. Je hebt vast wel eens gehoord van ‘hoe langer je moet wachten, hoe lekkerder het eten’.

Foto’s 

In dit Instagram tijdperk, zijn bezoekers tijdens het wachten snel geneigd om foto’s te gaan maken. Of dat nu foto’s zijn van de locatie voor hun blog (zoals ik hihi), of selfies voor andere leuke Instagram foto’s. Beide is geweldige promotie voor je bedrijf! Bekijk in dit artikel hoe jij een instagrammable fotomoment creëert!

Bezoekers zijn (hopelijk) sneller weg

Aangezien bezoekers meestal even gaan lunchen om vervolgens weer verder op pad te gaan, komt het vaak voor dat ze na het eten ook weer sneller gaan aangezien ze al lang op het eten hebben moeten wachten. Als jij ervoor zorgt dat jij het eten snel brengt, kun je daardoor ook weer snel anderen aan de tafel laten zitten.

Nadeel

Door deze exclusiviteit te scheppen worden de verwachtingen onmiddellijk erg hoor. Als je deze verwachtingen niet waar kunt maken, zullen bezoekers een negatieve ervaring overhouden en hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren. Zorg dus dat je hoge kwaliteit eten hebt, vriendelijk personeel en een leuke algemene ervaring.

Nog even wat leuke fotootjes:

Heb jij wel een lang moeten wachten op je eten? Voor welke tijd loop jij toch even een beetje verder? Laat het weten in de reacties!

Vond je dit een interessant artikel? Dan zou ik het leuk vinden als je de onderstaande foto deelt op Pinterest!

BALLENBAK (1)

FAB

Bekijk ook:

0 Reacties

  1. Ik weet niet of ik een half uur zou wachten to be honest haha! vooral als ik honger heb word ik snel hangry (hungry+angry). Lijkt me wel een leuke plek ben er wel eens voorbij gelopen in Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *