Waarom moet jij beginnen met bloggen??

Als ik de meeste mensen vraag waarom ze geen blog beginnen krijg ik het antwoord: ‘Bloggen? Nee dat is niets voor mij’. Als jij dit ook denkt ben je jezelf er waarschijnlijk niet van bewust hoe veel voordelen het met zich meebrengt. Ik wil jou overhalen om ook een blog te beginnen, privé of openbaar, bloggen is fantastisch.

img_7276

Verbeteren vaardigheden

Sinds dat ik ben begonnen met bloggen ben ik op zo veel verschillende vlakken ontwikkeld. Vooral het schrijven en mijn taalvaardigheid is flink verbeterd. Als ik voortaan een betoog voor punt moet schrijven, stop ik er een uurtje werk in en ontvang ik een dikke 8. Ik moet even met veel eigendunk toegeven dat ik al een beetje aanleg heb voor talen, maar dit is aanzienlijk verbeterd.

Omdat jij zo erg bezig bent met schrijven, en het willen verbeteren van jouw taalkunsten zul je door je ervaring meer leren. Je leert sneller je mening te geven, je kunt sneller ‘lulverhalen’ ophangen, een goede zakelijke email is voor jou geen probleem en betere punten door de goed opgebouwde tekststructuren zonder spelfouten. Dit alleen al is waarom jij zou moeten gaan bloggen.

Eigen herinneringen

Ten tweede is het zo’n fantastisch goede manier om herinneringen te koesteren en afbeeldingen te bewaren. Ben jij een dagje weggeweest? Zet je foto’s op je blog met wat grappige verhalen erbij. Als voorbeeld heb ik mijn Efteling Plog artikel. (Klik daarvoor hier!) Ik heb die dag een fantastische dag gehad en doordat ik de foto’s heb bewaard en de leuke verhalen die daarachter zaten heb ik altijd iets om terug te lezen en om later om te lachen.

Personal branding

Als we dan ook nog even naar twee economische aspecten gaan kijken. Doordat jij gaat bloggen ga je werken aan jouw personal branding. Dat houdt in dat je jezelf beter op de kaart gaat zetten. Ik wil dit toelichten met een aantal simpele voorbeelden:

Heb jij de grote ambitie om later styliste van de sterren te worden? Ga dan nu al bezig zijn met het posten van outfit-tips, de nieuwste mode items en leuke outfits. Stel dat je ooit gaat solliciteren, en ze zoeken jou op internet (als ze je nog niet eerder gevonden hebben door je blog) dan zullen ze jouw ‘portfolio’ vinden, waardoor je onmiddellijk een voordeel hebt op andere kandidaten.

Om een ander voorbeeld te noemen, zou jij later graag mensen helpen en bijvoorbeeld psycholoog worden. Dan is het leuk om jouw eigen lifestyle en mindstyle blog te beginnen met verschillende tips over hoe je jezelf beter kunt voelen, of waardoor je iemand anders kunt helpen bijvoorbeeld. Als het ware start je hierdoor al jouw eigen bedrijfje, en zet je jezelf dus extra goed op de kaart. Je moet jezelf als een soort eigen bedrijfje zien dat een dienst uitleent. Zo kun je geld verdienen met iets dat je leuk vindt om te doen.

Netwerken

Als er iets is wat ik in de afgelopen weken van school heb geleerd, is dat netwerken ontzettend belangrijk is. Ik heb er een heel verslag aan moeten wijden voor mijn studie. Dus ik heb er op dit moment aardig wat verstand van. (Geloof me het is belangrijk). Doordat jij gaat bloggen ontmoet je nieuwe contacten, je leert mensen kennen die hetzelfde doen als jij of die dezelfde passie hebben als jij. Misschien leer je toekomstige klanten kennen. Het is belangrijk om een goede relatie op te bouwen met mensen die je leert kennen en deze ook te onderhouden. En dat kun je door het bloggen erg gemakkelijk doen.

Als jullie nu nog steeds niet zijn overgehaald dan weet ik het ook niet meer. Ik wil je nog een laatste ding meegeven. Als jij bang bent dat een blog jouw reputatie verknalt, zet hem dan gewoon op privé 😉

Wat vond je van dit artikel? Heb ik je over kunnen halen? Laat het weten in de comments!

Liefs,

fab

0 thoughts on “Waarom moet jij beginnen met bloggen??

 1. Goede tips Fabiën! Ik zou het ook iedereen aan kunnen raden, bloggen is zo leuk 🙂 Enne, ik denk dat als je trots bent op je artikelen en er veel werk in steekt het je reputatie juist niet verknalt! Be proud! 🙂

 2. Heel inspirerend; mij hadden meerdere mensen aangeraden om een blog bij te houden toen het moeilijk ging met ons jongste zoontje, om niet 100 keer hetzelfde verhaal aan iedereen te moeten vertellen. Alleen toen had ik er geen energie door en toch, na de moeilijke periode ben ik beginnen schrijven en nog steeds bezig. Dus naast taalontwikkeling en mooi herinneringen is het voor mij ook een deel van een verwerkingsproces geweest.
  Veel liefs
  Kris

 3. Wat fijn om te lezen. Ik vind soms jammer dat der vrienden zijn die nog iets beter kan schrijven en de aanleg voor heeft om ook te bloggen. Maar jammer genoeg vinden ze bloggen maar niks.

 4. Dankje voor het artikel. Ik ben zelf sinds kort weer een blog begonnen en zocht naar wat blogtips. Ik kwam jouw artikel tegen.

  Je hebt zeker gelijk dat bloggen meerdere voordelen heeft. Ik merk sterk het voordeel dat ik steeds beter wordt in schrijven. Ik leer het schrijfproces steeds beter begrijpen.

  Verder vind ik het prettig om mijn gedachten gewoon neer te kwakken zodat ik er vanaf ben. Een braindump dus :-).

 5. Helemaal met je eens. Ik denk dat veel mensen zich laten tegenhouden omdat ze denken dat ze het bloggen niet gaan kunnen. Om eender welke reden dan ook. Maar dat is het hem juist… door gewoon te beginnen kun je echt wel veel leren. En het is ook gewoon fijn om je gedachten af en toe te kunnen delen.

 6. Ik heb zelf lang getwijfeld om te beginnen en nu eindelijk de stap gezet. Inderdaad wat je zegt: het heeft zoveel voordelen! Je gaat ineens ook veel meer dingen om je heen zien. Ik kan het iedereen aanraden! ☺️

 7. Meerdere keren ben ik opnieuw gaan bloggen, meerdere keren ben ik gestopt, uit angst (echt waar). Bloggen is best bloot, snap je. Jouw enthousiasme is dapper. Dank je wel! Leuk om te lezen. Groet van An Tonia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *