3 perfecte dagen in Krakau | Tips & Must-do’s

Een van de meest indrukwekkende stedentrips van mijn leven. Zo kun je onze trip naar Krakau het best beschrijven. Wil jij weten wat wij precies hebben gedaan? Of ben je zelf op zoek naar tips voor een citytrip naar Krakau? Lees dan verder.

Vrijdag avond kwamen we bekaf aan op onze Airbnb midden in de stad. Nadat we onze Airbnb hadden verkend, stelde ik voor om even langs de Macdonalds te gaan. Wie had ooit gedacht dat mijn ouders daar mee in zouden stemmen. Dus door de stadspoort heen, een aantal kipnuggets besteld en vervolgens nonchalant naar binnen gewerkt.

DAY 1. Krakau

Vroeg in de ochtend zijn we opgestaan om eerst te gaan ontbijten. Het eerste restaurant wat we tegenkwamen zijn we binnen gestapt. Het bleek een veganistisch restaurant te zijn maar het was alles behalve mijn ding. Het restaurant heet Glonojad voor de liefhebbers van vega eten. Ik ben mijn ochtend misselijk begonnen.

Schindlers factory

We zijn daarna direct met de Uber naar de Schindlers Factory gereden, een museum dat heel hoog op ons lijstje stond, en wat zeker een must-do is als je naar Krakau gaat. We hadden de film ‘Schindler’s List‘ al een aantal keer gezien dus dan is het extra bijzonder om zo’n indrukwekkende plek te bezoeken.

Er is helaas niets meer te zien van de fabriek zelf, wel is de locatie omgetoverd tot museum wat zeker een bezoekje waard is. Zorg wel dat je op tijd bent! Om 10:00 stond de rij al tot buiten.

DSC_1110

Ghetto Heroes Square

Wanneer je na het zien van Schindlers Factory doorgaat naar het Joodse deel van de stad, sta dan ook even stil bij dit monument speciaal voor de Poolse Joden die gevangen werden gehouden in de getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

DSC_1120DSC_1121

Wanneer je door Krakau loopt vind je bij enkele gebouwen nog overblijfselen van de tweede wereldoorlog..DSC_1122DSC_1124DSC_1129

Aangezien er deze dag een marathon gaande was en we niet zomaar konden oversteken, zijn we ergens wat gaan drinken. Daar schoot ik dit plaatje waar ik zelf toch wel een beetje trots op ben.

DSC_1130

Passerelle Père Ojca Bernatka

Daarna zijn we over de Passerelle Père Ojca Bernatka brug gelopen. Tot mijn spijt hebben we de Sint-Jozefkerk gemist, dit is anders zeker nog een aanrader voor een mooie Instagram foto.

DSC_1175DSC_1176

Vervolgens zijn we door de oude Joodse stad gelopen..DSC_1178DSC_1179

Sint-Catharinakerk

Daarnaast zijn we de (in het Pools) Kościół Rzymskokatolicki pw. św. Katarzyny Aleksandryjskiej Klasztoru Augustianów binnengegaan. Geen idee waarom het zo’n lange titel heeft of wat er überhaupt staat, dit gaf Google Maps aan.

DSC_1183

De onderstaande foto maakte ik bij een rommelmarkt die we tegenkwamen.DSC_1188DSC_1193

Daarna hebben we de oude en nieuwe Joodse begraafplaats opgezocht. Vooral de oude is onwerkelijk. Het loopt ontzettend ver door, alles is opgestapeld en bedekt met blaadjes.

Nieuwe Joodse BegraafplaatsDSC_1200

Oude Joodse Begraafplaats

DSC_1214

Wawel Royal Castle

Tot slot zijn we nog een stukje doorgelopen naar Wawel Royal Castle. Hier hebben we de rest van de namiddag gespendeerd tot zonsondergang.

DSC_1221DSC_1280

Nadat we mensen hadden gekeken bij Kasteel Wawel, zijn we met de mooie zonsondergang richting het centrum gelopen..DSC_1299

Centrum krakauDSC_1366DSC_1368

Hard Rock Café

Uiteindelijk zijn we bij het Hard Rock Café beland, wat nu al nummer 7 is voor mij. Content met de knoflookfrietjes die eindelijk weer op de kaart staan, ben ik bekaf van deze dag en gaan we daarna terug naar onze Airbnb.

Klik hier om €34 korting te krijgen op je eerste reis met Airbnb!

DSC_1431

DAY 2.

Café Camelot

Dag twee zijn we begonnen in een geweldig restaurant waar ik een hele blog aan heb gewijd aangezien het fantastisch is. Het interieur is te schattig voor woorden en het eten is zo lekker dat we er uiteindelijk nog twee keer terug zijn gekomen. Bekijk hier deze blog!

DSC_1375

Auschwitz, krakau

Na dit heerlijke ontbijt zijn we vertrokken naar Auschwitz, iets wat ook hoog op ons lijstje stond. Hier heb ik ook een gehele blog aan gewijd met onze ervaring van het bezoek. Dit artikel vind je hier!DSC_1410

DAY 3.

Dag drie zijn we wederom begonnen in het schattige roze Café Camelot. Daarna zijn we even over het plein gelopen en hebben we wat gedronken aangezien onze Free Walking Tour om 12:00 begon.

Sukiennice

DSC_1433

Free Walking Tour krakau

De free walking tour is mij heel erg goed bevallen, niet alleen omdat hij af en toe refereerde naar Game of Thrones, maar ook door de tourgids die vol passie en met humor de geschiedenis van de stad vertelde. Mijn moeder en zusje waren iets minder enthousiast dus dat is denk ik iets persoonlijks. Wel weet ik dat ik voortaan vaker Free Walking Tours ga doen in steden die ik bezoek. Je komt namelijk langs de belangrijkste punten van een stad en krijgt er meteen alle achtergrondverhalen zoals geschiedenis, anecdotes en mythes bij. Meer informatie over deze free walking tours vind je hier!

Mariakerk

DSC_1435DSC_1437DSC_1438DSC_1442

Lakenhallen en raadhuistoren

DSC_1443

DSC_1446DSC_1449DSC_1455DSC_1470DSC_1478DSC_1484DSC_1489DSC_1496

In drie dagen hebben we eigenlijk het grootste deel van Krakau kunnen zien. Het was een van de meest indrukwekkende stedentrips in mijn leven. Als iemand mij ook vraagt hoe het daar was zeg ik niet zomaar ‘leuk’ maar eerder ‘indrukwekkend’. Het was namelijk echt niet leuk allemaal. Begrijp me niet verkeerd, de stad zelf is prachtig maar de geschiedenis is af en toe gruwelijk.

Zou jij graag naar Krakau willen?

Krakau: tips en must-do's voor 3 perfecte dagen

liefs fab

Dit artikel kan affiliate links bevatten

6 thoughts on “3 perfecte dagen in Krakau | Tips & Must-do’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *