Dagje Niederrheinisches Freilichtmuseum?

Niederwatte? Dat dacht ik ook toen ik aankwam bij de ingang. Het is een klein openluchtmuseum in het Duitse Grefrath. Niet ver van de Nederlandse grens. Ik ben hier samen met mijn ouders een middagje naartoe gegaan.

IMG_3508

Nu dat ik 18 jaar ben geworden mocht (moest) ik naar het museum toe rijden. Het museum is in de buurt van Venlo, en vanuit het zuiden van Brabant niet zo heel ver rijden dus.

Toen we door de ingang kwamen zagen we al meteen dat het vrij klein was. Het was ook niet heel druk. Wij zijn wel eens vaker bij openluchtmuseums geweest; (Bokrijk en Openluchtmuseum Arnhem) maar die zijn beide een stuk groter en er is ook veel meer te beleven.

Er stonden kleine huisjes, oude gebouwen, oude antieke stukken en verschillende oude vervoersmiddelen. Ook was er een speelgoedmuseum, wat wij niet erg interessant vonden. Bovendien was er een pannenkoekenhuis, waar het wel een stuk drukker was.

Verder waren er ook overal dieren te zien. Deze ezel verdient een speciaal plekje op mijn blog.

Tot slot nog mijn OOTD:

Shirtje: H&M

Overalletje: H&M

Schoenen: Primark

(Lekker budget dus)

IMG_1141

Ik denk dat wij er ongeveer twee uurtjes zijn geweest in totaal. Er is niet zo heel veel te beleven en het is niet echt aan te raden als je van ver moet komen. Maar stel het is maar een klein stukje voor je rijden, en je bent een beetje cultureel ingesteld, dan zou ik het zeker een keertje overwegen.

Zou jij hier graag naar toe gaan? Houd jij van cultuur? Laat het weten in de reacties!

Liefs,

fab

0 thoughts on “Dagje Niederrheinisches Freilichtmuseum?

  1. Wat een mooie outfit heb je aan meid..
    Ja bokrijk is echt een stuk groter en zelf mooier vind ik.
    En je hebt daar een beetje verder ook de chinees-tuin ook echt eens de moeite om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *