De drie eigenschappen van een succesvolle influencer?

Bloggen doen we nu al zo’n tientallen jaren. Ieder jaar komen er meer nieuwe bloggers bij, ieder jaar vallen er bloggers af. Sommigen raken de top, en sommigen komen niet verder dan 5 views per artikel. Maar wat heeft nu die succesvolle blogger/vlogger (voor het gemak: influencer) in zich, dat de anderen niet hebben. Dat vind je in dit artikel!

IMG_8837
Naar mijn mening zijn er drie dingen die een succesvolle influencer nodig heeft. Natuurlijk zijn er een heleboel andere dingen nodig als je geld wilt gaan verdienen met je site, maar dat zijn praktische dingen die je leert door het vaker te doen. Met deze drie keys, kan iedereen succesvol worden.

Als influencer run jij jouw eigen kleine wereldje. Een wereldje waarin jij alles mag kiezen en indelen. Er zullen een paar toeristen langskomen om te kijken of ze jouw wereldje wat vinden, en er wellicht vaker naar toe zouden willen gaan. Jij moet zorgen dat deze toeristen, of terwijl bezoekers een goede beleving hebben in de tijd dat ze in jouw wereldje terecht komen. Anders zijn ze in een mum van tijd vertrokken.

Enthousiasme

Het is belangrijk dat er passie en enthousiasme van jou en jouw online plekje afstraalt. Bezoekers moeten zien dat jij je hart en ziel er in hebt gestoken en dat jij volledig achter jouw online-wereldje staat.

Om even terug te gaan in het influencerwereldje; toeristen willen graag gastvriendelijk behandeld worden. Als jij vriendelijk, spontaan en enthousiast bent tegen de toeristen in jouw wereld, zullen ze vaker terug willen komen en goede promotie maken. Als jij onvriendelijk en niet uitnodigend bent, zullen ze onwaarschijnlijk terug komen.

Hoe succesvolle influencers dit doen

Het is belangrijk dat er een gezicht achter zit. Iemand waar de passie vanaf straalt. Dit wordt vaak gedaan door veel foto’s en video’s van jezelf te delen, jezelf voor te stellen en door alles erg persoonlijk te maken. Wat ze ook doen is reageren op bezoekers die contact proberen te maken en het reageren op leuke reacties. Ze creëren een online-vriendschap.

Vernieuwing

Ten tweede is het erg belangrijk dat er nieuwe content te vinden is bij jou. Gekopieerd is sowieso fout maar iedere keer dezelfde tags, shoplogs en recepten zal niet veel vordering brengen tot jouw persoonlijke online plek.

Om weer even terug te keren in jouw wereldje. Toeristen reizen naar veel verschillende plekken om nieuwe mooie dingen te zien. Op sommige wereldjes zullen ze verliefd worden omdat het alles is wat ze ooit wilden, en andere wereldjes zullen ze niet aanspreken. Meningen verschillen. Het is dus belangrijk dat je ze nieuwe en unieke dingen laat zien, anders kunnen ze net zo goed een ander wereldje dat bijna hetzelfde is gaan bezoeken.

Wat succesvolle influencers doen

Probeer jezelf te onderscheiden van andere influencers, focus op jouw doelgroep maar blijf altijd bij jezelf. Vind jij het enorm leuk om over fashion te posten en ben je dol op bijvoorbeeld dieren, post dan over diervriendelijke kleding. Óf ben jij een echte beautylover, maar heb je een gevoelige huid? Post dan over producten die goed zijn voor de gevoelige huid. Ieder zijn ding, en ineens veel meer verschillende content.

Doorzettingsvermogen

Ten slotte, als al jouw enthousiasme er vanaf straalt én je hebt unieke content. Houd het dan maar eens vol om dit voor altijd regelmatig bij te houden bij jouw eigen plekje. Het is belangrijk dat er regelmaat in zit. Post jij dagelijks, wekelijks of maandelijks? Zit er een volgorde of patroon in? Mensen zijn allemaal lichtelijk autistisch, we willen weten waar we aan toe zijn als onze favoriete influencer ineens een maand van de aardbodem is verdwenen.

Bij deze laatste key gaat het bij mij persoonlijk fout. Ik ben een zooitje ongeregeld en ik kan maanden niets van me laten horen. Hier moet ik echt aan werken als ik verder wil komen met mijn blog.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw mening over dit artikel. Ben jij het ergens niet mee eens? Of ben jij op een andere manier succesvol? Laat het weten in de reacties, ik heb oprecht interesse in jullie mening.

FAB

0 thoughts on “De drie eigenschappen van een succesvolle influencer?

  1. Wanneer ik aan succesvol denk denk ik aan cijfertjes, maar stiekem wil ik daar helemaal niet mee bezig zijn. En toch.. toch word je steeds verleid om te kijken wie of hoeveel je bezoekers per artikel je post. Ook het onderwerp waar je over schrijft heeft hier mee te maken en toevallig schreef ik vandaag op de blog daar iets over, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *